Zebra Danio Faktablad

Zebra Danio Faktablad
Zebra Danio eller Zebra fisk, Brachydanio rerio eller Danio rerio är en mycket populär akvariefisk.
Zebra Fish kommer från östra Indien och Bangladesh.
Zebra Fish betraktas ofta som en kallt vatten fisk, men i själva verket kan överleva i vatten med ett mycket brett spektrum av temperaturer. Jag har hört rapporter om dem överlevande genom vintern med damm så låga temperaturer som 4 ° C (39 ° F). Detta är den temperatur vattnet blir under is. Men jag rekommenderar inte dem som en dammfisk för dessa förhållanden. Den andra ytterligheten, jag har läst att de kan överleva mycket höga temperaturer. Återigen skulle jag föreslå inte mycket höga temperaturer för Zebrafiskar.
I praktiken Zebra Fisk är lycklig i antingen kallt vatten eller tropiska akvarier.
Leopard Danios
Leopard Danio ibland ges det vetenskapliga namnet Brachydanio frankei eller Danio frankei men är förmodligen inte en sann art, utan snarare en variant av Zebra Fish. Den passerar lätt med Zebrafiskar producerar bördig ung. Hand om dessa två fiskar är identiska. Den randiga färgning av Zebrafiskar tycks verka som en dominant enda gen till fläckig mönstret Leopard fisk.
Observera att andra hybrider kan inträffa inom släktet, men de är normalt steril.
Följeslagare för en video Zebra Dinios, se: Zebra Danios Video
Zebra Fish växer till ca 2 inches (5 cm) långa så det är en liten fisk.
Zebra Fish är oftast lugnt, men jag har observerat tillräckligt aggression i Zebrafiskar klass det som något aggressiv, snarare än fredliga. Zebra Fish är en starkt stimfiskar och som med de flesta stimfiskar, de tenderar att vara mer benägna att vara aggressiv om det är mindre än en skola. Men jag har känt en skola Zebrafiskar attack en Siamesisk kampfisk, så jag skulle undvika långsamma fiskar med långa fenor i med Zebrafiskar.
Lämpliga följeslagare för Zebrafiskar inkluderar Vita elritsa Cloud Mountain, de flesta tetror, ​​inklusive huvud och svans Ljus Tetras Neon Tetras, kardinal Tetras, glas Bloodfin Tetras, kejsare Tetras, svarta Tetras änka, liten guldfisk och andra liknande storlek fisk.
Jag skulle undvika långsamma, lång finned fisk som Guppies, Endlers guppy och Siamesisk kampfisk.
Corydoras catfsh inklusive pepprade Catfish är också bra följeslagare för Zebra fisk
{0/}{1} {/1} {2}{/2} Vatten
Zebra Fish är rimligt flexibel i dess vatten preferenser, men jag föreslår neutralt till svagt alkaliskt vatten. Hårdheten verkar inte vara kritisk för Zebrafiskar. Zebrafiskar inte gillar ammoniak eller nitrit, så att vattnet ska hållas rena och väl filtreras.
Mat.
Zebra fisk är mycket lätt att matas. De är oftast den första fisken att komma till toppen för att äta. Zebra Fisk är en allätare och äter en normal fiskfoder. De äter oftast på ytan, men är lycklig nog att mata på någon nivå i akvariet.
Fånga Zebrafiskar
Om du kan fånga din fisk innan de störs, är Zebrafiskar mycket lätt att fånga. De kommer att simma i nätet. Men när de störs de är extremt bra på att undgå fånga. De horisontella ränder Zebra fisk i kombination med dess snabba simning gör ser det svårare.
Ibland ett akvarium butik kommer att ha en tävling att gissa antalet fiskar i ett akvarium på displayen. Fisken valts är vanligtvis Zebrafiskar eftersom de är mycket svåra att räkna.
Avel
Zebra Fisk är lätt konditioneras eftersom de äter så lätt. Live Daphnia eller mygglarver (wrigglers) är bra. Om dessa inte är tillgängliga, det finns gott om bra torra och djupfrysta livsmedel. Jag använder frysta blod maskar.
Zebra Fisk är en lätt uppfödd ägg spridare. De är också ivrig ägg ätare. Ett vanligt sätt att skydda äggen är att ha vattnet grunt med kulor eller små rundade småsten på botten. De flesta av äggen kommer att falla mellan stenar eller kulor och har en chans att kläckning.
Ökning av temperaturen ett par grader kommer ofta att stimulera lek. En temperatur av ca 26 ° C (78 ° F) är lämplig för lek Zebra fisk. Ägg kan kläckas på en dag. En kvinnlig Zebrafiskar kommer att producera mellan 200 och 800 ägg, så äggen och ynglen som kläcks från dem är små.
Den naturliga föda Zebra Fish Fry är protozoer (infusorier) i vattnet. Detta kan kompletteras med kommersiella stek livsmedel som Sera Micron. Som Zebra Fish Fry blir större kan de äta större kvaliteter av yngel mat som Sera Micropan eller HBG Fry Bites. Levande mat är mycket bra inklusive skärmad daphnia eller nykläckt artemia.
Källor
Zebra och Leopard Danios, inklusive bilder.

Mellanliggande Horse Training Tips för en häst Handler
Exotiska husdjur: Är du redo för ett livslångt åtagande?
En Köpguide till Pet Food: Att veta vilka ingredienser att se upp för
Välja en tax
Naturliga Flea Borttagning för ditt husdjur
Amherst Virginia: Pet Cemetery
Katt Mind Control
Naturliga sätt att stoppa en hund från Klåda och repor
Pet Säkerhetstips för Halloween
Go Green med din hund
Sju tips du måste veta innan träna din Chihuahua

Leave a Reply