Vistas borta från H3N8 Dog Flu

Det verkar som alla är tvätta händerna med sina vitaminer och få sina vaccinationer för att undvika influensa. Den influensa är en reell möjlighet, och vi kommer att göra allt vi kan för att undvika det. Nu måste vi undvika det i våra hundar också. H3N8 är en hund influensavirus som gör hundar sjuka i en snabbare takt varje dag. Det är inte säsongsbunden, så din hund kan vara i riskzonen i alla väder.
Den H3N8-viruset upptäcktes först hos hästar för flera år sedan. Den spred sig sedan till Greyhounds som använde samma racingbanorna som tävlingshästar. Nu har spridit sig till hundar över hela USA.
Den H3N8-viruset hos hundar är mycket smittsam. Det orsakar respiratoriska symptom som hosta och rinnande näsa. Viruset kan inte diagnostiseras av symptom ensam eftersom så många luftvägssjukdomar ser likadana ut. H3N8 kan diagnostiseras med ett blodprov på din veterinär kontor.
Behandlingen varierar beroende på den individuella hundens nivå av hälsa, livsstil och svårighetsgraden av symtomen. Men i de flesta fall denna hund influensa har bara ha sin gång. Den bästa behandlingen, som alltid, är förebyggande.
Så hur kan du förhindra H3N8-viruset i din hund?
Du kan hålla din hund hemma. Hundar i kontakt med andra hundar är den högsta risken för denna sjukdom. Hundar som är preparerade i en salong, delta i dagvård eller ombord på en kennel är i riskzonen. Hundar som stannar hemma är på den lägsta risken för att smittas av hunden influensa.
Om du kommer i kontakt med en sjuk hund, hålla din hund borta. När en annan hund hostar eller nyser, är det bäst att hålla sig borta, även om hundens ägare säger att det är bara allergier eller lite snörvla. Om det är din hund som uppvisar influensasymtom, hålla honom isolerad tills symptomen försvinner. Det är bättre för din hund och andra hundar i din kommun.
Håll din hund frisk. Se till att du håller din hunds vanliga veterinära utnämningar och är uppdaterade på vaccinationer. Din hund ska få massor av vila och bra övning samt äta en näringsrik kost.
Vaccinera om möjligt. Den H3N8 influensa vaccin för hundar har släppts, men det är ännu inte tillgängligt för veterinärkliniker. Bo i kontakt med din veterinär så att du vet när detta vaccin är tillgängligt för din hund.
Hittills H3N8-viruset inte drabbar människor eller djur förutom hundar och hästar.

Hur man korrekt borsta häst eller ponny
Husdjur och värmeslag
Puppy Utbildning: Ju tidigare desto bättre
Uppsluppna Teddy Bear Hamstrar tar över Hem
Hund lydnad utbildning Tips: inlärningspsykologi principer
Fördelar med Professionell Dog Training – 10 skäl till varför din hund behöver det
Poodles – den mest intelligenta av alla raser
9 Vanliga frågor om vaccinationer för hundar
Bronchoesophageal Fistula hos hundar
Leta Billiga K9 Advantix Idag
10 “x 8” Cape Cod hundkennel Kit

Leave a Reply