Vissa fåglar kan dansa: Snowball och Alex få ner till Disco

Vi vet alla att duvor kan flytta sina halsar och huvuden i en rolig sätt när de går, men enligt en studie som nyligen publicerats i Current Biology (26 maj 2009), finns det några fåglar som faktiskt kan dansa till rytmen av en sång . Enligt denna studie testade fåglarna inte bara flytta sina huvuden, utan även deras ben och fötter i takt med sången.
Innan du bestämmer dig för att klä upp ditt husdjur kärlekspar i polyester eller läder som John Travolta i Saturday Night Fever och vrida upp iPoden visar video på LiveScience (1) två hus fåglar, en en kakadua, den andra en afrikansk grå papegoja, dans på deras lilla fågel sittpinnar till ett antal olika låtar. The Cockatoo, Snowball, vet hur man får ner till drottningens annan biter i gräset. Alex, afrikansk grå papegoja, lyssnar till musiken kommer från hans ägare dator och börjar dansa en enkel takt som praktiskt taget alla fåglar kan lära sig. Liksom alla andra djur, har fåglarna öron och använder dem för att urskilja vissa ljud, till exempel en närliggande katt. Vad är fantastiskt i detta fall är att fåglarna inte bara höra musiken, men låta musiken att svänga sina kroppar i takt. Vissa djurägare utbilda sina husdjur att dansa. Berättelser om en dansande katt eller hund är inte ovanliga. Fåglar dansar på egen hand utan hjälp från människor, är dock en bedrift.
Med detta sagt, det finns definitivt en marknad för dans fåglar underhållande människor även om det inte är på Broadway. En verklighet talangjakt, till exempel, är en början. Papegojor kan breakdance på golvet till hiphop, kan Lovebirds snurra på disco golvet under en strobe ljus för Staying Alive och kanariefåglar skulle vals till eftersom jag inte ha dig.
Forskare har hittat på den en nyckel som skulle kunna förklara varför hus fåglar och inte andra arter som primater kan dansa. De teoretisera att en fågel förmåga att härmning är direkt ansluten till djurets förmåga att dansa. Fåglar kan lätt imitera mänskliga ord i praktiskt taget alla språk. Nu är det enda som är kvar är för fågeln att lära sig texter av en låt, sjunga den medan dans och sedan gå på att TV talangjakt. Nåt sånt skulle definitivt öka nätverkets betyg. Det skulle definitivt öka hus fåglar till att vara en av de mer smarta djur.
1

Hantering av Pet Loss
En ny besökare – Del 2
Skötsel av dina valpar ögon och öron
Marsvin: lättskött och stor underhållning
Recension: Dogzilla Turbo Disc, Hållbar leksak för hundar
Mousserande Spaniels: Hur Groom en Cocker Spaniel
Produkt granskning: Hartz Gourmet Parakeet mat
Anledningar att anställa en professionell tränare Dog Lydnad
Loppor: Att bli av loppor i hem
Våra Händer Rita en hälsosam Pet
Tips för Horse Training: avancerade steg

Leave a Reply