Viktiga steg i Puppy Health Care

Ingen tvekan om det är väldigt spännande att få en ny valp hemma, men detta också ger en hel del ansvar till ditt dagliga liv. För att få en problemfri uppfödning av din hund du först och främst lära sig grunderna i valp vård. Precis som människor, valpar är känsliga för sjukdom, för att se till att valpen är frisk och levande du kan behöva vidta vissa försiktighetsåtgärder. Det första och viktigaste är att de inte bör skiljas från sina mödrar tills de fyller åtta veckor. Detta beror på att valpar skyddas från många sjukdomar från råmjölken i modersmjölken.
En av de viktiga första stegen i valp vård är att hitta en bra veterinär i din ort som du kan anförtro. Det är att föredra om din veterinär har erfarenhet av att hantera den typ av rasen du har. Det är också viktigt att du är bekväm i att hantera denna veterinär. Skriv ner hans telefonnummer och kontaktuppgifter så att du är i stånd att kontakta honom när nödsituation uppstår.
Omedelbart efter att du får din valp, bör du ta honom för detaljerad check-up, han måste också ges nödvändiga vaccinationer. Du bör diskutera med din veterinär om vacciner kraven för din hund, också se till att din hund ges nödvändiga booster skott enligt schema. Det är också lämpligt i valp vård som du får avföringsprov på hunden testas för maskar under ditt första besök din veterinär.
En annan viktig aspekt i valp vården följer en speciell diet för din hund, kolla med din veterinär om någon speciell diet krav på din hund. I allmänhet är det nödvändigt att valpar äter oftare än äldre hundar, valpar måste ges bara torrfoder att äta med tillräcklig mängd vatten. I varje hushåll finns det tendens att mata familjehundar med matrester utan att känna till konsekvenserna, mänskliga livsmedel är inte lämpliga för konsumtion av hundar och de orsakar matsmältningsproblem. Detta skapar också beteendeproblem som tiggeri.
Få ras specifik information för en viss ras är en viktig del av valp vård. Du bör köpa en bok som ger information om vård, grooming och utbildning av specifika rasen du tänker skaffa, detta måste göras innan du tar valpen till ditt hem. Ytterligare köpa alla nödvändiga material och tillbehör som låda, Clippers spik, borste och tuggar leksaker innan föra den hem.
Sammanfattningsvis valp vård och barnet vård är likartade och båda utgör utmaningar. Du bör ta tillräckligt ansträngningar på valp vård att ha en mjuk gång. Du måste se till under de första veckorna att du är i kontakt med en veterinär. Utbilda dig på att ta hand om din valp, träna valpen efter att ha läst böckerna och även rådgöra med din veterinär. Slutligen, kom ihåg att din nya valp kräver mycket kärlek och tillgivenhet för att främja god hälsa.

Hur du håller din hund säker från risker Sommar Hälsa
Hur ta hand om din Rädd Kitten
De sovande vanor parakiter och Budgies
Rakitis hos hundar
Pet Care: Kinesiska Water Dragon
Symtom på infektioner i urinblåsan i Cats
Vad kan man göra med hundar är rädda för åskan stormar
Påskharar Gör inte bra husdjur
Hur man gör Natural Hundfoder
Dikter av min hund Vänner
My Dog Sadie

Leave a Reply