Viktiga frågor att ställa en hunduppfödare

Är du ute efter att göra din familj komplett med Pitter smattra av 4 små ben? Att få en ny valp är ett beslut att inte ta lätt och måste vara väl genomtänkt. Du måste fråga dig själv frågan, passar vilken typ av hund min eller min familjs livsstil? Informera dig om den allmänna temperament den valda hund. Som med människor, utseende är inte allt. Se till att längd och vikt när den söta lilla valpen är allt vuxit upp är något du kan ta itu med. Är hunden lätt trainable? Vad kost krav har min valp?
Att hjälpa till med processen här är några frågor du måste ställa en uppfödare innan du köper din nya familjemedlem.
Genetiska defekter
Informera dig om möjliga genetiska defekter i hundras som du har valt. Höftledsdysplasi för stora raser är högt på listan över problem. Dövhet, epilepsi, listan är oändlig. Fråga uppfödaren vad medfödda defekter för hans ras är och vilka åtgärder han har vidtagit för att minska defekter i sina hundar. Ras screening och certifiering finns. Håll dig borta från uppfödare som inte kan eller försöka att inte svara och har ingen dokumentation som bevisar det. Insistera på att se certifieringen för föräldrar och upp till 4 generationer.
Temperament
Be att få se föräldrarna, om möjligt. Även uppfödaren inte kan ha fadern på plats, uppfödare ofta skicka mödrar att tappen ska mamman vara tillgängliga. Mödrar är oftast nervös kring främlingar och deras valpar, så det kan vara klokt att be att få se henne bort från valparna, så du kan gage hennes temperament bättre. Du vill se en självsäker, väl socialiserade, lycklig mor, faktiskt om möjligt även kolla uppfödare övriga odlas hundar. Om du inte gillar deras temperament, gör vad du tror valparna kommer att bli bättre. Fråga uppfödaren för de olika personligheter på valparna. Vilken är den Busy Bee och vilken som är laid back, vet en bra uppfödare dem alla och kan peka dig i riktning mot den rätta för dig.
Valp höja
Var var valparna upp och hur kommer de att socialiseras? Den bästa möjliga svar på detta skulle vara “i huset”. Tidig socialisering och exponering för den stora världen där ute är en värdefull försprång att höja en välanpassad hund. Valpar måste hanteras från tidigt och få möjlighet att träffa människor, stora som små. Efter allt du vill inte ha en nervös hund som aldrig har sett hala golv eller freaks ut när dörrklockan ringer. Var inte blyg att fråga för att se var valpen hålls. En bra uppfödare har inget att dölja och gärna visa dig.
Garantier
Fråga vad garanterar uppfödare ger. Studera avtalet och glöm inte att läsa det finstilta. Vad ska ingå är uppfödarens ansvar ifall valpen utvecklar en medfödd defekt eller lider annan sjukdom inte omedelbart framgår vid försäljningsstället. Avtalet bör innehålla en klausul där valpen antingen bytas mot en frisk eller din köpeskillingen återbetalas.
Kontrollera om ditt ansvar också. Har valpen måste kastrera eller är det avel kvalitet. Mest ansedda uppfödare har också en klausul som valpen måste återlämnas till dem, bör omständigheter och du kan inte hålla hunden.
Skott, vaccinering och worming mm
Vad har valparna redan fått och vilka skott behövs efter att ha tagit hem dem.
Underhåll
Hur mycket motion kommer hunden behöver. Hur ofta behöver hunden ska trimmas? Hur ofta behöver man behandla valpen för maskar, loppor och fästingar och vad är valp lämplig diet krav? Vid vilken ålder kommer hunden fullvuxna och agera som en vuxen hund?
Med ekonomin haltar som det är och många djur har att möta hemlöshet, eftersom deras ägare upplever svårigheter, bör antas vara verkligen din första stopp när vi letar efter en ny familjemedlem. Inte bara är de hundar i trängande behov, men aldrig slutar larmrapporter om dåligt kör valp fabriker ger anledning till oro vissa uppfödare och deras metoder.
Även om ditt hjärta är inställt på en renrasig hund, det finns många renrasiga räddningsorganisationer, som kan och vill hitta dig en hund som passar dina behov. Tänk bara på den extra fördelen att inte behöva hus-break och träna en ny valp. Dina mattor kommer att stanna fläcken gratis, dina skor och andra tillhörighet vara säker från vassa valp tänder.
Om du har bestämt dig, dock, och kan bara inte leva utan att höja din egen valp, välj din uppfödare klokt och se till att du ställa de rätta frågorna. Under inga omständigheter vill du ha en valp du aldrig sett transporteras, oavsett hur stora ting ljud på Internet. Kom ihåg att du tar ansvar för en annan levande varelse, en 10 till 15 år engagemang, börja rätt och vara flitig, kommer det att tjäna alla berörda bäst i det långa loppet.
Du hittar mer information om uppfödare och hundar på webbplatsen för American Dog Breeders Association eller American Kennel Club.
Om du är intresserad av en räddade hund försök Petfinder. Du kan också läsa mer om arbetet i en räddningsaktion organisation om du klickar här, här och här. Tänk en räddningshund som tillval!

Tennessee generalförsamling anser Bill att reglera Puppy Mills
Top Ten smartaste Hundraser
Vad händer egentligen när ditt husdjur går in för operation
4 tips för att utbilda en Jack Russell valp
5 Vanliga Urinary Tract problem hos hundar
Varför jag har fyra hundar
Var man får tag Pet Spa i Orlando
Upptäck fördelarna med att ha din hund Värderingsavdrag
Bästa husdjur för små barn
Varför gör katter Purr?
Komma igång med ett nytt akvarium

Leave a Reply