Vikten av Saddle Fit

Sadel passar är oerhört viktigt i komfort, hälsa, lycka och prestanda för din häst. Smärtsamma konsekvenser uppstår för hästar som måste uthärda felaktigt monterade sadlar. Det är viktigt att hästägare blir välutbildade på temat sadeln passar för att undvika eventuella problem i framtiden. Om du gör det kommer att se inte bara en glad, frisk häst men ett innehåll ryttare också. Hästar som lider av effekterna av felaktig sadel passar visas ett brett spektrum av tecken så det är viktigt att hästen ägare vara medvetna om dem så att de kan identifiera dem omedelbart.
Vikten av en sadel måste vara jämnt fördelad över en hästens rygg. Områden markerade med fläckar av vita hår eller uppenbar friktion gnugga tyder dessa områden fungerar som tryckpunkter. Tryckpunkter visar att sadeln inte jämnt fördela vikten över hästens rygg.
När du tar bort sadeln och schabrak från din häst efter en åktur kontrollera mönstret av fukt över ryggen. Spinal kanalen som löper i mitten av hästens rygg bör förbli torr. De områden av ryggen som är i kontakt med sadeln bör visa en jämn våthet. Om du märker några torra fläckar i det område där sadeln sitter det föreslår felaktig sadel montering.
Mer uppenbara fysiska tecken kan inkludera sadel sår, ärr och förhårdnader. Var försiktig för dessa områden kommer att vara extremt känslig och smärtsamt att din häst. Han eller hon kan reagera negativt genom att bita, sparka, kapning eller bultning när man rör detta område för hand eller placera en sadel ovanpå hästen. Det finns även muskler och ligament problem med felaktig sadel passande att inte vara väl synlig. I detta fall hästens prestation påverkas starkt.
När man rider en häst notera att sadeln inte rullar från sida till sida, att det inte tippar framåt, eller att det inte på annat sätt verkar tafatt och onaturligt. Om möjligt har någon observera från marken för potentiella problem som kan tyda på felaktig sadel montering. Ryttare är ofta gånger kunna upptäcka en förändring i deras hästens gång eller rörelse. En kort, hackig steg, snubblande, eller bristen på samordning kan tyda på en häst lider av ryggproblem.
När en häst upplever smärta och obehag de mer än sannolikt kommer att agera upp. Ofta ryggvärk från en felaktig montering sadel diagnostiseras som en beteendeproblem. Det är viktigt att utesluta eventuella rygg-eller hälsoproblem innan slutsatsen att en häst lider av en attityd problem.
För att sammanfatta, tecken på att du sadeln inte passar ordentligt: ​​vitt hår fläckar
Funktion punkter eller punkter på slitage
Torra fläckar där sadeln gör kontakt som ska vara våt efter träning
Saddle sår, ärr, förhårdnader
Häst agerar med beteendeproblem
Blinka vid beröring längs ryggen
Svans svischande
Ear nålas tillbaka
Vägran att arbeta eller utöva
Vägran att belastas
Sadel lutas framåt istället för att vara stabil
Vid försök att hitta rätt passform kontrollera att sadeln inte sitter för långt fram, så att hindra förflyttning av den främre änden. Framsidan av sadeln som kallas matstrupen i västra och kappa på engelska bör vara av lämplig bredd och höjd. Med en västerländsk sadel bör du kunna passa 2-4 fingrar mellan manke och matstrupen. Med en engelsk sadel bör du kunna passa 2-3 fingrar mellan knapp och manken. Om det är alltför smal kommer nypa manken medan om det är alltför stort kommer det att orsaka friktion gnidning. I båda fallen kommer detta att resultera i utvecklingen av sår.
Några saker att titta efter är att sadeln inte kommer i kontakt med höften eller ryggen området. Den bör bara sitta ovanför bröstkorgen. En längd av minst fyra inches bör finnas mellan höften och baksidan av sadeln. En ryttare bör få en sadel med en lämplig sits för att undvika att sitta på baksidan av sadeln. Om du fortfarande är osäker samråda med någon mer erfaren i sadeln passande att hjälpa dig att se din sadel passar ordentligt på din häst.

Hundtränare i Zephyrhills, Florida och omgivande områden
Uppgifter som krävs för rida Bridleless
Hur mycket är en hane Calico Cat Worth?
Not Quite Tame ännu
Människans bästa vän
Harlequin Rasbora Faktablad
Farliga livsmedel för katter och hundar
Bästa hundgodis för din hund
Saker att tänka på om Pet antagen
Illrar och din familj
Följeslagare och Kin, en hyllning till hundar

Leave a Reply