Vikten av Kastrering / Kastrering din katt

Nästan alla kattägare vill spay eller kastrera sina katter. Det finns många goda skäl att ha din katt kastrerade och kastrerade. Först och främst hjälper det kontrollera katt befolkningen. Om du inte är en uppfödare med höga katter nivå visar, du förmodligen inte kommer att se att avla din katt med flit, och oavsiktlig avel är inte önskvärt. Dessutom visar forskning att kastrerade och kastrerade katter leva längre, är friskare överlag och att spaying och kastrering minskar sjukdomar såsom bröst cancer och livmodern infektioner. Dessutom är din katt är mindre benägna att markera sitt territorium med spaying eller repor. Det finns två metoder för att sterilisera både dina manliga och kvinnliga katter, så kan ta en titt på dem.
Spaying din honkatt
Spaying är ett kirurgiskt ingrepp där veterinären tar bort äggstockarna och livmodern hos katten. Snittet tillsluts därefter med antingen stygn, vilka måste avlägsnas av veterinären efter sju till tio dagar, eller suturer kan användas, som långsamt absorberas av katten. Katten kan oftast gå hem samma dag och kommer att återvinnas i två eller tre dagar. Efter kastreringen kommer den kvinnliga katten inte gå in värme igen. Den andra metoden för sterilisering kallas tubarligering, eller har sina rör bundna. Med detta förfarande kan katten inte längre bli gravid, men kommer fortfarande att gå till värme och locka roaming pukor, så det är inte så populärt alternativ för de flesta kattägare.
Kastrering din hankatt
Kastrering din hankatt innebär veterinären ta bort testiklarna på din hankatt under narkos. Detta är en mycket enkel procedur med mycket små snitt som vanligtvis inte ens kräver stygn eller suturer att läka upp. Det andra sättet sterilisera din hankatt kallas katt vasektomi. Denna andra metod är inte att föredra, eftersom Tom kommer fortfarande markera sitt revir och kan fortfarande vandrar ute för damerna. Både kastreringen och kastrering bör göras vid en ålder av sex månader. Prata med din veterinär om tidigast att det kan göras. Men snälla, låt inte sex månader rekommendation hålla dig från att ha en vuxen katt som du kan anta kastrerade och kastrerade. Kontrollera med din räddning eller adoption grupp om rabatter för spaying och kastrering.
Om en majoritet av de manliga förvildade katter och katter hus som idag bebor amerikanska städer och förorter hade kastrerad, anser man att det skulle finnas någon vilda katt problem i det här landet, och om de befintliga program att kastrera den nuvarande vilda katten befolkningen kan utvidgas, problemet med förvildade katter kan elimineras på bara ett par generationer.

5 Vanliga Dental Problem i Cats
Några riktigt förbryllande husdjur
Illrar och Aleuterna sjukdom
Flea Allergy Dermatitis hos hundar
Fördelar med Homemade Pet Food för ditt husdjur Hälsa
Allt om rasen: Basenji
Chihuahua är är söta små och gulliga hundar
Leta Billiga K9 Advantix Idag
Ta hand om ditt husdjur nymfparakiter
Dog Training Klasser i Shreveport Bossier området
Varför jag har fyra hundar

Leave a Reply