Varför Undvik Katt Operera bort klorna

Många människor som har finna katter som få dem declawed är ett mycket attraktivt alternativ till att få möbler, eller kanske kött, strimlad. Dock declawing blir ses mer och mer huvudsakligen som en omänsklig förfarande för din katt vän. Om du funderar på att skaffa din katt declawed Jag hoppas att du kommer att läsa den här artikeln med ett öppet sinne så att du kan styras.
Den första anledningen att undvika att få din katt declawed är förmodligen den mest uppenbara. Det är helt enkelt onödigt och mycket invasiv förfarande. Skulle du välja att ha en operation, som en människa, att du verkligen inte behöver? Det finns alltid risker såsom infektioner och överdoser sedering. Varför ta chansen för något så litet? Att inte tala om det är en ganska smärtsam procedur som kommer att lämna din katt lider under ganska lång tid framöver. Även om det kan verka som den enkla vägen att rädda den trevliga läder soffa proffsen helt enkelt inte uppväger nackdelarna på detta.
Nästa är upp hur det kommer att påverka din katts naturliga och instinktiva beteenden. Din katt kommer inte längre att kunna delta i den dagliga verksamheten som är uppfödda i honom eller henne. Detta inkluderar jakt, många typer av lek och andra aktiviteter som klättring träd. Eliminera din katts förmåga att engagera sig i instinktiva beteenden kan leda till en depression som kan orsaka symtom mycket värre än lite repor, dessa inkluderar men är inte begränsade till kissar på möbler och överdriven jamar.
Den slutliga anledning att undvika declawing din katt är att det finns andra enkla alternativ, att de kan kräva lite arbete men det är en del av ditt ansvar som ett sällskapsdjur ägare. Köpa en billig klösbräda för din katt. Chansen är stor att han eller hon föredrar att repa detta över soffan ändå! Om inte så uppmuntrar det genom beröm när din katt inte använder klösbräda och lite spray från en flaska vatten tillsammans med en “väsa” ljud när din katt repa möbler. Du kommer att bli förvånad över hur snabbt du kan korrigera detta oönskade beteende när du lägger lite möda på det.
Förhoppningsvis nu kan du se varför få din katt declawed är inte rätt väg att gå. Ta vad du har lärt här och använda den för att övertala dig att undvika att få din katt declawed. Gör humana sak!

Den bästa rasen är en hund i nöd
Hur fixar din hunds ylande
Några frågor du bör alltid ställa en hunduppfödare
Det mest bisarra hundras
Vanliga livsmedel anses vara farliga för katter
Hur enkelt identifiera Betta Sjukdomar
Hur man uppfostrar en Betta fisk
Tips för Boxer Puppy Training
Pet Cats – Vad gör dem så speciella?
Lite om den kinesiska Crested
Lär din show häst att säkerhetskopiera ordentligt

Leave a Reply