Varför jag har fyra hundar

Nästan varje gång jag berättar för någon att jag har fyra hundar, är deras reaktion att utbrista fyra hundar!? Tja, jag fick inte alla på en gång, det bara sorts arbetade på det sättet.
Tillbaka i hösten 2005, bestämde jag mig för att jag hade råd att skaffa hund. Den 1 oktober 2005 åkte jag till Aransas län Humane Society för att se vad de hade. Jag riktade sig till valphage, där jag möttes av en flock mycket glada valpar i olika storlekar, former och åldrar. En valp var dock mycket sedesamt sitta vid staketet, inte skällande eller hoppa, bara sitter där tittar på mig med sina vackra mörka ögon. Jag frågade skötare varför hon var så lugn, och han berättade för mig att hon kanske inte mår bra eftersom hon bara hade avmaskas igen dagen innan. Han berättade också sin historia, hon hade funnit simma i Ship Channel några veckor innan, och räddades ur vattnet. Naturligtvis gick mitt hjärta ut till denna stackars halv-svalt valp. Han fick henne för mig, höll jag henne och pratade med henne, och skrev under lite papper. Inom en timme hade jag döpte henne Tara köpte sina leksaker, krage och koppel.
Tara var den mest fantastiska valp, den första natten, lärde hon sitta varje gång vi kom in från utsidan så jag kunde ta kopplet av och sluta helt själv att hon också skulle sitta för mig att sätta koppel på att gå ut igen. Hon var rumsren mycket snabbt. Hon älskade att leka med alla andra hundar hon träffade och gjorde lika bra med människor. Hon tuggade aldrig något jag inte lämna henne direkt. Vi växte mycket nära på nolltid, och hon fortfarande läser mig bättre än någon person eller någon av de andra hundarna i min flock.
Nästa vår, en herrelös valp dök upp. Jag matade henne ett par måltider, gav henne en loppa behandling och Tara hade en underbar tid med att spela med henne. Hon var en mycket trevlig valp, men jag ville inte ha henne. Lyckligtvis, två dagar efter att hon dök upp, fann jag henne ett hem. Tara missade tydligen hennes lilla vän, så jag bestämde sig för att hitta en annan som vi båda gillade. Nästa hund jag tog hem var över ett år gammal, en räddning, inte rumsren, och ville jaga min katt. Hon försökte också ta Taras plats som Top Dog, som jag inte var tokig. Jag hade fört henne hem på en veckas rättegång, så hon slutade gå tillbaka till undsättning. Jag hörde att hon hittade en stor hem några månader senare, dock.
Därefter tog jag hem en Dalmation mix som bara hade tagits upp av Animal Control. Hon var en söt liten sak, men det tog mig ett par timmar att upptäcka denna stackars valp var helt och hållet döv! Hon skrek som om någon dödade henne varje gång jag lämnade henne syn. Hon kunde inte höra mig tala om för henne att inte tugga elektriska sladdar eller att hålla sig borta från andra farliga saker. Hon verkade inte intresserad av att spela med Tara. Jag tänkte länge och väl om att hålla henne. Jag bestämde hon verkligen behövde ett bra hem, med människor runt hela tiden för att hålla henne sällskap och se upp för henne, helst i ett hus där hennes ljudnivå inte skulle störa grannarna som det skulle i min lägenhet. Jag tog henne tillbaka till Animal Control nästa dag och låt dem veta att hon var döv, och att jag hoppades att de skulle kunna hitta henne ett bra hem där hon skulle få den vård hon förtjänade.
Animal Control hade också en kull valpar Boxer mix födda i slutet av januari 2006. Mamman hade övergetts, hon togs upp av Animal Control, och födde henne åtta valpar nästa dag. Valparna inte kommer att vara redo att gå för en vecka eller så. När valparna var gamla nog, jag gick tillbaka till Animal Control med Tara i släptåg. Jag tittade på valparna kvar i pennan medan jag väntade på Officer att vara fri. När Officer kom ut, berättade hon för mig att hon vill att jag ska träffa en av kullen som just hade återvänt. Hon tog mig i det bakre rummet, och fick valpen ut och ställa henne på golvet. Hon och Tara tog till varandra direkt! Vi gick alla tillbaka utanför, valpen växlar mellan hängande utanför mitt pantleg av tänderna, och leka med Tara. Jag satt och pratade med Officer lite, titta Tara och valpen. Efter ett par minuter, rullade de upp tillsammans under bänken jag satt på för en tupplur.
Jag bestämde att vi hade en match, och tog henne hem. Jag heter denna valp Devi. Hon och Tara fick tillsammans berömda från den första minuten. Devi var inte Superpuppy som Tara! Hon var långsamt housebreak, tuggade mina skor, tuggade möbler, men två av dem spelade tillsammans hela tiden, var Tara glad att ha en lillasyster och livet var bra.
Under hösten 2006 tog jag ett nytt jobb i en annan stat. Jag hade en trevlig lägenhet, men jag började shopping för ett hus där mina flickor kan ha en gård för sig. Jag hittade vad jag letade efter våren 2007 och flickorna hade sin egen inhägnad bakgård och en hund dörr! Som faller rullade runt igen, fick jag att tänka att jag kunde rädda en annan hund. Jag kunde verkligen råd med det, och jag hade på rummet. Jag började surfa på lokala djur webbplatsen Kontroll volontär, Petfinder och hjälpa tassar, räddningen organisation ansluten till Pawtropolis där jag hade tagit flickorna för doggy dagis när jag bodde i lägenheten. Jag såg en mycket söt inför valp på Animal Control platsen i september 2007, jag ville ha henne mycket illa, men texten som beskriver hennes specificerade att hon skulle gå till en räddning grupp bara på grund av hennes hälsoproblem. Jag bad att hon räddades och fortsatte att titta. Några veckor senare, upptäckte jag att samma söta ansikte på hjälpa Paws adoptables sida och omedelbart skrev säga att jag ville träffa henne!
Tja, flera möten och fyra sidor med adoption ansökan senare fick jag ta hem henne med mig den 9 oktober 2007. Jag heter hennes Natoli, även om jag brukar kalla henne Natters nu. Hon hade varit sjuk, men verkade bättre när de låta mig ta henne hem, men hon var sjuk igen inom några dagar. Min veterinär diagnosen henne med HOD (Hypertrofisk osteodystrofi), det är inte ett botemedel för det. Allt du kan göra är att behandla symptomen och hoppas på det bästa. Hon var så mycket smärta, skulle hon ligga just där och gråta. Hon kunde inte stå upp eller gå, så jag skulle bära henne ut för att göra hennes sak, och bära henne igen Hon fick värktabletter, fick hon antibiotika, och när hon inte skulle äta hundmat, jag tillagas för henne, köttfärs, mald kyckling, äggröra, vad någonsin hon skulle äta. Tack och lov fick hon förbi HOD-runt mitten av december 2007 och är nu en mycket glad frisk tjej!
Livet var bra med tre hundar! Walking alla tre på koppel kan vara en utmaning ibland, men jag kunde inte föreställa mig att inte ha dem alla som min pack. Jag berättade för alla tre var nog – jag skulle fångade min gräns. Eller så jag tänkte!
Om du har läst min tidigare artikel, leva med en pensionerad Racing Greyhound, vet du redan om PD. Jag träffade honom genom Pawtropolis och hjälpa Paws räddning. Han hade tagits direkt från Ebro travet i Florida. PD hade varit i räddning för två eller tre månader innan jag träffade honom, med tydligen inga ansökningar. Jag tillbringade mycket tid med tanke på detta antagande. Kan jag hantera fyra hundar? Har jag vill prova? Skulle han komma överens med tjejerna? Jag bestämde mig för att ja, jag kunde hantera det och definitivt ville. Och så hade jag min fjärde hund.
Jag älskar dem alla. Jag har inga beklagar om du tar något av dem och ge dem ett hem. De har fyra väldigt olika personligheter och deras egna speciella egenheter. Tara är väktare. Devi är den älskvärda clown. Natoli är Snuggler. PD är … ja, annorlunda. Han är så olik flickorna, men blir bra överens med dem. Hans personlighet varierar från allvarliga att Långben, alltför nyfiken reserverad.
Nu tror jag att jag är verkligen på min gräns! Mina fyra hundar är en absolut fröjd att ha omkring. De gör mig att le varje dag. Deras upptåg får mig att skratta. De ger mig också en känsla av trygghet och säkerhet, eftersom jag har sett dem i aktion när de upplever ett hot. Jag kan inte se att lägga mer på förpackningen, men jag kan inte tänka mig att leva utan någon av dem!

Hur lådan träna din valp eller äldre hund
Jogging tips
Sju tips du måste veta innan träna din Chihuahua
Hur förstå dina Papegojor “konstigt beteende
Alltid Remembered
Molly Faktablad
Bad katt beteende
Anledningar varför du inte ska ta din hund att arbeta någonsin
Skador av huskatter för miljö
Kan du hjälpa till att identifiera Patrick?
Hur väl känner du din katt?

Leave a Reply