Varför gör katter Purr?

Det finns inget riktigt så vacker som curling upp med en spinnande katt. Men varför katter spinna? Är det för att de är lyckliga?
Katter börjar spinna när de är bara barn. Man tror att de spinna när de sjuksköterska som ett sätt som en signal till sin mamma att allt är bra och att de får tillräckligt att äta. Kattungar kan inte mjau med sina munnar stängda, naturligtvis, så de kan inte mjau medan de sjuksköterska. Men de kan spinna med munnen stängd, så att de kan spinna när de sjuksköterska.
Därför kattungar lär sig snabbt att jämställa spinnande med att vara nöjd, vilket kan vara varför de spinna när innehållet när de är äldre. Äldre katter kommer ibland spinna när man äter, liksom. De kan även spinna i väntan på att matas.
Mor katter också spinnande vid amning sina kattungar, och innan du börjar sjuksköterska dem. Man tror att de spinna så deras kattungar kommer att kunna hitta dem lätt för att sjuksköterska. Kattungar föds blinda och döva, så de måste hitta Thier mor med känsla. En mor katts spinnande kan också användas för att trösta sina kattungar.
Spinnande är ett sätt katter kan kommunicera. Som nämnts tidigare, kan mor katter och deras kattungar signalerar till varandra att allt är väl med spinnande. Och katter kan signalera samma sak för sina mänskliga ägare genom spinnande. De kan kommunicera med varandra genom att spinna, liksom. Till exempel kommer två vuxna katter spinna ofta medan grooming varandra.
Trots gemensamma tro, inte katter inte bara spinna när de är nöjda. De kan spinna när rädd eller sårad eller i nöd. Honkatter har även varit kända för att spinna när förlossningen. Katter kan även spinna när de dör. Forskare har funnit att katter spinner vid en frekvens mellan 25 och 150 Hz. Studier har visat att ljud vid dessa frekvenser förbättrar bentäthet och främja läkning. Det kan vara anledningen till katter oftast spinna när skadade – de kan hjälpa till att läka sig själva. Katter är kända för den märkliga förmågan att återhämta sig från svåra sjukdomar och skador.
Det är intressant att notera att människor tenderar att svara på en spinnande katt i en vårdande sätt. Om din kisse spinner, du är mer benägna att klappa henne eller mata henne. Så spinnande kan också hjälpa dem att få sina behov tillgodosedda.
Men huskatter är inte de enda katter som spinner. De flesta stora katter, som lejon och tigrar och geparder, även spinna.

Film Primer: Couples Retreat
My Dog Jack
Hur man väljer en hund tränare
Beagle som ett hus Pet
Den Kuhli Loach: en ål som fisk för akvariet
En guide till Hundleksaker: Kasta din hund ett ben
Att handskas med förvildade katter och förvildade kolonier Cat
Motion och spela Tips för din hund
Loppor och fästingar: en mardröm för husdjur och Du
Anledningar till varför du bör äga en hund
En dikt om Avery the Dog

Leave a Reply