Varför är min Pet sådan picky eater?

Ett vanligt problem djurägare ansikte är vägran sina husdjur att äta. Det finns två viktiga skäl till varför detta kan inträffa. Först, kan det bero på en fysiologisk orsak. Detta skulle inkludera eventuella problem som påverkar djurets kropp, lukt, smak eller andra sinnen. Till exempel bör djuret blir sjuk med feber, diarré eller kräkningar, kan djuret gå genast av mat. I detta fall är det bäst att ta djuret till veterinären för en undersökning. Det är viktigt att djuret inte förblir avstängd mat för en längre tid, eftersom detta kan orsaka ytterligare problem.
Andra kan ett husdjur vägrar att äta på grund av beteendeproblem. Beteendeproblem kan bero på småäta mellan måltiderna, matas matrester, eller genom att låta djuret får tillgång till mat hela dagen lång. I många fall, om djuret inte förbrukar det är mat, kommer ägaren ger husdjur med matrester eller top-klänning djurets mat med någon typ av tillägg som sås, oljor eller mjölk. Detta kan skapa ännu mer allvarliga problem. Inte bara kommer sällskapsdjur fortsätta att vägra att konsumera sin kost, en obalans av näringsämnen kan uppstå som orsakar djuret att bli sjuk eller undernärd.
För att förhindra problem med djurets vägran att äta det finns flera tips som kan följas. Ge djuret med regelbundna veterinär hälsokontroller. Detta kommer att säkerställa optimal hälsa och förebygga de flesta patologiska problem med minskat födointag. Mata en mycket välsmakande, komplett och balanserad kost för sällskapsdjur. Vid matning av husdjur, är det lämpligt att erbjuda mat till sällskapsdjur 02:58 gånger dagligen. Ge mat vid samma tidpunkt varje dag och låta maten att stanna kvar i husdjur för 10 till 15 minuters intervaller. Detta kommer att göra det möjligt för husdjur en vanlig äta tid och kommer att göra denna dagliga verksamhet mer regelbunden. Ge inte djuret något tilltugg mellan sina måltider och aldrig låta djuret att konsumera matrester. Detta kommer att leda till petiga husdjur samt obalans orsaka i kosten som kan leda till allvarliga hälsoproblem. Börja undervisa denna ätbeteende till husdjur när djuret är i mycket ung ålder och de flesta problem i samband med djurets vägran att äta kan undvikas.

En hyllning till Dusty för att hedra National Dog Day, 26 augusti, 2009
TV: s bästa Nerds
Katt Flea Medicinering hjälper till att förhindra Dermititis och hudinfektioner
10 Viktiga tips för att lära din hund att simma
Fördelarna med att göra din egen kattleksaker
Med bra husdjur Foton
Lär dig att klippa din hunds Nails
Insekter av betydelse för Djurägare
Låg kostnad Spay eller Kliniker kastrat i Indiana
Den colombianska Tetra Faktablad
De bästa små hundraser: En personlig Ta på Miniature Hundraser

Leave a Reply