Varför är min hund så törstig?

Överdriven törst eller polydipsi i en hund kan vara tecken på en rad hälsoproblem eller det kan vara din hund är över-hot och försöker kyla kroppen ner. Den senare orsaken är lättare urskiljas.
Symptom att titta på som tyder ökad törst i din hund har hans ständiga återkomst till hans vatten skål och du behöver fylla mer än vanligt eller du kanske märker sin skål är alltid tom. Din hund kan börja söka andra platser som han kan få vatten som hoppar i badet och slickar på kranarna, toaletten eller vattenpölar. Du kanske märker din hund kissar mer än vanligt.
Hälsoproblem som kan orsaka överdriven törst i en hund är: diabetes hos hundar –
Symtom på diabetes hos hundar inkluderar extrem törst på grund av de höga halter av socker eller glukos i blodet. Det kan också öka mängden urin så att hunden är också troligt att kissa oftare än vanligt.
Cushings syndrom hos hundar –
Ökad törst och urinering kan också vara ett tecken på Cushings syndrom. Detta är en sjukdom där hormonet kortisol som är gjord av binjurarna produceras i stora mängder. Liksom överdriven törst finns det många andra symptom på denna sjukdom, inklusive förlust eller ökning av aptit, beteendeförändringar, blindhet och håravfall.
Pyometra hos hundar –
Pyometra är en infektion i livmodern. Denna sjukdom kan påverka tikar som inte har kastrerad. Symtom på pyometra inkluderar ökad törst, kräkningar och depression. Denna sjukdom är dödlig utan medicinsk behandling.
Om din hund har varit sjuk eller har haft diarré, han sannolikt uttorkad och kan dricka mer för att kompensera för vad han har förlorat. I varmt väder hundar kommer naturligtvis dricka mer vatten för att hjälpa sina kroppar svalna. De är också sannolikt att bege sig till sina vattenskålar efter kraftig motion.
Hundar kan också bli mer törstig än normalt om de har feber eller när deras njurar eller lever inte fungerar ordentligt. Vissa former av medicinering kan också göra en hund törstig.
Om din hund verkar överdrivet törstig utan någon uppenbar anledning skulle det vara förnuftigt och klokt att kontakta din veterinär för att upptäcka den verkliga orsaken.
Källor
Messonnier S. Natural Health Bible för hundar och katter. Prima livsstil. (2001)
Tedaldi J. Vad är fel med min hund? Fair Winds Press. (2007)

Mindy vid Regnbågsbron
Livet som Cocker mamma
Hund vårtor och deras behandlingar
Vad är syftet med Skunk?
Fördelarna med kastrering ditt husdjur kanin
Lokala Dog Training Schools i Colorado Springs
Hur man klär upp som figurer från Twilight-serien för Halloween
Dog Themed gåvor
Go Orange för djur på fredag
Breaking Bad Cat vanor innan de får ut av Hand
Katt Diskussion: en nervös katt jamar oro

Leave a Reply