Vård för Svarta Phantom Tetra

The Black Phantom Tetra, vetenskapligt namn Hyphessobrycon megalopterus är en sötvattensfisk som är hemma i olika områden i Sydamerika, inklusive Brasilien, Bolivia och Paraguay. I naturen har det äter mestadels kräftdjur, inklusive vissa maskar. Dess naturliga livsmiljö är mycket tätt planterade med temperaturer från 22 till 28 grader Celsius.
Trots svaga färger fisken är en av de mest populära tetror för hem akvarier. Den har en tetragonal kropp med en tråkig grå till silver färg med undantag för kvinnans ryggfenan och alla manliga fenor som är svart. Hanarna tenderar också att ha en svart fläck runt sina gälar, på varje sida av kroppen. Dessutom honans bak och fenor adipösa är alla en rödaktig färg. Fisken är populär på grund av dess vackra skolgång och visning beteende. Hanarna är mycket territoriella och ofta attackera varandra, men de sällan orsakar livshotande skador. De tetror är små fiskar, och sällan blir längre än 4,5 cm.
Detta är en stimfiskar innebär att den uppskattar att ha en folkmassa, men kommer att göra bäst med endast 4 till 6 andra fiskar, särskilt i ett litet akvarium. Detta beror på att hanarna kan vara extremt aggressiva mot varandra. Den optimala miljön bör vara mellan 22 och 28 grader Celsius (72-78 grader Fahrenheit) med ett pH från 6,0 till 7. Hårdheten i vattnet bör vara cirka 18 dGH, men kan gå så lågt som 10. Det anses vara en nybörjare fisk eftersom det är mycket härdig, men behöver en hel del vård i förändringar av vatten. Tetra äter nästan vad som helst, inklusive både live och flingfoder. För att hålla dem i optimal hälsa denna diet bör varieras med fina flingor och levande artemia eller maskar blod. Men vissa människor säger att levande föda är mer sannolikt att få fram fiskens naturliga skönhet.
Tanken setup för Black Phantom, utöver de värden som redan ges, är ganska enkel. Fiskens naturliga livsmiljö är mycket tätt planterade, vilket innebär att fisken kommer trivas bäst med massor av flytande växter, helst levande. De kommer att vara mer bekväm om mycket av detta blad är något som de kamouflage med. Belysningen bör vara dämpad, men konstant, och botten av tanken bör ha en mörk substrat. Om du har en massa flytande växter kan du höja ljuset. Tanken ska vara minst 60 cm lång, längre om det finns ett stort antal fiskar skolgång. Dessa fiskar behöver definitivt tillräckligt utrymme för att hålla sig själva, så att hanarna kan alla sätta ut sitt eget område i tanken. Annars kommer de att slåss med varandra. Slutligen, om du vill locka fisken till avel bör du sänka pH och minska nivån på ljuset, eller lägga i mer flytande växter.

Fem goda skäl att lämna din hund hemma eller på dagis, medan du arbetar
Enkla sätt att bli av med en Doggy lukt på en hund
Black Ruby Barb Faktablad
Hur man tar bort fästingar från hundens hud
Smarty Cat Flicker Ball recension
Hur man har en hälsosam Sötvattenfisk
Hur skulle du vilja bli en kastrerad man eller kvinna?
Vår jord
Declawing Katter: Är det hälsosamt eller nödvändigt?
Dog Training: Sortera Goda råd från Bad
En hyllning till Oscar

Leave a Reply