Vård av en katt

Att lära sig att ta hand om en katt är en process som är ganska lätt att starta, men den potentiella sällskapsdjur ägare bör ha en uppfattning om några av de potentiella problem innan du svarar en annons eller köra ut till djuraffären. Att anta ett husdjur av något slag ska vara ett livslångt åtagande, något som inte bör vara lätt tas.
Med alla sällskapsdjur som du väljer att anta, ska spaying eller kastrering vara något som du allvarligt överväga. För en sak, många djur avlivas helt enkelt eftersom det inte är tillräckligt kärleksfulla hem för dem. Dessutom kommer en manlig katt spruta och lämna en stark lukt, var han känner är hans territorium. När en manlig katt lär sig att spraya, kan han spruta för resten av sitt liv. När en honkatt går till värme, kommer hon göra vad hon kan för att hitta en hane att para sig med, vilket ger en kull av fler katter som behöver hem.
Den största debatten om katter är om att declaw honom eller henne. Utan att gå in i en debatt, vill jag bara säga att det finns sätt att se till att en katt inte kommer att skada dina möbler och träslöjd. Många människor som har sin katt declawed hålla katten för livet och inte låta den gå utomhus. På tal om utomhus, medan jag tror starkt på att hålla en katt inomhus, om jag tar honom någonstans i en bärare, finns det alltid en chans att en innekatt kan fly och bli förlorad. Du kan ha din katt mikro-flisas med ett identifikationsnummer. Detta nummer identifierar katt och tillåter myndigheterna att ta reda på var katten hör hemma.
Borsta din katt regelbundet. Detta tar bort löst hår och stimulerar kattens cirkulationssystemet. Genom att ta bort överflödigt hår, sänker du chansen att din katt utvecklar hårbollar. Medan grooming din katt, hantera honom eller henne över varje område av hans eller hennes hela kroppen. Ibland en katt kommer att utsättas för fästingar om det tillåts utomhus och genom regelbunden hantering hittar du alla fästingar eller andra avvikelser som att din katt har utvecklats. Försök aldrig att ta bort fästingar eller behandla din katt för någon abnormitet. Du kommer att vilja ha din katt vaccineras och hålla honom eller henne vaccinerad enligt statliga lagar. Du kanske också vill följa din veterinär rekommendationer för ytterligare vaccinationer eller hälsa underhåll.
Personligen anser jag att en katt inte ska köras utomhus oavsett var han eller hon vill gå. Förutom att komma i kontakt med loppor och fästingar, kan andra djur skada eller döda katten. Vissa människor slarvar med sina bilar och andra människor kan betyda för din katt. Att hålla en inomhus husdjur kan hålla honom eller henne friska och hjälpa dem att leva längre.
Ge din katt med en ren kattlådan, förvaras i ett läge så att han eller hon vet vart man ska gå på toaletten. Ge din katt med en mängd olika livsmedel, hålla torrt kattfoder och färskvatten ner för honom eller henne att äta och dricka. En katts mage är liten och de inte äter mycket på en gång. De flesta katter äter 3-5 gånger per dag. Ge din katt med leksaker och leka med honom eller henne. Detta ger katten besvärja och kommer att ge honom eller henne med mental stimulans också.
Slutligen omfattar denna artikel grunderna och det kan finnas mer att ni skulle som en katt älskare och ägare vilja tillägga. Känn dig fri att lägga till dina insikter och råd genom att lämna en kommentar. Jag har haft olika katter som husdjur för mer än 20 år (när jag var yngre var jag mer av en person som hund), och jag lär av vad andra människor har att dela av deras erfarenheter. Många gånger möter jag fullständiga främlingar på snabbköpet i kattmat avsnittet, och vi sluta dela i några minuter. Kom bara ihåg att när man överväger att anta en Pet behöver ett livslångt engagemang göras.

De sovande vanor parakiter och Budgies
Kan din hund Kennel Hosta?
Var beredd på en Pet Emergency
Diagnostisera Parvo virus i din valp
Vår räddningshundar
Bästa leksaker för en nallebjörn Hamster
Häst Longering 101 för nybörjare
En Maine Coon är ingen vanlig katt
Dog Breed DNA-test av DDC: veterinär identifiera för ditt husdjur
Anledningarna Varför Arbetsgivare inte låta sin personal få sina hundar att arbeta
Rep Fisk: Simning Snake eller ofarlig Fish?

Leave a Reply