Var att få en ny katt

Ok, så nu kommer en stor fråga, och jag vet att jag kommer att göra stora grupper av människor arga på mig, men jag måste gå med vad jag tror. Om du känner att jag behandlar någon särskild grupp orättvist, vänligen svara på detta inlägg. Jag är mer än glad att lyssna på andra synpunkter.
Den fråga som jag tänker på är Var får jag min nya katt?.
Först vill jag säga med eftertryck att hålla sig borta från djuraffärer, såvida de inte erbjuder Humane Society eller andra animaliska adoptioner räddningstjänst. De djur som du hittar i de flesta djuraffärer är ofta katter från uppfödare att de inte kunde sälja sig själva, eller så är de från stora uppfödare som bara levererar djuraffärer. Dessa är ofta katter som blir katterna kommer du senare hittar på Humane Society / pund / ASPCA / Rescue.
Det andra, om du vill ha utställningskatt med en stamtavla, inte gå till en uppfödare. Även om du kan hitta den raskatt du vill, det finns ofta mer inavel än är bra för ditt husdjur. Även om detta inte är fallet, och det ofta inte, finns det ingen anledning att använda en uppfödare att hitta rasen du vill ha.
Som du kanske redan har gissat, jag vill att du ska få din nya familjemedlem från ett djur räddnings-eller Humane Society antagande centrum. Du kan hitta nästan alla ras av katt du letar efter, om du kan vara lite tålamod. Jag personligen har alltid haft långhåriga katter, främst perser, men jag har också haft en Himalaya och en Maine Coon katt. Jag har inte alltid fått en ny familjemedlem på knytnäven resan, eller vid den första platsen, men det har aldrig tagit alltför lång tid att hitta vad jag letade efter.
Även längs samma linje som visar tålamod, ser du inte en katt du gillar och ta med den hem omedelbart bygger bara på utseende. Förhoppningsvis den plats du antar från har ett privat rum som du kan spendera några minuter att lära känna personligheten hos din möjliga nya vän. Oavsett om de gillar att gosa, eller är lekfull. Om de kan vara mer av en Scratcher eller biter eller som inte gillar att hållas eller klappade. Du kan få en verklig känsla för katten på bara femton minuter eller så.
Min andra starkt höll yttrande anta en vuxen katt, inte en kattunge. Ja, jag vet. Men kattungar är så söta! Och kanske det är min poäng. Det kommer alltid att finnas människor som är villiga att ta hem en söt kattunge. De vuxna katter inte alltid har det så lätt. De vuxna kan också vara lättare att integrera i ditt hem och schema än en kattunge kan vara. Men kan det också vara att du hittar den perfekta katten och det är bara tre månader gammal. Tänk de vuxna och även mogna katter vuxen när vi letar efter någon att ta hem.
Slutligen kommer jag beröra bara på vill ha annonser i tidningen. Om någon har haft en oväntad kull, och ger bort kattungar, kom bara ihåg att du förmodligen kommer att ha mer av utlägg hos veterinären för denna typ av katt, och att gratis aldrig är. Detta är också ett bra påminnelse om att spay / kastrera din katt.
Kontakta din lokala telefonbok för ditt lokala humant samhälle, ASPCA, pund eller katt räddningsorganisation.

I Obamas Vita huset hund
Särskild Kitty Premium Gourmet kattmat
Några tips för att hantera små hundar
Plast kyrkan: Del 1: Burn Factor
Octomom och jag delar så mycket gemensamt
Allt om parasiter
Allt om rasen: Puerto Rican Mastiff
Vår vackra värld
Spännande och kylning pengar med Koi fiskodling
Rider uppträdande på Rides Horse Trail
Allt om rasen: Dubbelklicka Nosed Andinska Tiger Hound

Leave a Reply