Vanliga orsaker till att din katt inte kommer att använda kattlådan och hur man rättar till problem

Jag har haft många innekatter under åren. Just nu har jag sex. Att mina katter stanna inne, är det viktigt att de använder kattlådor jag tillhandahåller. Om du hittar katt spillning eller urin på golvet, dessa är signaler något är fel. Läs denna upplysande artikel och ta reda på vanliga orsaker till varför din katt inte kommer att använda kattlådan och hur man rättar till problemen!
1 Kattlådan är inte att vara rensade ut tillräckligt ofta
Min vän Maria klagade på att hennes katter vägrade att använda kattlådan, och detta problem uppstod ofta. Hon tog hem kattlådor regelbundet varje vecka. Jag föreslog att Maria hon skopa sina katters kattlådor oftare. Katter är kända för att vara rena varelser. Om deras kattlådor inte hålls rena, de ofta inte kommer att använda dem.
Jag skopa min katts kattlådor två gånger om dagen, varje dag. Det tjänar två syften: 1) Mina katter inte vägra att använda kattlådor för att de är smutsiga. Och 2), förbättrar hygienen i mitt hem i allmänhet.
Varje månad Jag dumpa alla använt strö från mina katters lådor och tvätta dem med en blekmedel lösning för att sanera dem. Efter att jag skölja dem och låt dem torka ute i solen, jag fyller varje katt låda med färsk kull.
2 Kattlådan rengörs med hård eller illaluktande kemikalier
När jag tvättar min katts kattlådor varje månad, (toppar och bottnar) Jag använder en mild klorlösning-en del blekmedel i tio delar varmt vatten. Jag sköljer sedan kattlådor ordentligt med rent vatten. Om du använder en stark blandning, eller en illaluktande rengöringsmedel som Pine-Sol eller Parsons Ammoniak kan lukten stöta bort din katt. Du kan välja att använda en hemmagjord desinfektionsmedel som: en halv kopp borax i en gallon varmt vatten eller en kopp ättika i tre liter varmt vatten.
3. Inte tillräckligt kattlådor att tillgodose dina katter
Har ett badrum i ditt hus, och alla lär sig att vänta på sin tur. Inte så med katter. Om de behöver gå, och alla kattlådor är i bruk, kommer de gå naturligt på golvet. Och du är kvar undrar varför din katt inte kommer att använda kattlådan …
En bra tumregel på hur många kattlådor du behöver är: en låda per två katter. Jag har tre stora kattlådor för min besättning, och att antalet fungerar bra. Men om du har en kinkig katt, kan det föredrar att urinera i en låda och jord i den andra.
4. Kattens kattlådan är för litet
En annan vanlig orsak till varför din katt inte kommer att använda kattlådan är, kan det vara för liten för dem. Din katt behöver gott om utrymme att gå in i boxen, vända, göra sina affärer och sedan täcka upp det med strö. Annars kommer din katt att tvingas att gå på golvet.
De flesta, om inte alla, kattlådor finns i olika storlekar. Jag skrev en recension om Booda Covered Dome kattlådan. Dess unika runda designen gör det ännu enklare för en katt att använda.
Kattlådan jag köpte åtgärder cirka 17 – 1/2 inches runt och är 17 inches tall. Det är stora nog att rymma mina katter, varav de flesta är stora inramade.
5. Katten har Förstoppning och måste anstränga sig för att gå
Det finns flera skäl till varför en katt blir förstoppad, sin kost och hårbollar förmodligen är den vanligaste. Ibland katter blir förstoppad på grund av mediciner de är på, eller på grund av hälsoproblem som påverkat anala körtlar. Oavsett anledning, när de anstränga sig för att gå, katter ofta inte kommer att använda kattlådan. De ska leta efter ett hörn av rummet.
Att åtgärda problemet, bör du rådfråga omedelbart din katts veterinär. Han / hon kan undersöka din katt, bestämma och behandla orsaken till problemet.
Resurs
Kassidy Cat Lady Emmerson

Att hitta den perfekta Kennel Pet Boarding in Town
Vilka vaccinationer behöver min hund egentligen?
Hur man matar och tar hand om din sköldpadda
Glow-in-the-Dark-Krage: säkerhetsprodukt för hundar och katter
Rätt hund säng Ger din bästa vän en mängd fördelar
Djurägare: I mål om Rapture ..
Hur Medicinskt behandla din hund utan att ta ut en andra inteckning
Vad är det bästa hundras för dig?
Film Primer: Couples Retreat
Top Saltwater havsfisk för ditt akvarium
Att behandla Parvo virus i din valp

Leave a Reply