Vanliga Chihuahua Hälsoproblem

Chihuahuas är en av de mest populära raser leksak hund i världen. Dessa små hundar är energiska och kärleksfulla följeslagare som tenderar att vara en långlivad och frisk. Chihuahua rasen inte lider några rasspecifika problem, dock.
Patellar luxation
Patellar luxation eller knäskål störningen, är ett vanligt medfödd hälsoproblem i Chihuahua rasen. Svårighetsgraden av patellar luxation varierar från enstaka milda hälta till en kontinuerlig, förlamande fall. Omedelbar behandling rekommenderas därför väntar på att åtgärda detta tillstånd kan resultera i deformitet och degenerativa ledsjukdomar, såsom artros. Forskarna är inte säker på vad som orsakar patellar luxation, men möjliga faktorer muskel avvikelse och höftledsdysplasi. Lindriga fall av patellar luxation kan behandlas med glukosamin-kondroitin tillskott som säljs på djuraffärer.
Cystinuri
Chihuahua rasen är genetiskt benägna att utveckla cystinuri, eller bildandet av cystinkristaller i urinen. Dessa kristaller bildar ur aminosyra som eventuellt kan resultera i stenformationer i urinblåsan och njurarna. Cystinuri symtom vanligtvis blodig urin, problem kissar och ofta kissar endast en liten mängd. Behandlingen inkluderar vanligen sätta Chihuahua på en särskild diet, öka vattenintag och efter en medicin behandlingsplan.
Hypoglykemi
Tiny Chihuahuas är benägna att utveckla hypoglykemi eller lågt blodsocker, eftersom de lätt kan bränna bort mer kalorier än de konsumerar. Hypoglykemi innebär en plötslig nedgång i blodsocker, vilket är den huvudsakliga energikällan i kroppen. Symtom på hypoglykemi inkluderar frossa, apati, muskelsvaghet, trötthet, skakningar och kollaps. Hypoglykemi kan vanligtvis styras genom att mata de Chihuahua flera gånger om dagen.
Ögonproblem
Hundar i Chihuahua rasen har stora ögon och leva ner nära golvet, vilket gör dem mer benägna att ögonskador än andra hundraser. Lindriga skador kan ofta behandlas genom att några droppar saltlösning i hundens ögon, men mer allvarliga skador bör behandlas av veterinären.
Vandrat ner testiklarna
Många manliga Chihuahua hundar har ett tillstånd som kallas kryptorkism, vilket är helt enkelt vandrat ner testiklarna. Testiklar utvecklas i buken och så småningom ned i pungen. Om testiklarna inte ner av vuxenlivet, är Chihuahua betraktas antingen en bilateral kryptorkider, vilket innebär ingen testikel har stigit ned, eller en ensidig kryptorkider när en testikel har stigit ned. Testiklar som finns kvar i buken är inte funktionella och har en hög risk att vridas eller skadas.
Trakeal Collapse
Trakeal kollaps är vanliga i hundar av Chihuahua rasen eftersom de små brosk ringar som håller öppet luftvägarna är mycket bräcklig. Symtom på en trakeal kollaps inkluderar utmattning, hosta och att ständigt andfådd. En hund med denna hälsoproblem kommer att tröttna lätt med någon typ av fysisk ansträngning. Så illa som det låter, kan hundar med detta villkor andas fortfarande och en veterinär kan behandla luftrör kollaps med medicin.
Hydrocefalus
Hydrocefalus är ett allvarligt hälsotillstånd som kännetecknas av överflödig vätska samlas på hjärnan. Detta allvarliga hälsoproblem orsakas av en felaktig avloppssystem i hjärnan. Hydrocefalus kan vara medfödd eller närvarande vid födseln, eller det kan bero på en huvudskada, parasitisk infektion eller hjärntumör. Symtom på Hydrocefalus inkluderar svullnad huvud, depression, korsade ögon, uncoordination och kramper. Hundar med detta villkor bör undersökas av en veterinär så snart som möjligt.
Tillgångar

10 Stora hundraser för familjer
Avel Sugar Gliders
Att hålla Kitty friska i värmen
De bästa små hundraser: En personlig Ta på Miniature Hundraser
En guide till Virtual Pet Kyrkogårdar
Allt om Seeing Eye Dogs: Hur de är utbildade
Sällskapsfåglar – Köpa och underhålla en bur
3 Saker att tänka på innan få ett husdjur
Bästa Hund Sängar för små hundar
Feline övre luftvägsinfektion
Steg för steg guide att anta en katt

Leave a Reply