Välja Silkie blir Bantam Kycklingar för avel

Avel silkies kan vara en mycket givande och rolig upplevelse. Först och främst tror jag att du måste ha ett syfte eller resonemang för avel. Att veta vad du vill åstadkomma är det första steget att få ultimata resultat. Vissa människor föder silkies att hålla som husdjur för eget flock, andra raser för vinst, medan andra föder följer den amerikanska standarden för perfektion och / eller den amerikanska Bantam Association standard för utställningsändamål. Det finns många skäl för häckande fåglar, men kan känna ditt syfte för avel hjälpa dig att avgöra vilka fåglar att välja när man avel val. För detta avsnitt kommer jag att fokusera på avel standard föds fjäderfä för utställning. Jag vill påpeka att det finns olika åsikter och metoder för avel och i denna artikel kommer jag att diskutera min egen från min personliga erfarenhet.
Den språngbräda bakom detta är att utbilda dig själv och vet standarden. Du kan göra detta genom att köpa en kopia av standarden av perfektion, som distribueras av American Fjäderfä Association, eller Bantam Standard, som distribueras av American Bantam Association. Du kan också läsa om Silkie standarden på American Silkie Bantam Club hemsida. Om silkies är din fågel val skulle jag rekommendera att gå med i amerikanska Silkie Bantam Club. Deltagande fjäderfä och utställningar är ett bra sätt att träffa andra uppfödare och utbilda dig själv om rasen. Det finns också flera forum eller grupper yahoo på Internet som fokuserar på att öka silkies.
När du är bekant med Standard och du har en allmän uppfattning om vad som krävs för den perfekta Silkie du är redo att välja rätt fåglarna. Jag måste konstatera att det är på inga möjligt att få “den perfekta” fågeln som besitter alla de egenskaper önskas, liksom en fågel som har förvärvat en “show win” anses perfekt. Låt oss göra en utvikning och besöka Silkie visa kvalitet. Jag har en gång sett en fågel placerad som Champion Silkie, som enligt min mening skulle jag har kallat så långt mindre lager. Resonemanget bakom detta är enkel: alla Silkie kan visas så länge det inte hämmar några diskvalifikationer oavsett dess kvalitet. En mindre än perfekt fågel kan vara bäst på denna show, varför Champion Silkie.En fågel är lika bra som sina konkurrenter. Så, första steget: vet Silkie standarden. Om det är något som du är osäker på, kontakta en uppfödare eller be en domare vid en fjäderfä show. De är alltid mer än villiga att dela sin kunskap.
Fåglar placeras vanligen i tre kategorier: Pet, Uppfödare, och Visa lager. Visa kvalitet till ett individ kan vara uppfödare kvalitet till ett och pet kvalitet till en annan. Detta går tillbaka till att känna Standard och vad du vill få ut av ditt lager. Visa, Pet och Uppfödare egenskaper är helt enkelt etiketter. De håller verkligen olika innebörd för olika människor. Om du är i ett område som jag själv, silkies av god kvalitet är inte lokalt tillgängliga. Detta innebär att din enda källa är genom att sända och köpa plats-osedda. Det är viktigt att du som köpare ställa uppfödaren frågor. Förutsätt inte att uppfödaren vet vad du letar efter. För några år sedan hade jag köpt en unghöna märkt Show Kvalitet. Hennes foto såg stora. När hon kom var jag besviken på hennes extremt ojämn, stora kam som doldes under krönet och vingar delade, som inte ses på grund av hur bilden togs. Hon hade inte en enda kam så naturligtvis var hon inte sällskapsdjur kvalitet, men enligt mig, att stora ojämn kam och delad vinge tappade hennes status till en mycket sämre kvalitet, och jag ville inte att införa den fel i min flock. Eftersom jag ansåg att dessa fel jag antar alla andra gjorde – särskilt om fågeln ansågs visa kvalitet. Detta var en stor läxa för mig som jag lärde mig att jag inte kunde utgå från att varje uppfödare där ute känner standarden till fullo eller har samma avelsmål som jag själv. Eftersom jag inte skulle överväga en stor ojämn kvalitet kam visar vissa människor gör. Jag har lärt mig att ta etiketterna med en nypa salt. När vi letar efter en Silkie kan göra dina läxor spara dig mycket huvudvärk och pengar: först och främst ställa frågor om fågeln och lära sig om uppfödaren.
När du väljer dina fåglar du letar efter fåglar som kommer så nära som möjligt till Standard hos båda könen. Här vill notera styrkor och svagheter hanen samt honan. Det hjälper om du har tillgång till utställningen burar där du kan ha dem tillsammans sida vid sida för jämförelse. Målet är att balansera ut dessa egenskaper och kompensera de svaga punkterna i en sex med styrkan hos det andra könet. Till exempel, om en manlig har en lång rygg skulle du inte vill odla honom till en kvinna med samma svaghet.
Häckande fåglar med defekter beror på hur allvarligt felet är. Om fågeln som har defekten är en enastående fågel i alla andra avseenden, då är det oftast lämpligt att föda det, men om din flock visar en tendens till denna defekt är det bättre att inte föda det alls. Det finns flera brister som orsakas av inkubation eller tillstånd snarare än genetik som krokiga tår eller gula ränder i vita fåglar, etc. Om så är fallet, sedan med alla medel rasen, annars gör det med ditt bästa omdöme framåt.Häckande fåglar med en diskvalifikation är oftast ett stort no-no. Förlust av rättigheter är sannolikt fel som är svårare att avla ut och är därför ganska troligt att återges. Några av dessa kvalifikationer inkluderar fel antal tår, singel kammar, gam hasen, etc.
Med varje avel är målet att producera avkomma bättre än föräldrarna själva och så nära standarden som möjligt. Två föräldrar som kommer nära standarden kan producera avkomma som visar förbättrad samt producera avkomma som visar absolut ingen förbättring. Det bör också noteras att förbättringarna inte är lätt synliga inom en generation. Det är genom ett noggrant urval av uppfödare som vi kan börja se förbättringar i våra flockar.

Varför äga en katt?
Hur man blir en yrkesmässig brottare
Allt om rasen: Picardie Spaniel
Mini Lop Kaniner som husdjur
Hemlagade leksaker för ditt husdjur
Trebent Florida Fawn är på bättringsvägen
Pet Care för Geckoödlor
Att fotografera ditt husdjur
Allt om rasen: Golden Retriever
Ode till Fido
Kostnaderna för att äga en hund

Leave a Reply