Vad orsakar hundar att bete sig illa?

Det är ett faktum att de flesta hundar har dåligt beteende. Förväntar sig en hund att uppföra sig väl är som väntar barn att uppföra sig väl, det är bara inte realistiskt. Hundar på många sätt är precis som små barn. Hundar är väldigt känslomässigt, och eftersom de inte kan tala till oss muntligt, de agerar ut sina känslor och aggressioner på samma sätt som ett litet barn skulle. Tyvärr kommer din hund aldrig lära sig att tala och inte verkligen någonsin mogna mycket över sitt liv som en person gör. Det enda sättet att stoppa din hund från att agera illa är genom att kunna identifiera varför din hund beter sig illa.
Låt oss börja med att tala om valpar, eftersom valpar kommer att bete sig illa av olika skäl än vuxna hundar. En av de mest typiska typer av dåligt uppförande för valpar biter och tuggar. Det finns egentligen inte några känslomässiga eller psykologiska orsaker till varför valpar tugga och bita. Valpar tugga eftersom deras tänder växer och deras tandkött är öm. Av samma anledning Babies tugga.
Det enklaste sättet att stoppa detta beteende är genom att ge dina valpar tugga leksaker att tugga på i stället för möblerna. Ett knep jag brukade alltid använda på mina hundar när de var valpar var att ge dem en isbit. Jag antar att hundar gillar dem eftersom de är kalla och våta. Oavsett, när som helst jag någonsin kastade en isbit på en valp, det höll hunden underhöll och ockuperade tills de svälja det eller det smälter.
När det gäller bitande och nafsa, det är bara en annan sak valpar gör, och för ungefär samma skäl som att tugga. Tja, det och eftersom valpar är nya till världen och vill röra, lukta, smaka och bita allt. Återigen, bara ge din hund en leksak att leka med när det börjar bita dig eller någon annan. Om valpen inte kommer att sluta bita, säger hunden inte i en sträng röst och sedan straffa hunden genom att sätta den i en bur eller ett isolerat område.
Okej, nu ska vi prata om äldre hundar. Äldre hundar beter vanligtvis dåligt för två huvudskäl: tristess och uppmärksamhet. Om din hund inte får tillräckligt med spänning eller uppmärksamhet från dig, det kommer förmodligen att kissa på mattan, och tugga dina saker och bark mycket, och hoppa på möbler, etc, etc, etc. .. Du måste komma ihåg att hundar är vilda djur oavsett hur mycket vi tämja dem.
En hund kommer aldrig att nöja läsa en bra bok eller bara koppla av en brand. Det är inte människor! Hundar behöver köra och spela. Om du bor i en liten lägenhet, och du arbetar tio timmar om dagen, och sedan komma hem, klappa din hund på huvudet, och krasch på soffan tittar Conan, du kommer att ha en mycket uttråkad och frustrerad hund som kommer att göra något, även kissa i dina tofflor, om de tror att det kommer att samla lite spänning.
Om du inte bor någonstans med en fin, stor bakgård som du kan låta dina hundar springa runt i, måste du gå din hund varje dag och leka med. Annars din hund kommer att ha för mycket instängd energi. Återigen, det är bara som en liten unge. Om du tar med barnen till stranden och låta dem springa runt och bygga sandslott och så bra grejer, är dessa barn kommer att krascha så fort de kommer hem. Om du håller barnen uppdämd inne hela dagen, kommer de att hoppa på deras säng och dra på väggarna, osv ..
Dog psykologi kan gå ganska långt. De får inte vara lika smart som oss, men de är fortfarande komplicerade varelser. Hundar erfarenhet separationsångest, rädsla, ilska, glädje, svartsjuka och en massa andra känslor. Så det är alltid svårt att sätta fingret på exakt vad som orsakar en hunds dåligt uppförande. Men nio gånger av tio är det tristess och brist på uppmärksamhet.

Bistå med Avlivning av hundar i ett djurhem
Tips om att uppnå en vacker bestruket Shih Tzu
Hur man tar bort loppor från en matta
Hur man korrekt träna kattungen
Vägledning för rengöring din hunds öron
Världens smartaste Hundraser!
Hundkompis
Pet Care: Corn Snake
Brain Bölder hos hundar
Tämja en Feral katt
Rå Turkiet Friskare Katter

Leave a Reply