Vad man ska mata ditt husdjur fågel

Så många människor inte inser hur mycket det finns att den näring du ger ditt husdjur fåglar. I naturen kan din medlem av papegojan familjen äter bara frön under parningstiden så att de kan stötta upp sin energi för att lägga ägg och ta hand om sin avkomma. Men när de ges som enda källa till mat varje dag, frön är motsvarigheten till chips för fåglar. Äta den dagen och dag in är inte bra.
Tänk på detta: livslängden för de flesta fåglar är drastiskt förkortas från vad den borde vara på grund av felaktig vård. De flesta Cockatiels, till exempel lever i genomsnitt 5 till 8 år, när de kan leva till 20, även 30! Nu finns många faktorer som arbetar mot dem till att börja med – från overbreeding och de villkor de kan ha hållits i innan du fick dem, sjukdomar och nödsituationer. Så en av de bästa sätten att hjälpa dem att överleva längre än väntat är det att hjälpa dem inifrån och ut!
Frön
Frön får mycket dålig rap i fågelvärlden dem i vet, men de är inte alla dåliga. Fåglar äter frön ibland i naturen, men oftast när de är avel. Annars är de föda för nyligen grodda gröna, frukt, grönsaker och spannmål. Eftersom frön är så mycket fett, de gör en bra behandling, men absolut inte något du vill att din Psittacine att leva på för resten av sitt liv. Av naturen, medlemmar av papegoja familjen äta en mängd olika livsmedel.
När det gäller att ge frön som en behandling, jag använder spetsen min veterinär gav mig: Använd ekologiskt odlade humana klass frön. Om du har tillgång till en hel livsmedel, tror 6-korn av spannmål i spannmål och spannmål behållare för småfåglar. (Jag faktiskt inte har tillgång till en hel livsmedel, men har hittat spannmål som sträcker sig från 4 korn till 9 spannmål. Hursomhelst, mina fåglar brukar alltid lämna en av kornen bakom.) Du bör kunna hitta det i de flesta butiker som har bin-indelade (ej godis) mat. Detta inkluderar hirs. Hirs säljs i djuraffärer och populär bland fågel älskare (för sina fåglar, inte för dem). Men fågel frön inte regleras som mänskliga klass hirs är. Större fåglar kan behandlas vissa skalad nötter – kul att öppna och en mycket mer naturligt sätt för dem att äta nötter. Vi har lagar som gör att vi får mycket bättre kvalitet än vad som erbjuds i djuraffärer, men om allt annat misslyckas, behandlar på djuraffären ska matas med måtta.
Färgad Pelleterat mat
Dessa är nästa steg upp från frön. Medan många veterinärer rekommenderar pellets livsmedel, en hel del av dem på marknaden är proppfulla med konserveringsmedel och karamellfärg. Fåglar är mycket mindre, och mycket mer känsliga för konserveringsmedel och mat färgämne som kommer i färdigförpackade livsmedel. Om du någonsin sett spillning från en fågel som äter färgad pelleterat mat, ser du ofta färgade i färgen på maten föredrar. (När jag byter en av mina Cockatiels över till en hälsosammare kost, kan du berätta att han gillade att äta rödfärgade livsmedel.)Det kan inte vara bra, nu kan det? Föreställ fåglar känsligt system försöker bryta ner konserveringsmedel. Det kan inte vara vacker.
Ofärgat pellets mat
Medan ett steg bättre än det är färgade versionen, lider fortfarande från konserveringsmedel och bekämpningsmedel som används i sin mat. Om du inte tror att bekämpningsmedel är ett problem i vår mat, anser att det i mindre skala. Bekämpningsmedel är antingen ett gift eller nervgift som är gjord för att bli av med de gemensamma skadeinsekter på de livsmedel vi äter. När vi använder det mer, insekter som överlever bekämpningsmedlen föder starkare insekter Vem kan motstå bekämpningsmedel och så använder vi mer och mer av det. Det har varit känt för att påverka fåglar i naturen som försöker och mata in jordbruksmark, till den grad att efter en gröda damning, det är bokstavligen ett spår av döda fåglar där bekämpningsmedlet blev lagd.
Tänk dig nu utan att ha kontroll över hur väl maten tvättas, och sedan ge det till vår fågel. Det kan vara en fara – som att äta tonfisk varje dag i ditt liv. Visst, vi får fördelarna med att äta tonfisk, men vi får också små mängder kvicksilver. Men det är fortfarande det bästa valet om du inte kan få nästa alternativ. Zupreem är ett bra val att djuraffärer erbjuder.
Ekologisk pelleterat mat
Om du kan, få Harrisons pellets mat. Det är den typ jag använder för mina Cockatiels, och de gör storlekar för alla arter av fåglar (även finkar och kanariefåglar) och även erbjuder ett brett utbud av produkter. Du kan hitta där de säljer den nära dig från Harrisons hemsida, eller helt enkelt beställa produkter därifrån. Det är veterinär rekommenderas, men det är också ganska dyrt. Som ett andra val, skulle jag rekommendera Roudybush. Allt är naturligt, men inte certifierad ekologisk, men bättre än de konserveringsmedel lastade pellets i djuraffärer.
Groddar
Ett trevligt komplement till din fågels kost kan groddar odlas i ditt hem. Helt enkelt väta några frön (bönor, korn, oavsett kommer gro) och sätta i ett mörkt område. Skölj varje dag tills det groddar, och i kylskåp tills du är redo att använda eller de går dåligt. (Det finns många riktningar med olika rekommendationer om hur man gro dem om du letar efter mer information.) Du är fåglar kommer sannolikt att prova dem om du gör dem från frön du köper på djuraffärer (vid konvertering) och de är packade med näringsämnen. Se frön är så full av fett godhet eftersom de lagrar undan den energin för när anläggningen groddar. När det gör gro, omvandlar det att energin i de friska och näringsrika groddar att dina fåglar kommer att älska. De gör även bröd som säljs i butiker som är gjorda av grodda vete för mycket samma skäl.
En anmärkning om groddar – de kan ses av din fågel som tecken på att våren är här, och ser det som en anledning att lägga ägg. I naturen, nyligen grodda gräs betyder det att finnas mat för sina ungar, och det är en perfekt tid att starta en kull. Så vara medveten om att du inte erbjuder dem för mycket dagsljus, eller de kanske tycker det är vår och dags att föda.
Veggies
ALDRIG ge en fågel avokado. Oljorna orsaka halsen att stänga. Döden skulle vara nära förestående, så framför allt, aldrig mata en avokado till din fågel! Jag kan inte betona det nog!
Självklart, om du inte gillar avokado eller inte bor i Kalifornien, är jag säker på att det inte är en situation du skulle hitta dig själv i! De flesta andra grönsaker är bra för fåglar, men håll dig borta från spenat. Varje gång då och då är bra, men spenat är packad med kalcium. Även om det är normalt bra, är den typ av kalcium i spenat resorberbara i de flesta fåglar. Vad är mer, utarmar det faktiskt dem av kalcium. Så det kan vara bäst att inte ge det till dem att börja med. Dessutom är sallad alltför vattniga och kan ge dem diarré, så det skulle vara okej en del av tiden, men inte hela tiden. Andra mörka, gröna bladgrönsaker, skulle dock vara bra – som grönkål, mangold och bok choy. Mina fåglar älskar broccoli, snaps och märg och frön av en paprika. Morötter och koriander har också varit populära med mina fåglar. Åh, och fåglar älskar paprika.
Vi tror ofta paprika är för varmt, och du kanske inte vill ge den till din fågel. Men kemikalien i paprika som människor anser vara för varmt, capsaicin, är faktiskt där för att hålla däggdjur som oss från att äta det. Paprika var tänkt att ätas och distribueras av fåglar. Se våra kroppar förstör fröna när vi äter det, men fåglarna inte. Så medan vi smaka och gå HOT! de smaka och förmodligen gå Söt! Så var inte rädd för att ge en fågel en peppar. Bara vara noga med hur du hanterar det, eftersom du fortfarande sårbar för sin värme.
Frukt
Jag vet tekniskt avokado och paprika är frukter, men jag ska gå med mer kommersiell uppfattning om vad en frukt är. I allmänhet frukter är ganska sött, och bör inte ges i stora mängder. Men om din fågel gillar det, det förmodligen inte kommer att skada att ge dem lite. De flesta fåglar har ingen affinitet till frukt, men jag har sett amasoner och aror chowing ner på druvor förut. Också vara medveten om hur mycket du ger till dem. Till en undulat är en druva en vattenmelon, som ordspråket säger. Så ge lämpliga delar.
Korn
Som tidigare diskuterats i frön avsnittet går för mänsklig kvalitet. Harrisons webbplats har också en blandning, så att du kan göra fågel bröd för dina fåglar. Jag har inte provat det ännu, men jag har bara hört bra saker. Jag har också trött mina fåglar lite vetebröd i det förflutna, men var försiktig. Notera ingredienserna i brödet, och bara ge dem bröd med naturliga ingredienser. Också, inte mer än mata dem på mänskliga bröd, eftersom de kan bli feta.
Andra livsmedel
Håll dig borta från alkohol av uppenbara skäl. Ost är också något du kanske inte vill ge en fågel. Jag har sett tidigare en man som lät sina fåglar äter pizza rätt av sin tallrik. Jag vet inte om det skulle döda dem, men det får inte vara lätt att passera genom deras system, och kan även orsaka stopp. Om du tänker på det, kan även människor kan laktosintoleranta, och det är med oss ​​är däggdjur och uppvuxen som spädbarn på (människa) mjölk! Fåglar har aldrig en anledning i det vilda för att äta något med laktos på den, så de förmodligen inte kan bryta ner ostprodukter. Så jag definitivt inte skulle rekommendera det. Även jag har haft min egen Nymfparakit äter gnocchi innan (en potatis pasta med en gorgonzolasås), men lite hon äta från hade mycket lite sås, och en hel del av gnocchi. Annars skulle jag inte ha låtit henne någon.
Choklad är dåligt för nästan alla djur. Människor kan ta mängden koffein har i det, och lite till, men koffein är tänkt att vara ett gift för de flesta djur. Så definitivt hålla sig borta från choklad när du matar dina fåglar. Även något särskilt salt och sött, speciellt om det är tänkt att vara livsmedel, är inte bra för dem.
Konvertera din fågel
Om du bestämmer dig för att byta till en hälsosammare mat för din fågel, grattis! Men du kan inte bara ge dem ny mat från ingenstans. Fåglar kan svälta ihjäl, även med mat mitt framför dess, eftersom de inte känner till maten framför dem är i själva verket maten. Så om du har ett kök skala, väga dem varje dag för att se till att de inte förlorar i vikt. Även om det ser ut som de äter, kan de helt enkelt att testa maten, och sedan spotta ut det. Så väger hjälper dig att känna att han verkligen äter den nya maten. Sakta omvandla mat genom att ge dem om 3/4th deras normala mat med 1/4th sin nya mat. Under veckorna långsamt öka mängden mat den nya maten till de delar av gamla mat tills de är helt konverteras.
Ett annat sätt är att erbjuda dem det nya fodret på morgonen när de är som mest hungriga. Efter ett tag, ge dem sin gamla mat att äta. Detsamma kan göras för planteras. Ett annat bra sätt är om du har en fågel som redan äter maten. Ibland är en fågel mer benägna att äta något om alla gör det! Och inte sluta inte på dem. Fortsätta att erbjuda dem det nya fodret. När de är vana att se det, kan de besluta att det är värt en nibble. Och nästa sak du vet, du har en fågel färgas med en grön näbb från mumsa på ett kick ärta!
Äta med din fågel
Nu när du är kunnig på vad man ska mata din fågel, prova att äta med dem någon gång. Medlemmar av papegojan familjen är sociala fåglar, och du är en del av deras flock. Om de är ganska nära dig och kommer att sitta där medan du äter, kan du hamna matsal med din fågel! Min första erfarenhet av detta var min första Nymfparakit. Han aldrig så noga kom upp till min tallrik spaghetti tills slutligen ta en Nudel och kör iväg med den. Den enda anledningen att han verkligen ville prova var att en av hans flock äta det gjorde det okej.
Du, naturligtvis vill göra rätt bedömning när du äter med din fågel, och övervaka vad han försöker äta. Låt honom inte äta något som är rört munnen (bakterier i munnen är dödligt för honom), något alltför varm eller kall (hålla det till rumstemperatur), eller något som vi har täckt det är dåligt för honom. Jag hade en gång en ny fågel (som jag inte förvänta sig att vilja prova något jag äta) lossna min axel och hoppa in i min soppa. Lyckligtvis var det bara ljummet (jag inte kommer att ha någon fågel nära något för varmt), och hon fick bara fötterna fuktig, så hon var inte skadad eller hon göra en enorm röra. Och lyckligtvis hade jag lite extra soppa att äta från när gruvan var förorenad med fågel fötter!
Jag hoppas att detta var informativ för dig, och att du och din fågel nytta av information som jag har sammanställt från år av fågel äga och resor till veterinären och klasser fågel!

Vilken fågel lägger största ägg?
Hundarnas Halloween: Säker Engagera din hund i en Halloween fest
Pet Eutanasi: Hur veta när det är dags att säga adjö
Hur berätta om din hund har ett sår?
Är ren en hundens mun?
En översikt av Toy Dog Breed, den maltesiska
Joe Wilson att bli talesman för Tourettes syndrom
Skörbjugg hos hundar
Bästa Hundraser för Running
Internutbildning Tips för hundar
Alltid Remembered

Leave a Reply