Vad händer egentligen när ditt husdjur går in för operation

Många gånger, en stor majoritet av djurägare undrar vad som händer på baksidan av kliniken när deras husdjur har upptagits för ett kirurgiskt ingrepp. Många av oss oroliga för att något ska hända under narkos. Det finns många saker som sker på baksidan av en veterinär sjukhus. Om du är orolig när operationen börjar på ditt husdjur, helt enkelt fråga. Det sätt på vilket operationer sker vanligtvis genom vilken typ av förfaranden som de är. Till exempel har din veterinär 4 operationer planeras för morgon (inklusive ditt husdjur). Din hund är planerad till en ACL reparation och de andra 3 är tandrengöring. Din hund kommer sannolikt att gå in på operation förra, eftersom det är en mer omfattande procedur än den andra 3. Varigenom veterinären mer tid och han / hon inte behöver oroa sig för andra förfaranden för att skynda och avsluta.
Förvänta sig för en tidig morgon inträde. Det är så att läkare och tekniker kan förbereda allt och få allt gjort med ditt husdjur såsom blod arbete, IV kateter placering, raka operationsområdet, etc. När du erkänner ditt husdjur, kommer personalen i ryggen brukar börja genom att rita blodprovet. Ju tidigare blodvärden kommer tillbaka, desto snabbare kommer han / hon att kunna gå in på operation. Utan blod kommer veterinären vet inte om det är säkert att använda den typiska narkos protokollet. Därefter är en IV-kateter placerad, och vätsketerapi startas. När dessa par saker har gjorts, kan det finnas en väntetid tills andra operationer har avslutats.
Cirka 15 minuter före ditt husdjur operation, kommer en injektion att ge. Detta kallas pre-anestetisk injektion och är vanligtvis en kombination av en lätt lugnande medel och atropin, som höjer hjärtfrekvensen. Den lugnande tenderar att sänka hjärtfrekvensen, liksom bedövningen inhalant, varför atropin ges vanligen, om hunden är tachycardic före början. När dessa 15 minuter har gått, kommer teknikerna att ditt husdjur till kirurgiska beredningen området. Ditt husdjur kommer att vara bedövas med en injicerbar induktion, såsom Propofol. Denna injektion söva honom / henne till den punkt där en endotrac läka rör placeras i luftstrupen. När placeras, är den anestesigas sedan fäst vid röret. Teknikerna kommer att försöka hålla ditt husdjur under så ljus av narkosmedel plan som möjligt, men på samma gång, vilket gör att ditt husdjur inte vakna. När operationsområdet har rakat (om det inte redan har), kommer ditt husdjur att flyttas till operationen rummet.
Medan i operationen rummet kommer det att finnas en tekniker för att övervaka anestesi och kommer att fästa all övervakningsutrustning, en tekniker att skrubba operationsområdet, och en tekniker förbereder rummet för läkaren. Allt från O2, CO2, pulsfrekvens, andningsfrekvens och temperatur är alla övervakas. När operationen är klar, kommer teknikern stänga av gasen av och kommer att påbörja återhämtningen. Ditt husdjur kommer vanligen att överföras till en återhämtning kennel efter operationen. Du kommer sedan att meddelas om ditt husdjur postoperativa status och en tid kommer att arrangeras för att du ska komma och hämta honom / henne.

Nationell Dog Day
Fetma hos katter
Vikten av att maintaing dina hundar Vikt
Hur man kan stoppa en stressad Male katten från Sprutning
Seroma Utvecklingen inom hund
Anledningar varför du inte ska ta din hund att arbeta
Ett argument för djurägande-Varför Skötsel av ditt husdjur, eller anta en-är enklare än man tror
Allergivänliga hundar Vs Icke-allergivänliga hundar
Välja och Rengöring Gerbiler Cage
Rumsren för din valp eller vuxen Valp
Att få Pet Stroller att ditt husdjur behöver

Leave a Reply