Vad du bör veta innan Komma din Porcupine Puffer

Även piggsvin puffers kan få ganska stora och kräver ett stort akvarium, är deras vård lätt jämfört med många saltvattensfiskar. De kan hantera svängningar i pH, temperatur och salthalt bättre än många andra fiskar och inte brukar gå en hungerstrejk som svar på stress. Porcupine puffers är faktiskt ganska robusta varelser så långt som saltvattenfisk gå, så länge du ger dem ordentlig vård.
Det första du ska göra innan du köper ett piggsvin puffer är att se till att du har en tillräckligt stor akvarium för att hantera sin storlek. Porcupine puffers är breda och skrymmande fisk som kan nå en vuxen storlek på över en fot lång. De är också ineffektiva äter som gör en hel del avfall. Som med all fisk, bör du överväga alltid storleken på vuxna piggsvin puffers innan man beslutar att sätta en i din marina akvarium. Diodon holocanthus, arten finns oftast i akvariet handeln kan nå arton inches i längd. För att hålla glad och frisk, bör ett piggsvin blåsfisk tank inte vara mindre än 120 liter både så han har utrymme att simma och att möjliggöra tillräcklig biologisk filtrering för att hantera sitt avfall. Naturligtvis aldrig sätta en fisk i en un-cyklade akvarium. Endast köpa din piggsvin puffer efter att du har en helt cyklat akvarium med etablerade biologisk filtrering.
Eftersom piggsvin puffers gör så mycket avfall, vara beredda att göra en hel del vattenbyten för att ta bort detta avfall även om du har en kammare eller annan nitrat bort enhet i ditt akvarium. Jag skulle rekommendera att ändra inte mindre än 20% av din puffer är vatten varje vecka för att hålla jämna steg med sin avfallsproduktion. Du kan också hålla vattnet renare genom att ta bort all överbliven mat och synliga avfall med en tank vakuum för att suga ut det. Om du matar fryst mat, se till att tina maten ordentligt och kasta eventuellt vatten kan ha packats i. Den smälta vattnet innehåller vanligtvis mat juice som kommer att förstöra snabbt i din piggsvin puffer tank. Vissa akvarister hävdar också att mata torrfoder kan skapa fler avfallsproblem eftersom det inte är så fullständigt bryts ned av din puffer mag-tarmkanalen som färska eller frysta livsmedel.
Tänk på att piggsvin puffers är rovdjur så några saltvattensakvarium invånare kan ses som mat snarare än tanken kompisar. Sniglar, krabbor och eremitkräftor, musslor, havstulpaner och räkor av alla slag är en del av ett piggsvin blåsfisk naturliga kost. Koraller är dock en mycket individualiserad fråga. Vissa piggsvin puffers äter eller bita vissa eller alla typer av koraller, medan andra individer kommer att lämna din korall ensam. Polyper av någon sort är särskilt lockande, även om de inte är ätbara, kommer de flesta piggsvin puffers ta lite smak.
De tänder piggsvin puffers fortsätter att växa hela livet och måste slipas ned av mat de äter för att förhindra igenväxning som kan förhindra din puffer från att äta. Att hålla din piggsvin puffer tänder friska, mata honom knapriga mat såsom musslor, musslor, krabba, snäckor eller räkor – alla med sina skal fortfarande på – åtminstone flera gånger i veckan och helst vid varje utfodring.
Porcupine puffers är en av de mest personliga typerna av saltvattensfiskar. Porcupine puffers lär sig snabbt att komma till dem som matar dem. Porcupine puffers kan också lära sig att göra lite dans eller spotta vatten över ytan kan få din uppmärksamhet och kan tjäna godsaker.
Om du upprätthålla en hälsosam akvarium och mata din piggsvin puffer ordentligt kan du njuta av hans upptåg i många år.

Ta din hund att fungera: bra eller dåligt?
Stoppa Puppy Tugga
Fem Vanliga Tandproblem hos hundar
Gåvor för hästvänner 2009 Edition
Den gröna skräcken Cichlid
Hur är det att Födelse och höja en valpkull?
Med bra husdjur Foton
Saker att tänka på om Pet antagen
Allt om rasen: Bushland Terrier
Cherry Eye hos hundar
Att behandla Parvo virus i din valp

Leave a Reply