Vad din katts meows bör innebära att du

Har du någonsin undrat vad din katts meows menade? Medan den otränade örat kan de låta som en irriterande högfrekventa ljud eller olägenhet, när det i verkligheten din katt kan försöka meddela dig eller andra djur! Det finns flera olika typer av jamar, och som ägare och vårdare av flera utekatter, har jag upplevt första hand alla olika typer av meows. Meows kan innebära allt från en enkel Hej till Hjälp, jag förlorade! och förhoppningsvis kan jag sprida lite ljus över vad varje mjau borde innebära för dig från mina personliga erfarenheter.
Det jag är hungrig mjau är för mig åtminstone, den vanligaste mjau. Efter en lång sömnlös natt av busstreck mina katter och kattungar hälsar mig ofta vid dörren med en uppsjö av jamar. Den hungriga mjau låter faktiskt ganska allmän, men den är kopplad med ett par olika åtgärder från din katt. Ditt husdjur kan vara extra vänliga och följ dina exakta rörelser och även köra till den plats där du normalt hålla kattmat, följt av några meows säger mata mig!.
En annan mjau är jag förlorad mjau. Denna typ av mjau är en kortare, ofta högfrekvent mjau gjort i en snabb och jämn takt. Det låter mestadels av yngre kattungar eller katter som befinner sig i landet som inte känner till dem. Denna mjau innebär att de är stressade eftersom de inte vet var de är, bör du genast hitta dem och trösta dem. Om du har utekatter det kan hjälpa att gå med dem genom platser som är obekanta för dem så att de så småningom kan utforska det på egen hand utan att gå vilse.
På landsbygden finns det en distinkt mjau som många herrelösa och domesticerade, hankatter avger. Den Male parning jamar är ofta en lång djup utdragen mjau. Denna mjau är tänkt att locka kvinnliga katter och kan vara irriterande eftersom de små rackarna är mycket långlivade om du avbryta dem.
Den glada att se dig mjau är den generiska mjau du får från din katt när du kommer hem från att vara borta under en längre tid. En snabb borste mot benet och även några vänliga spel medföljer ofta. Denna typ av mjau är bara din vänlig hälsning, och kan även vara ett sätt att få dig att klappa katten och betala en del uppmärksamhet efter att ha gått.
Om du äger en hund eller två dominerande katter kan ofta höra det distinkta Stay away mjau. Det är en mycket lång, djup morrande nästan. Detta kan betyda många saker allt från, hålla sig borta från mig eller jag ont. Denna mjau används ofta för att varna ett annat djur att hålla sig borta från det, förhindrar en kamp. De flesta katter slåss inte och försöker visa andra katter eller djur de personliga gränser med denna mjau.
Den sista mjau jag har upplevt är jag fast mjau. Denna mjau låter liknar STAY AWAY mjau, men med lite mer gnäll i tonen. Om du hör den här typen av mjau är det bäst att rusa över till din katt för att se om det är fångad någonstans, skadade, eller valfritt antal saker. När en katt är skadad kommer ofta släppa ut denna mjau att berätta för andra djur att hålla sig borta, och du kanske inte kan närma sig den på ett säkert sätt eftersom det är i ett mycket försvarbart humör.
Din katt har ett brett utbud av meows att kommunicera med dig och andra djur som du kan ha. Det är viktigt att veta vad varje innebär att hålla din katt frisk och lycklig. Det finns förmodligen många fler meows att upptäcka, och kanske även några unika för din katt! Det är bara att sticka upp öronen och lyssna på vad din katt har att säga.

Hur man handskas med Sticky Bottom syndrom i din kanin
Farliga Canine Treats
Vår jord
Ta din hund att fungera: bra eller dåligt?
Akvarium Giants: vilka fiskar få enorma?
Bästa Hund Sängar för små hundar
Hund biter förebyggande – Barnsäkerhet och anfallsschema Dog
Utbildning familjens hund: Dog beteendeproblem: Topp 10 skäl Familjer orsakar dem
Guide till bästa hund livsmedel för små raser
Essential Dog Training Utrustning: Saker du måste ha för att träna din hund
Hur kunde ni

Leave a Reply