Vad är Pyothorax i Cats?

Om din katt verkar ha svårt att andas, ska du sitta genast upp och ta meddelande. Medan många djur har svårt med säsongsbunden allergi eller andra andningsproblem, vissa katter som arbetskraft för att andas lider pyothorax.
Detta villkor är en infektion i en katts brösthålan. Enligt petplace, medan pyothorax ofta orsakas av bakterier kan andra organismer som jäst eller svamp vara den skyldige.
Infektionen orsakar vätska att bygga upp i brösthålan, mellan lungorna och kroppsväggen. Det är tur gör det svårt för din katt att andas. En allvarligt tillstånd, kan pyothorax vara dödlig om den inte behandlas omedelbart och på ett medicinskt aggressivt sätt.
Förutom ansträngd andning, kan drabbade katter köra en feber och verkar vara slö och håglös. Många har en minskad aptit. Vissa utvecklar tandkött som ser blå, ett tillstånd som kallas cyanos.
En av de olyckliga faktorer som omger symptom på pyothorax är att några kliniska tecken vanligtvis först visas långt efter den händelse som orsakade dem. I fallet med en infektion spåras till en bit från ett annat djur, har ofta ägaren av sjuk katt glömt helt om händelsen.
När du katt verkar ha svårt att andas, bör du låta få honom eller henne synas bort av en veterinär. Om din vanliga veterinär är stängd för helgen, är en resa till en akutmottagning ett smart alternativ. Var noga med att få immunisering register och all sjukdomshistoria information du har med dig.
Efter initialt försöker göra katten mer bekväm, kommer veterinären att behöva göra en definitiv diagnos. Detta innebär vanligtvis blod arbete, en lungröntgen och en kista kran (som också gör att ditt husdjur att andas lättare).
Om en mikroskopisk undersökning avslöjar förekomsten av bakterier, bör kultur och känslighet testning visa vilka antibiotika är det mest effektiva vid behandling av infektionen. En kista röret underlätta andning och en intravenös (IV) slang kommer sannolikt att användas för vätskor och en första runda av antibiotika.
Kistan Röret är också användbar för att tvätta ut brösthålan med steril vätska. Om veterinären kan lokalisera orsaken till infektionen, kan kirurgi också krävas.
Behandling för pyothorax fortsätter hemma. Du bör administrera alla mediciner veterinären skickar hem dig tills leverans av varje är borta. Håll ett vakande öga på katten för att upptäcka eventuella problem andning, slöhet eller ovilja att äta. Om något av detta inträffar, kontakta veterinären direkt.
Du bör se till att katten inte har möjlighet att slåss med andra djur. Också vara noga med att aldrig mata ditt husdjur ben eller andra hårda föremål. De kan hamna in i ditt husdjur matstrupen och orsaka perforering.

Tips att hålla dina husdjur Safe under sommaren
Jeremy Piven var förgiftad av Sushi, åtminstone enligt Skådespelare eget kapital, men Broadway Producenter Håller
Coyote Attacker i djur
Allt om rasen: Plummer Terrier
Topp tre Dog Training Schools i Utah
Skötsel av din Antagen hund
Hur man matar och tar hand om din sköldpadda
Katt Care Guide: Hur man Groom en katt
Sanningen om Oroande
Post-apokalyps Dog Följeslagare: Att välja rätt ras
Hjärtmaskar i katter och hur man behandlar dem

Leave a Reply