Vad är ländryggen område på en häst?

Ryggen området en häst består av ländkotorna som är den största kotorna i ryggraden. Det ligger mellan hästens sista revbenet och ett område som kallas korset, som sträcker sig mellan bäckenet och svansen. De flesta hästar idrott sex ländkotor fastän arabiska rasen är känd för att bara ha fem.
Ryggen fungerar som en mycket viktig förbindelse mellan hästens bakdel och främre kvartal. Det är här kraften från bakstället överförs till den främre änden när hästen är i rörelse. Som ett resultat av ryggen området är oftast kort, stark och välmusklad att utföra denna bedrift. När detta område är starkt muskulösa det kan tillåta en häst att uppvisa stor makt, styrka och uthållighet. I dessa hästar med kraftigt muskulösa områden ryggen kan vara mindre flexibla än den hos en häst som bär ett mer moderat mängd muskler.
Om ryggen är svag hästen kommer att ha en mycket svår och smärtsam tid stödja vikten av en ryttare. Aktiviteter som hoppning, fat racing, etc. blir nästan omöjlig för en häst som inte upprätthåller en tillräcklig mängd muskler i detta område. Motion och rätt kost är nyckeln till att upprätthålla en övergripande känsla av god hälsa och muskeltonus.
Vanligtvis du vill ha ryggen muscling i en häst att ha en fjädrande, elastiskt konsistens till det och det borde inte synas stel, trånga, svag eller saggy. Partiella dislokationer skulle kunna utgöra ett potentiellt problem för din häst vän så vara på utkik efter en knölig utseende eller om din häst flinches när i ländryggen området. Några bidragande faktorer till ryggsmärtor kan vara dålig konformation, genetiska anlag för förhållanden som främjar ryggproblem, övervikt, kraftigt underviktiga eller undernärd, obalanserad kost, felaktigt skodda, felaktig sadel montering.
Tecken på ryggont är: gynna en bakben
Tyngden kontinuerligt
Korta, stela gångarter
Klicka eller låsning av patella (knäskålen)
Täthet bakdel
Hängande huvud
Bristande samordning
Binda upp
Vissa behandlingar för ryggproblem hos hästar kan inkludera ordentlig träningsprogram, akupunktur och kiropraktik förfaranden. Förebyggande tekniker omfattar rätt kost med en balanserad kost, rätt sadel praxis montering, rikta specifika övningar, korrekt hovvård, bra viktkontroll, och eventuellt tillägg av tillägg till din hästs diet. Alltid rådgöra med en veterinär om eventuell diagnos och behandling av problem i samband med din hästs hälsa. Din veterinär kan hjälpa till att korrekt diagnostisera problemet och kommer att kunna föreslå ett mer effektivt och välgörande medel för att behandla din häst.

Utbildning Huskies
Prova en sval, uppfriskande Tempererat Marine Aquarium
Stora behandlar för ditt husdjur fågel
Råtta Utbildning: Dessa Chic, lätt att vård-för husdjur är lätta att träna
Hur bör du reagera på Canine undergivet beteende?
Vad irriterar dig mest om din granne är husdjur?
Hur spelar regelbundet med din katt hjälper till att utveckla en självsäker, friska Kitty
Mellanliggande Horse Training Tips för en häst Handler
Tassar och fred i Craig Road Pet Cemetery
Recension: Super Pet Sleep-N-Bedroom Set, 4 bitar
Den ABC Stoppa en Jumping Dog

Leave a Reply