Vad är knöl på min hund?

En böld i en hund bildas när hundens vita blodkroppar angriper bakterier som har infekterade hunden. Pus som gör upp en böld i hundar är inget mer än vita blodkroppar som är döda och har samlats i det område där den bakteriella infektionen är belägen i hundens kropp. Hundens kropp bygger också en fibrös kapsel som omger det smittade området med de döda vita blodkroppar eller pus. Generellt väggarna i fibrösa kapseln som omger de döda vita blodkroppar eller pus blir tunn och kommer spricka eller pop och pus inuti abscess dräneras. Abscess vanligtvis läka på egen hand med liten eller ingen behandling, men inte alltid, lämnar hundägaren med beslutet att antingen tenderar att det själva eller att ta sin hund till veterinären. Dessutom har inte alla bölder hos hundar kommer att brista. En del av dessa bölder kommer att absorberas tillbaka in i kroppen efter de vita blodkropparna har gjort vad de ska och dödade bakterierna.
Bölder kan uppstå i princip alla över en hundens kropp. Det finns hund biter sår abscess som händer när hundar får i slagsmål med varandra, det finns tand bölder som händer när hunden har en infekterad tand, det finns i hjärnan bölder som händer när bakterier kommer in i hundens hjärna från ett bett från en annan hund, Det finns huvud och hals bölder som också från hundbett eller ett främmande föremål som kom in i hundens kropp. Det finns även örat bölder som händer på grund av konflikter eller annan trauma hundens öra, det finns anala sac bölder som orsakas av bakteriella infektioner samt bröst bölder körtel och prostata abscesser körtel. En hund kan också ha hud bölder.
Symtom som hundägare bör vara vaksamma på i förhållande till abscesser är ett sår som är rött, svullet och har en bestämd klump. Klump kan eller inte kan vara dränering. Håret runt klump kan falla ut och hunden kan vara i viss smärta. Hundägaren kan också märka att hunden biter eller slickar såret.
Diagnostisera en böld på en hund sker efter hundägaren blir medveten om klump som misstänks faktiskt vara en böld och hunden har genomförts till en veterinär. Veterinären kommer att börja med att undersöka hundens sår. Om abscess inte har spruckit ännu, får veterinären dra en del av vätskan från klump med en nål och spruta så att han kan bestämma att pus faktiskt vad som orsakar klump på hunden. Om klump har spruckit redan kan veterinären säga lätt om pus finns i såret.
Behandling av bölder hos hundar sker omedelbart efter veterinären har diagnostiserats situationen. Om abscess eller klump inte redan spruckit, veterinären kommer lans den, vilket gör att pus orsakar klump rinna. Hunden kan vara sövd för veterinären att sticka abscess. Efter att abscess har tömts, är ett desinfektionsmedel som användes för att spola såret, ta bort alla pus som fortfarande kan finnas i hundens sår.

Mina tre Dog
Hur du skyddar dig från en hund Attack
Tips för att hitta Golden Retriever Uppfödare
Enkla tips för vård av ditt marsvin
Vår jord
Hur till Stopp Nattetid jama i Cats
Spara din katt från Hematuri-Blod i Cat Urin
En översikt av Toy Dog Breed, den maltesiska
Jessica Simpsons hund, Daisy, tagna av Coyote
Hur man korrekt Justera hästtäcke & Försäkra Häst komfort
Declawing Katter: Är det hälsosamt eller nödvändigt?

Leave a Reply