Vad är en bakgård uppfödare?

En bakgård uppfödare är en oansvarig uppfödare som föder renrasiga hundar eller blandade raser, även känd som designer raser, främst för vinst. Ibland en bakgård uppfödare kommer föda upp hundar för skojs skull, njutning, eller för att de vill ha en valp som produceras av deras egna hundar. Ingen av deras skäl är äkta
Back Yard Uppfödare hundar är inte av rasens standard, och är inte testade för genetiska och ärftliga defekter. Ibland är deras hundar försummas från att ta emot ordentlig medicinsk vård, till exempel vaccinationer och grundliga veterinärmedicinska tentor. En bakgård Uppfödare Maj FIB och hävdar sina hundar och valpar att vara av högsta hälsa, främst högre vinst av valparna, när de i verkligheten är av lägre hälsa och löper risk att utveckla genetiska och ärftliga defekter senare i livet, oavsett om de verkar friska som valpar, på grund av oansvariga avel.
Många Back Yard Uppfödare föda sina hundar före sexuell mognad vid en ålder av två, beroende på när hunden går till värme. Detta är inte bara en fara för mamman hunden, men det är en fara för valparna.
Valparna är vanligtvis upp utomhus eller i ett slutet litet område i hemmet. De får inte tillräcklig uppmärksamhet och är under socialiseras, vilket resulterar i andra hundar, katter, barn och miljöer lätt skrämma valparna. Deras låda är normalt inte saneras eller hållas rena, vilket gör valparna enkelt mottagliga för upphandlande maskar, infektion eller andra sjukdomar.
The Back Yard Breeders hundar inte kan eller får registreras, även så är fallet, lugna en hund håller en American Kennel Club registreringsbevis inte att valpar eller hundar är av den kvalitet de påstår att de är. Många Back Yard Uppfödare registrerar sina hundar genom Continental Kennel Club, en hund register som kommer att acceptera någon hund så länge det ser rent uppfödda.
Back Yard Uppfödare bryr sig inte om välbefinnande valparna och kommer sannolikt att sälja en valp till någon som håller ut en hand full med pengar, sällan gör de vägrar ett erbjudande. De inte erbjuder hälsogarantier med sina valpar, vanligtvis inte ta en valp tillbaka om den nya ägaren inte kan hålla det, och kommer inte att ersätta valpen om den blir sjuk. Genom att köpa en valp från en bakgård Uppfödare, du stödjer ytterligare sin oansvariga verksamhet och eventuellt kostar dig mer pengar än du betalat vid köpet.

Den Haflinger Häst
Kommande: Den ideala Reef Aquarium
Pedi-Paws: Pet Nail Trimmer
Hur man identifierar Wobbler syndrom hos hästar
Anal Sac Bölder hos hundar
Varför Undvik Katt Operera bort klorna
Urininkontinens hos hundar
Tips för att hjälpa dig välja en hund från ett härbärge
Hur du hittar Sällsynta Hundraser
Vad du bör veta innan du köper en hamster
Inhemska hundraser och artificiellt urval

Leave a Reply