Vad är den amerikanska Paint Horse?

Med färgglada markeringar och en mild personlighet, är den amerikanska Paint Horse en ras som har blivit mycket populära idag. Rasen är så populär att den amerikanska Paint Horse Association (APHA) är för närvarande den näst största rasen register i USA, näst efter amerikanska Quarter Horse Association. En ras register är baserat på antalet hästar registrerade år. Det finns strikta riktlinjer för registrering baserade inte bara på färg, men också bygga och kulturarv. Den APHA kräver att far och mor registreras hos APHA, American Quarter Horse Association eller Jockey Club (som är den fullblod Registry). En av föräldrarna måste vara registrerade hos APHA.
Den amerikanska Paint Horse skiljer först och främst av dess färg. Enligt APHA faller Paint Horse färg i tre kategorier: Overo, Tobiano och tovero.
Den Overo mönstret är oftast mer än mörk vit, typiskt med en vit yta, den tobiano mönstret är mer vitt än mörk, typiskt med en mörk yta, och tovero mönstret är en kombination av de två första färgmönster. Det är möjligt för en registrerad färg häst att ha några fläckar alls, i vilket fall han skulle anses enfärgad.
Den amerikanska Paint Horse har en tjock bygga, vilken typ av häst som typiskt används för ranch arbete inklusive skärande boskap. Det är en mångsidig ras och dess intelligenta och milda temperament, används för en mängd olika aktiviteter, inklusive turridning, rodeo och gymkana.
Den amerikanska Paint Horse kan spåra sitt arv tillbaka till 1519 när Hernando Cortes, en spansk conquistador, kom den nya världen att utforska. Historiska redogörelser av hans expedition frossa att han hade en häst som matchade en beskrivning av den moderna färgen häst. Man tror att denna spanska hästen fötts med infödda hästar och färgglada integrerade i vilda hjordar gemensamma för amerikanska slätterna.
Slätterna indianerna drogs till den unika färgen på färgen häst och använde dem som sin favorit fästen. Indianer i film och fiktion ofta avbildas ridande på en färg häst.
Den amerikanska Paint häst kan påverkas av en medicinsk fråga som heter Overo Dödligt Vit syndrom. Det är en genetisk sjukdom som drabbar föl som föds helt vit eller nästan helt vit, och är alltid dödlig. Fölet är född med en defekt matsmältningssystemet och inte kan passera avföring. Den defekta genen bärs av båda föräldrarna, som är vanligast Overo vita färgade hästar. Testa föräldrarna för genen är nu möjligt, och kan ta bort möjligheten att producera ett föl med sjukdomen.
Växer varje dag i popularitet, har den amerikanska Paint Horse blivit en fixtur av amerikansk kultur och symbolik. Intelligent, pålitlig, atletisk och färgstark, kommer den amerikanska Paint Horse fortsätta att inspirera många år framöver.

Stora behandlar för ditt husdjur fågel
Tips för Horse Training: avancerade steg
Hur Groom ditt marsvin
My Dog Lexy
De underverk i Calico – vetenskapen till varför de ser ut som
Leta Billiga K9 Advantix Idag
Hur att befria din tank mikroalger
Hur man skär ner på kattallergener genom att ge din katt eller kattunge ett bad
Tips för Boxer Puppy Training
Central Florida Animal Skafferi
Ta bort och demat din katt hår

Leave a Reply