Utbildning en hund att vänta på kommando att hoppa in bil: enkla tekniker

Du kan träna din hund att vänta på ett kommando att hoppa in i en bil – med lite tålamod. Mina föräldrar har en schäfer och har aldrig tränat hunden att vänta på bildörren att helt öppna innan du hoppar i. Hunden var redan försöker få i bilen innan dörren öppnades, och han skulle vara halv-klättrade upp i sätet innan bilen dörren var helt öppen. Inte gillade denna brist på tålamod, bestämde jag mig för att träna hunden att tålmodigt vänta på att bilen dörren öppnas.
När hunden ser bilen, går han galen och drar mot den på parkeringen. Om bilen är i garaget och hunden släpps in i garaget, begränsar han för bilen och väntar vid dörren på alla fyra (inte sitter, som om han borde). Den minut dörren creaks öppen, hundens huvud försöker redan få igenom.
Om allt detta låter som din hund, här är vad du gör.
Instruera hunden att sitta, innan du öppnar bildörren. Skrik inte eller skrika. Bara hålla säga sitta så ofta som behövs, och inte trappas röst. En hund bör inte lära sig att den enda gången han skulle lyda ett kommando är när det är skrek åt honom.
Räckvidd för bilens dörrhandtag. Om hunden blir du omedelbart ta bort din hand och tala om för honom att sitta. Du kan använda handsignaler ihopkopplade med Sit kommandot, till exempel inför en palm mot honom som en trafikpolis. Räckvidd för bilens dörrhandtag igen. Varje gång hunden reser sig omedelbart bort handen – Öppna aldrig dörren om hunden blir upp eller ens fortsätter att gå upp.
Ett förfarande för att få upp diskvalificerar öppna dörren precis. Faktum är att om hunden helt enkelt idioter framåt som han skulle för att stå upp, snabbt ta bort handen från bildörren och upprepa Sit kommandot. Hunden måste lära sig att dörren inte kommer att öppna förrän han håller sin nedre plant på marken.
Efter ett antal av dessa studier (beroende på ras, tar det inte många försök att få framgång), examen på att faktiskt knarrande bilen dörren öppen. Din hund, i detta skede inte har lärt sig att sitta kvar när du öppnar en dörr. Istället har han lärt sig bara för att sitta kvar när du bara placera din hand på handtaget. Inse att.
Upprepa konceptet: När du knaka dörren öppen bara en tum, om hunden reagerar bara det minsta, stänga den. Inte bara ta bort handen och lämna det knakade öppet. Stänga den helt och upprepa Sit kommandot. Även vid denna nästa fas, inte öppna det mer än en tum. Att gå från att bara placera handen på handtaget till all-out swinging öppna dörren, inte kommer att fungera.
När hunden lär sig att sitta kvar när du öppnar det en tum, examen upp till kanske sex inches. Hunden kommer att stå upp. Återigen, stäng den och upprepa Sit. Med varje gradering till bredare dörr öppnas, kommer en hund fånga på snabbare och kräver färre prövningar.
Den sista fasen lär hunden att sitta kvar när dörren öppnas hela vägen. Om han står upp innan du ger kommandot att hoppa i, stäng den och säga Sit. Hunden är helt utbildade när han fortfarande sitter, medan dörren är helt öppen, och han stannar sittande, tills du ger ett kommando att hoppa in i bilen.
Mat är inte nödvändigt för denna utbildning, som ni kan se. Tålamod är. Försök inte denna utbildning när du har bråttom att gå någonstans. Se till att du har gott om tid. Jag tränade min (ja, jag anser honom min hund, även om han bor med mina föräldrar) Vita Schäfer vänta på bara ett träningspass, som varade kanske fem minuter. Tyska Shepherds är en av de mest intelligenta raserna, om inte den mest intelligenta.
Bli inte rädd om din nya utbildad hund glömmer den utbildning nästa gång du tar honom till bilen. Detta är bunden att hända, men en repetitionskurs kommer att gå mycket snabbare än den första träningspasset, och kanske tredje gången du tar ditt husdjur till bilen, kommer han ihåg utbildningen.

Prova en sval, uppfriskande Tempererat Marine Aquarium
Montering bitar Hästar
Uppsluppna Teddy Bear Hamstrar tar över Hem
Tips för att göra Goat Hus för getter
Dikter om Life 9: en strof på kaniner
Anser att dessa saker innan du tar hund att arbeta
Lär dig att klippa din hunds Nails
Den Basenji Ras: En översikt
eiCrate
Amherst Virginia: Pet Cemetery
Allt om rasen: Boston Terrier

Leave a Reply