Uremi hos hundar

Uremi hos hundar uppstår när ämnen som vanligtvis utförs av hundens kropp i urinen inte får genomföras, de är kvar i hundens blod. Detta orsakas av hundens njurar inte kan utföra uppgiften att avlägsna ämnena med urinen. Uremi är också ett tillstånd som uppstår när vattniga utsöndringar fungerar som ett gift i hundens kropp.
Den exakta orsaken till Uremi hos hundar är inte känt, men det är en god sannolikhet att det finns flera faktorer som bidrar till detta hälsotillstånd. Generellt sker Uremi hos hundar när hunden lider av akut njurinflammation, urinblåsa obstruktion, urinrör obstruktion, hydronefros, prostatatumörer, detrusor förlamning eller ens en blåsa brott. Uremi hos hundar kan vara antingen kronisk eller akut eller detta tillstånd kan börja som en av dessa former och övergår i annan form.
Symtom på Uremi att hundägare eller vaktmästare får märka är en temperatur som är hög och växlar med frossa, kan hunden ständigt kräkas, kan hunden ha kramper eller kan lamslås eller kanske till och i koma. Hunden med Uremi kan också ha en minskning av deras kroppstemperatur, kan ha en minskning av deras aptit, kan ha diarré och kan även lider av depression. Alla dessa symtom är tecken på ett hälsoproblem och bör diskuteras med hundens veterinär.
Om hunden inte behandlas, kan den dö eller faktiskt det förmodligen kommer att dö. Det är därför det är viktigt för hundens ägare eller vårdare att ta hunden till veterinären så fort någon av ovanstående symtom är närvarande som ingen av dem finns i friska hundar. Hos veterinären kontor kommer en diagnos att utföras och om veterinären bedömer att hunden har uremi, kommer de att börja arbetet med att lokalisera orsaken till Uremi och behandla den. Veterinären kan också använda koksaltlösning laxermedel för att behandla giftet som håller kvar i hundens kropp.
Uremi hos hundar är ett medicinskt tillstånd som kan vara dödligt om det inte behandlas, men med rätt behandling, vilket måste inkludera behandla den underliggande orsaken till tillståndet, kan hunden leva ett längre liv med sin ägare. Detta är en bra anledning att ständigt vara medveten om din hunds hälsotillstånd och att bära den till en veterinär när saker verkar ha förändrats.

Ta hand om din hund under sommaren
Utfodring Tips för Chinchillas
Husdjur och värmeslag
Fem lina Varumärken
Den irländska setter: en hund av intelligens och skönhet
Hur man väljer en papegoja bur
Nödvändig utrustning för en sötvattensakvarium
Humana Dog Training Produkter för lydnad
Varför du aldrig ska ta din hund att arbeta.
Föra din nya Kitty Hem: Åtgärder för att göra det lättare för er båda
Vård av en åldrande Råtta

Leave a Reply