Undervisning Din Kaxig nymfparakiter till Diskussion

Halva nöjet att äga en Nymfparakit lär dem att prata. Du bör ha i åtanke att vissa enskilda fåglar är mer skickliga på att prata än andra. Detta är en anledning till att du kommer verkligen vill lära känna och band med din Nymfparakit innan du försöker lära den sitt första ord. Din fågel kommer att vara mer läraktiga om den inte är trött eller stressad. Du kommer att vilja lära din Nymfparakit i sessioner när fågeln är glad och avslappnad.
Om du visar uthållighet i att lära din Nymfparakit att tala sedan vara säker även en äldre fågel kan lära sig att härma några ord. Du bör förbereda Nymfparakit för sin första talar lektionen genom att fågeln i en miljö där det inte kommer att distraheras av andra husdjur och bullriga barn. Du bör också stänga av konkurrerande ljud som TV-apparater och radioapparater. Du måste närma fågeln utan abrupta rörelser och tala med den i en mjuk röst. Använd en mjuk röst är viktigt eftersom när du börjar lära din fågel det första ordet du vill lära dig att du kommer att säga ordet klart och starkare än den röst du normalt använder med din Nymfparakit.
Normalt kommer du vill behålla fågeln på en plats där det finns aktivitet för att hålla fågeln intellektuellt stimulerad, men inte överväldigad. Om du inte kan rensa rummet fågeln stannar normalt då flyttar fågelbur till en annan tystare utrymme. Ge fågeln en stund att ta i sin tystare omgivning. Sedan fokusera Nymfparakit uppmärksamhet mot dig.
Den kön Nymfparakit har ingenting att göra med dess förmåga att lära sig prata. Cockatiels av båda könen lär sig att tala i ungefär samma takt. Ålder gör en skillnad. Yngre Cockatiels lär sig att tala snabbare än äldre fåglar. Det är viktigt att inse fågeln inte förstår ordet är lär sig att tala. Den Nymfparakit härmar ord den hör utantill. Kanske du har märkt att din Nymfparakit kommer härma fåglarna den hör på morgonen när det är nära ett öppet fönster. Dessa ljud är de mest naturliga ljud för din Nymfparakit att efterlikna. Det är ibland lättare att lära ut till fåglarna vissla en bekant melodi än lära den att tala ett ord på engelska. Om du hittar visslar irriterande då du inte bör uppmuntra det. Vissa experter anser visslande hindrar fåglarna lust att lära sig tala.
Vissa fågel tränare förespråkar utbildning fågeln på en pinne utanför buren framför utbildare ansiktet. Andra förespråkar utbilda Nymfparakit med den täckta buren. Det finns fördelar med båda metoderna som de båda fokusera Nymfparakit på din röst. Välj bara ett ord för att undervisa fågel och upprepa det flera gånger i en stark tonfall. Införa mer än ett ord i taget kommer att förvirra din fågel. Fågeln måste förstå ljudet som distinkt och separat från de andra ljud den hör på daglig basis. Detta ord måste stå ut från alla hushåll bakgrundsljud. Helst bör du arbeta med din fågel i minst 20 minuter två gånger om dagen för att lära den sitt första ord. När du fågel intresseföretag upprepade detta ord med positiv uppmärksamhet från dig kommer de att upprepa det om och om igen. När fågeln erkänner att det behagar dig att upprepa vissa ljud nästa ord du lär dig fågel kommer att upprepas mycket tidigare.
Det tar normalt flera veckor för ännu en ung ivrig Nymfparakit att lära sig att upprepa ord. Fågeln namn är ofta en bra första ord, undvika lära din fågel svordomar. Det kan vara roligt i början men om du inte vill att ordet upprepas framför hotellets gäster du kommer ångra lära din fågel att svära. Ibland cockatiel kommer att upprepa svär ord eftersom det oftast olika ord från en är att de oftast hör och normalt säga = Id av en person med stor aptit.
Tålamod och uthållighet är verkligen de enda riktigt beprövade ingredienser för att få dig Nymfparakit prata. Jag har hört folk som inte har undervisat sina fåglar att prata om att de ofta kommer härma gemensamma ljud som vakuum eller gläfsande av en liten hund. Några av ljuden Cockatiels gör är ett väsande ljud när de känner sig hotade. Mina två Cockatiels vissla Andy i Mayberry sång och tjäna pengar ljud när de ser hunden. Jag har ingen aning om var apan ljud kom från. De gör också en kyss ljud när du ber dem om en kyss. Vi arbetar på dem och sade frasen katter är dumma. Hittills den manliga fågeln Captain Morgan Says katter och Marie kvinnliga bara gungor och sjunger och gör kyss ljud när du upprepar katter. Det är ganska uppenbart för mig att processen att lära sig att tala varierar mycket från fågel till fågel.

En titt på pyometra och chock i hundar
Lite historia och fakta om American Paint Horse
Inbrott din nya valp: Ett enkelt och stress fri metod
Tre Spinnande-fect Sisal lämningar Projekt
Dina husdjur kan har allergier Too
Romero Britto Bow Wow
Att behandla Parvo virus i din valp
Tuppfäktning: Hur avla en bra Broodcock
Alternativet till Pet Kennlar
Tio Bästa Hundraser för varmt väder
Chupacabra Semi-mytisk varelse Hittade Möjligen i Texas

Leave a Reply