Undervisning din Golden Retriever Hur Umgås

Olika hundar beter sig annorlunda, särskilt när de är mingel med okända ansikten eller andra hundar. Vissa är lekfull, medan andra helt enkelt inte bryr sig. Vissa älskar att träffa nya människor (och det kommer att visa med hur de agerar). Andra däremot, är nöjd med att bara ge någon en blick och tittar bort omedelbart.
Hur din Golden Retriever umgås och beter sig kan läras ut. Även om vissa är lekfull av naturen, det beror till stor del på hur du odla eller höja dem.
Vad kan du göra
Tillåta och lära din Golden Retriever att umgås måste börja redan från hans tidiga veckor och månader. Ja, det börja när han är fortfarande valp … runt 8 veckor till 8 månader gammal. Detta är extremt viktigt om du vill att ditt husdjur att växa upp som en kärleksfull hund som älskar att träffa andra ansikten och även andra hundar.
Under dessa veckor och månader, måste du göra allt i din förmåga att låta din Golden träffa så mycket folk som han kunde utan att betona honom. Han kommer att vara blyg och känner sig obekväma i början men det är en naturlig reaktion. Tålamod är en dygd och det blir gånger att han behöver lite uppmuntran från dig.
Din Golden Retriever föräldrar
En annan faktor som spelar en stor roll i ditt husdjur karaktär och sociala färdigheter är hans föräldrars sociala färdigheter. Till exempel, om hans föräldrar är bra med människor och lekfulla, kan dessa egenskaper överföras på din Golden Retriever. Å andra sidan, om föräldrarna är mer av den tysta typen eller ibland aggressiv, kan dessa gener föras vidare också och du kan ha en tyst men aggressiv Golden Retriever.
Om valpen har skilts från sina föräldrar nästan direkt efter att han föddes, är chansen att han inte kommer att lära sig många av de sociala färdigheter och egenskaper som hans föräldrar har. Han kan vara lite aggressiv runt människor eftersom de saknar alla sociala färdigheter och de förlitar sig på instinkt ensam.
Men det betyder inte att de inte kan läras ut. Du måste bara se till att han får en hel del interaktion med andra människor när du och din valp får möjlighet. Du förstår, när han lär sig umgås, kommer han bära dessa lärdomar för resten av sitt liv.
Valpar som skyddade rätt från början kommer att växa upp som blyg eller ännu värre, aggressiva vuxna. Är du säker vill inte att det ska hända. Din Golden Retriever kommer att vara din livslånga följeslagare. Om du inte är någon som stannar inomhus 24/7, måste du lämna bekvämligheten av ditt eget hem tillsammans med din lurviga kompis. Och du vill absolut att han beter sig därför höna runt främlingar.

Animal Whispers
Top Cat Foods
Alpacas och bovint virusdiarrévirus
Akvariefiskar Avel Tips
Skapa en fredlig fristad för din hund
Något som vi bör känna till vår katt
Hålla husdjur Säker
En titt på pyometra och chock i hundar
Rabbit Språk – Inte så svårt att lära sig!
10 Bästa Miniature Hundraser
Njut Walking din bästa vän

Leave a Reply