Tune-up för Kitty: Hur man tar hand om din katt

Med ankomsten av varma vädret kommer tvånget att göra en nystart. Fönstren är öppna, vi bär T-shirts, ta långa promenader och äta mer sallader och frukt.
Våra katter också har en plats i sommar tingens ordning. När allt har de varit klädda i samma lurviga päls, sova på samma sängkläder, leker med samma gamla leksaker. Det är ett tufft liv.
Eftersom kosten är en prioritet för oss människor, ta en titt på Daisys kost i ljuset av hennes tillstånd. Är hon överviktig? Är hennes kappa tråkig? Titta på etiketterna på livsmedel som du matar henne. Om en namngiven kött eller fågel är inte den första ingrediensen, hitta ett märke som har kyckling eller kalkon eller lamm som första i listan. Skär ner på spannmål-lastad kibble, det är motsvarigheten till majschips.
Nu när shedding säsongen är i full gång, ett datum med Dave för en grundlig borstning att bli av med sin döda vinterpäls. Du är säker på att borsta ut kattunge stora pälsbollar om din katt är långhår eller korthår.
Kloklippning kan vara en prövning för vissa kattungar, så om du inte kan utöva de Clippers som en del av Groucho s grooming regim, har din veterinär utföra smutsig handling när du tar honom för en wellness check-up.
Bara för att de nuvarande protokollen kräver färre vaccinationer, betyder det inte att du undviker kontroller. Blod arbete och urinanalys kan avslöja en hel del om Callie tillstånd, speciellt om hon börjar bli till åren. En fullständig blodstatus (CBC) och blod kemi profil kan upptäcka potentiellt livshotande sjukdomar som hypertyreos, njursvikt, diabetes eller cancer.
Mot bakgrund av Louie livsstil, diskutera vad vaccinationer han verkligen behöver. Medan vaccinering för rabies är ofta en statlig mandat, många katter väl vaccinerade efter att de får sina första kattunge skott. Om de inte regelbundet gå ut, kanske du vill avstå ytterligare vaccinationer.
Det kan också vara ett bra tillfälle att schemalägga en tand om Tiger har tandsten byggs upp. Liksom människor, vissa katter är mer benägna att tandsten än andra.
Om Coco har någon form av kronisk sjukdom (t.ex. katt nedre urinvägarna sjukdom [FLUTD], allergier, artrit, irritabel tarmsjukdom) ser till att använda några alternativa behandlingar. Ofta kostförändringar kan göra skillnad.
Många allopatiska veterinärer införliva några alternativa metoder i sina rutiner. En bra veterinär-katt ägare förhållande beror på vad som är bäst för katten, så din vanliga veterinär bör vara villiga hjälp med en remiss till en holistisk veterinär. Den avgörande ordet i dag är integrativ-så dra nytta av det bästa av två världar.
Tillbaka hemma, tvätta alla Blackies sängkläder inklusive din egen säng är Hjälparen. Det är fantastiskt hur mycket päls kan samla under långa katt tupplurar.
Rotera Tuxie leksak samling för att upprätthålla intresset och lagra fyllda de i kattmynta för extra överklagande. Investera i ett metspö, laser eller någon annan interaktiv leksak. Verksamheten kommer att vara bra för chubbettes och hjälpa befästa banden mellan dig och din katt. Du kan även få Freddie att spela fetch.
Ett fönster abborre hjälper Percy njuta av de varma vindar och utanför aktiviteter. En fågelbordet nära en favorit fönster abborre ger timmar av underhållning. Om han verkligen har en yen för den stora utomhus, överväga att bygga eller köpa en utomhus kapsling. Katt Fence-In används tillsammans med befintlig stängsel och KittyWalk är en fristående nät hölje som satsats i marken. Humane Society i Förenade staten webbplats har ytterligare idéer för skåp (se Resurser).
Utvärdera om du behöver använda loppor och kryssa förebyggande, särskilt om Spencer spenderar tid utanför. Debatten rasar över säkerheten för loppor och fästingar produkter, så undersöker potentialen för angrepp i ditt vardagsrum innan du använder dem. Även innekatter har en mindre chans att skaffa loppor och fästingar kan irriterande parasiter spåras i av människor eller föras in på den inhemska hunden.
Om du måste använda Frontline eller Advantage, använd den minsta mängd som behövs och se till eventuella negativa symptom. Och vänta inte tills du har en fullt utvecklad angrepp innan behandlingen påbörjas. Regelbunden kamning med en loppa kam och lite tvålvatten kan vara allt du behöver för att hålla loppor under kontroll. Ett friskt immunsystem går också en lång väg mot slaget om loppan.
Nu är det dags att ta itu med eventuella beteendemässiga frågor, särskilt sedan våren feber kan orsaka viss feistiness. Kanal Chelsea skrapa beteende i en ny klösbräda, frikostigt spetsad med kattmynta. Billig kartong skratchare är bra eftersom de kan placeras runt huset, och katter verkligen verkar gilla dem. En trevlig lång Scratcher kan mildra vissa aggression problem eftersom katter behöver vertikalt utrymme samt horisontellt utrymme att fastställa sina hierarkier.
Aggression problem svarar fint på blomma rättsmedel. Bach blomma rättsmedel är förmodligen de mest kända, många andra är också tillgängliga som har sitt ursprung i olika delar av världen. Dr Jean Hofve har en rad blomma rättsmedel tillgängliga via hennes hemsida som är bra för flera katt hushåll och andra frågor beteende.
Om Barney är en biter, inte avgå dig inte ärr på handleder och vrister. Metspö leksaker är ett bra sätt att kanalisera lekfull energi och ha kul. Undvika situationer där din hand blir en bitande objekt. Titta efter tecken på överstimulering som svans surrning, utvidgning av elever och öron flygplan, och inte ge honom en chans att attackera.
Olämplig urinering, kattlådan undvikande … Men det är riktat … är det mest frustrerande problemet en katt ägare kan stöta på. Om du fånga Peaches peeing på en kudde först besöka din veterinär för att utesluta urinvägsproblem. Analysera din katts miljö för stressfaktorer. Vad kan vara helt normalt för dig-besök barnbarn, ombyggnad, en middag, kan traumatize Tabby. Ett nytt tillägg till familjen-mänskliga, katt eller hund-kan även orsaka utanför kullen-box upplevelser. Blomma rättsmedel kan också vara till hjälp här.
Städa upp några olyckor omedelbart för att motverka ytterligare ettor och förhindra ditt hus från lukta som en kattlådan. Och om ombyggnad är på din sommar att göra-lista, överväga att ersätta gamla mattan med trä eller vinyl golv. Allergener kan vara bättre kontrollerad och cleanups är mycket enklare.
Uppdatera din förbandslåda, eller skapa en med t.ex. väteperoxid, gaskuddar, bollar bomull, termometer, Rescue Remedy, antibiotisk salva, aktivt kol, mineralolja, samt en tvättlapp, handduk och filt.
Håll ASPCA gift kontroll hotline-1-888-426-4435-postat på ditt kylskåp. Vet hur man når din veterinär efter timmar och var närmaste akutmottagning.
Oavsett var du bor, har en plan katastrofberedskap på plats-samlar nödvändiga förnödenheter (såsom mat, vatten på flaska, skräp och panorera, journaler och bilder, samt kragar och taggar ID) för enkel åtkomst om du måste snabbt evakuera. Vet var du och dina katter kan säkert stanna. Lämnar dem bakom borde inte ens vara ett alternativ! ASPCA webbplats är en utmärkt källa till krisinformation.
Nu när din katt vän är inställd upp, bege dig till din trädgård att plantera lite kattmynta och vete gräs för sommaren njutning.
Tillgångar
Kapsling information: Humane Society i USA webbplats: hsus.org/ace/13937
Katt Fence-In
PO Box 795, Dept E
Sparks, NV 89432
1-888-738-9099
catfencein
KittyWalk
1-877-844-4438

ASPCA Poison Control information:
Krisberedskap information:
Djurvänligt hotell i Connecticut:
Dr Jean Hofve hemsida, SpiritEssence, spiritessence
Vaccination Riktlinjer från American Association of Feline Practitioners:

Threading Teknik bort oönskat hår, skapar perfekta ögonbryn
Bronchoesophageal Fistula hos hundar
Vad är den amerikanska Paint Horse?
Bästa hundgodis för din hund
Pet Airways – Ett flygbolag Bara för husdjur
C {0/}{1} {/1} {2}{/2} Vatten
En ny besökare – Del 2
En flickas bästa vän
Djurplågeri
De bästa metoderna för att träna din hund
Pet Guide: Norwich Terrier

Leave a Reply