Trimning ditt husdjur tånaglar

Trimning dina husdjur tånaglar kan verka som en omöjlig uppgift ibland. Många djurägare är rädda att de kommer att skada sina husdjur i processen. Om du har en mycket upphetsad / hyper husdjur är uppgiften oftast bättre med fler än en person. En person att hålla och den andra för att skära naglarna. Det finns många djurägare som är alltför nervös och är rädda för att de kommer att minska blodtillförseln / nerv till spiken. Trimning naglar är mycket enkel och din veterinär kan visa dig hur att trimma naglarna ordentligt. Det viktigaste att komma ihåg är att försöka kondition din hund i tidig ålder. När du först få ditt husdjur vid ung ålder bör du omedelbart börja spela med tassarna och få honom / henne brukade du hanterar sina fötter. Se till att du också låta ditt husdjur veta vem som är i kontroll. Om ditt husdjur tror att de kan komma undan med att bita eller sätta upp en kamp, ​​kommer de att fortsätta att göra det.
Hundar är lättare än katter att träna, men katter är oftast inte så illa med en tå spik trim som vissa hundar. För att undvika att skära i nerven, finns det några tekniker som du bör ha i åtanke. Först bör du klippa inte stora bitar istället skär små bitar till att börja med och främja ner spiken i små skärsår. För hundar finns antingen svarta eller vita tånaglar. Svarta naglar är svårare eftersom du inte kan se blodtillförseln som du kan på en vit spik. Andra, om ditt husdjur har vita naglar, inte skära förbi den rosa zonen på nageln. Sluta precis innan den ändrar färg. Slutligen, när det känns som spiken trimmers skär in mjukare spik, sluta skära och undersöka spiken innan du går vidare.
Mjukare spik är oftast vägledande att du får närmare till nerven / blodtillförsel. Återigen kan din veterinär ge dig vägledning om trimma naglarna. Vissa husdjur betona ut så mycket att ett milt lugnande medel ges före spiken trimning. Nail trim är mycket lätt, givet att du vet vad du skär och om ditt husdjur är att vara samarbetsvillig. Om du är osäker på din förmåga att skära naglar, helt enkelt boka en tid för en spik trimning på din veterinär. Det finns ingen anledning för dig eller ditt husdjur att betona ut över en spik trim.

Rosy Reds promelas: Underhållning Alla år
De bästa hemlagad Halloween för hundar
Allt om parasiter
Kontinuerlig rörelsesekvenser Utbildning för hundar
Att hålla och underhålla Goldfish
Hur ta hand om en chinchilla
Pet Care för Geckoödlor
Dook Dook Said Chinook Ferret: Spara mina Brothers & Sisters
Ska du belöna din hund för missköter?
Allt om rasen: Picardie Spaniel
Canine Jäst öroninfektioner

Leave a Reply