Top Ten smartaste Hundraser

Personliga åsikt om detta är mycket varierade. Några av oss kommer att svära på att du inte kan betyget en hund på intelligens enbart på dess ras.
Jag har ägt flera Heinz 57 Mutt hundar, som visar extrem intelligens.
Baserat på hur snabbt vissa raser tenderar att lära sig men det finns en lista över de smartaste fullständiga uppfödda hundar.
Min egen personliga favorit är Labrador Retriever. Det rankas # 7 på den officiella smarta pooch lista.
Det är känt för att vara mycket tillgiven och patienten. Det är en av de mest populära hundarna i världen för familjer.
Downfalls skulle vara att de tenderar att vara överviktiga, ibland även med en lämplig mängd motion.
Jag äger en halv Lab, halv schäfer, och även om han har inhägnat tunnland att köra på, (och köra han gör!), Tenderar han att vara lite på den knubbiga sidan.
Tyska Shepherds är listade som # 3 för intelligens. De är också kända för att vara mycket modig och skyddande. De måste utbildas som valp för lydnad och som bör se till att de är under kontroll. Vi har alla sett hur denna mycket smarta ras används i polisens arbete, och det är på grund av deras förmåga att lätt utbildas. De är också kända för sin lojalitet.
Den # 1 hund listan är Border Collie.
En familjemedlem till mig ägde en av dessa, och jag måste erkänna, verkade hunden vara smartare då ägaren ibland! Det uppträdde som om det var professionellt utbildade, trots att det bara hade fått lära grundläggande kommandon i unga år. De är ett folk hund och gillar inte att bli lämnad ensam under långa perioder. De är också vallhundar, och gillar att ha ett jobb att arbeta på, vare sig det valla får eller småbarn. De är mycket smidiga och tävla i många agility prövningar mot andra hundar.
Den # 2 hund i listan är pudel.
Från Standard storlek till Tea Cup, de älskar att vara runt människor och tycker inte om att bli lämnad ensam. De flesta är känsliga och trevlig. (Jag har känt en eller två som tenderade att vara Barkers, men det kan vara att de bara inte fick lära sig att det inte är acceptabelt att skälla non-stop).
Som jag nämnde ovan är # 3 hunden som anges för intelligens, schäfer.
# 4 är Golden Retriever. Det är för närvarande rankad nummer ett mest populära rasen.
De är kända för att vara lojala, tålmodig, bra med barn och kan utmärka sig i lydnad prövningar.
# 5 på listan är Dobermann.
De har extremt uthållighet och energi. De kan vara väldigt lojala mot sin ägare och familj, men på sin vakt mot främlingar. Om utbildning från tidig ålder, kan de vara mycket foglig. Som i de flesta raser, är tidig träning är mycket viktigt.
# 6 på listan är Shetland Sheepdog.
Min egen personliga erfarenhet av denna ras, är att de är hyper och gläfsande, men det är bara bygger på att möta tre hundar av denna ras, och är bara min åsikt. De flesta ägare av denna ras kommer nästan svär de har nära mänsklig intelligens. De är också en vallhund, så vilja ha ett jobb. De kan vara lite försiktig med barn.
# 7, enligt ovan, är Labrador Retriever.
Min all time favorit av alla raser. Jag har bara träffat en som hade en dålig disposition, och jag tror att det berodde på inavel.
# 8 är listad som Papillon.
Det är känt för att vara mycket lätt att träna och mycket intelligent. Det kan också vara lynnig och mycket possessiva av sin ägare.
Trots det lilla formatet är de tydligen mycket tuffare då de ser!
# 9 är rottweiler.
Dessa hundar har skräckinjagande rykte, men inte alltid lever upp till killer typ som de ser ut som de skulle kunna vara.
Det är känt för att vara mycket intelligent, men också mycket modigt, och en av de bästa hundarna för att ha för bevakning.
# 10 är den australiska nötkreatur förföljer.
Det är en mycket aktiv ras och behöver tidig träning. De var fostrade att fösa boskap i Australien, vilket deras namn. De är mycket skyddande av deras egendom och deras familjer. Om upp som en ung valp med barn, accepterar de dem som
sina kullsyskon, men de behöver höjas från en valp, och inte bara införas snabbt till små barn utan övervakning.
petwave / Hundar / Raser
loveyourdog / laboratorier

Åtgärder för att hålla katter Off din trädgård
Lär dig att lära din språk hund Logga
Hur du skyddar dig från en hund Attack
Hur man gör Hemgjort Hamster leksaker
Equine Eye Cancer Behandlingar
Vad är ländryggen område på en häst?
Symtom och behandling av värmeslag hos hundar
Kattägare: Hur du hanterar din katts Fur
Hundarnas Halloween: Säker Engagera din hund i en Halloween fest
Meadowood Paw Park i Zephyrhills: Zephyrhills, Florida Dog Parks
Häst Longering 101 för nybörjare

Leave a Reply