Tips för Vårda din katt

Av naturen, katter tar hand om mycket av sina egna grooming behov, men det finns tillfällen när de behöver lite extra hjälp. Innan du börjar borsta din katt, se till att han är avslappnad, efter att ha ätit eller utövar är en bra tid. Du vill att din katt att komma ihåg grooming som en positiv tid så att det är mer framgångsrik.
Det är viktigt att hålla grooming tid mycket kort i början och successivt arbeta upp till en längre tid när du är mer på ett schema. Du måste få din katt används för att hanteras av petting varenda område av kroppen medan grooming. Om du har mycket tålamod med din katt, kommer det att gå en lång väg. Din katt kan bli stressad väldigt lätt och snabbt, så mycket beröm mot katten kommer att hjälpa. Katter brukar inte gillar bad eller att trimmas, så du kan behöva en andra person för att hjälpa.
Fördelar med grooming din katt: 1. Ta bort överflödigt hår från katten kommer att bidra till att eliminera uppkomsten av hårbollar.
2 Borsta din katt kommer att hjälpa dig att upptäcka fästingar och loppor tidigt.
3. Detta är en tid att ha kvalitetstid med din katt.
4. Stimulerar kattens cirkulation
5. Förbättrar kattens muskeltonus.
6. Ta bort hår som eventuellt kunde hittas på golvet.
7. Stimulerar körtlar vid basen av håret som kommer vattentät beläggningen.
Vårda din katt kommer att bli mycket lättare om du har rätt grooming verktyg. Det finns en mängd olika grooming utrustning som finns tillgänglig beroende på vilken typ av katt du har. Kammar kan användas tillsammans med borstar samtidigt grooming. Du kan först börja med en kam och sedan en borste för att sprida ut de naturliga oljor i hela håret.
Om du har en innekatt, är det inte nödvändigt att bada honom för ofta. Regelbunden pälsvård kommer att hålla din katts hår i gott skick, förhindra mattor och hålla huden ren och frisk. Om din katt blir för smutsigt, oljig eller klibbig, kan han behöva en extra bad från gång till gång. Det är viktigt att använda en mild schampo som är säker för katter. Det är viktigt för en katt att ha en regelbunden pälsvård rutin, så börjar när din katt är ung bäst.

Hund och katt Spara Män från Fire, Katter Dial 911, Förhindra våldtäkt mot barn
8 Sommar Säkerhetstips för hundar och katter
Purina OM: Viktminskning Hundfoder-En översyn
Family Hundraser: Välja en Mellow ras för din familj
Allt om rasen: Svart Mouth Cur
10 skäl att anta en skyddkatt
10 mest tillgiven hund raser
Exotiska husdjur: Är du redo för ett livslångt åtagande?
Symtom på infektioner i urinblåsan i Cats
Gör din egen hund Jerky behandlar
Dog Houses of Idag

Leave a Reply