Tips för Vårda din hund

Oavsett vilken typ av hundras du äger, är korrekt grooming vård mycket viktigt för hälsa och välbefinnande i ditt husdjur. Vissa är mycket enkelt att hänga med och vissa är mer komplicerad. Vissa skjul och andra inte men kommer att kräva mer uppmärksamhet på andra områden. Grooming en hund innefattar borstning, bort tovor och mattor, trimma öronhår, trimma naglarna, ta hand om tänderna, bad och ibland med hjälp av PET Clippers att trimma eller klippa pälsen.
Jag kan inte nog betona hur viktigt det är början grooming från en mycket ung ålder. Jag rekommenderar börjar borsta, bada och klippa pälsen på senast 4-5 veckor. Vissa hundar kommer aldrig lugna ner under grooming om inte tränas 4 till 8 veckors ålder. Borsta bör göras flera gånger om dagen för att få valpen van vid det. En hund som har rätt och försiktigt tränas från tidig ålder på regelbunden basis kommer inte kämpa när du behöver ta bort grader, trassel, eller använda sällskapsdjur Clippers. Du kan behöva kontrollera för en skada, fästingar eller sjukdom som kommer att vara så mycket lättare med en hund som används för att du grooming honom. Om du någonsin har försökt att raka eller klippa en hunds hår som inte har tränas betydligt, vet du vad jag menar. Det är inte något du vill ta itu med! Alltid vara mycket lugn och mild. Om du blir upprörd och frustrerad det kommer bara att göra hunden mer rädda och han kommer att kämpa ännu mer. Höj inte rösten eller använda en ton som inte är helt lugn, eftersom ditt husdjur kan och kommer att ta upp den. Ge beröm hela tiden. För några av mina toypudlar jag ger godis när vi avslutar ett avsnitt och sedan fortsätta. Återigen kommer de flesta hundar som har välskötta från början inte ge dig en hård tid alls men några kommer alltid att vara lite nervös vid ljudet av Clippers. Använd en professionell groomer för klippning om möjligt. Om inte är möjligt vänligen investera i ett par bra sällskapsdjur Clippers. Billiga sådana rost och klippa ditt husdjur. Människor Clippers kommer att sänka ditt husdjur också. Typen av klämverktyg beror på vilken typ av hund eller hårlag. En hund som upprepade gånger skärs kommer inte att sitta still för det. Naturligtvis kommer en och annan nick hända, även till proffs.
För hundar med dubbla eller dubbel rockar, behöver du en slicker borste. Börja med de lägre skikten och arbeta upp mot övre skikt. Alla tovor eller mattor som inte kan tas bort bör kapas med runda slutade sax. Var noga med att vakta hundar huden med fingrarna i saxen. Den runda änden är bara så om hunden rycker och träffar saxar Det är mindre benägna att bryta huden och skada hunden. Trimning av örat hår är bara bra doggy hygien som kan förhindra att fukt bygga upp som orsakar många öronproblem.
Bada är en annan rutin startas mycket tidigt. Se till att de första erfarenheterna är roligt och säkert för din valp. Det finns gott om hund schampo på marknaden, men återigen, kanske du vill överväga hundens päls typ. Själv använder jag baby schampo och ibland blekmedel schampo. Baby schampo är mild och billigt. Blekmedel schampo är endast för vita och creme färgade hundar och du ser stor skillnad även med de billigare varumärken.
Trimning tur Husdjur naglar är den del du kanske vill lämna till din veterinär. Det är lika viktigt. Naglar kvar för att växa kan vara inte bara mycket smärtsamt för hunden och du, men de kan fastna i saker och rivas bort eller skadas. De kommer så småningom att växa i en kurva och tillbaka in i hundens fot. Det finns en Vien i hundens spiken. Om den skärs det kan finnas massor av blod och smärta. Om hans naglar är svarta kommer detta att vara särskilt svårt att se och inte svårt att misstag skära för långt och skada. Om du väljer att göra det själv, vara mycket noga med att inte skära för långt. Se till att dina nagelsaxar är säkra och skarpa nog att inte riva eller dra på spiken. En ren, välvårdad och vårdas hund är en lycklig hund. Regelbunden tandborstning och grooming kan vara mycket Harry eller, om det görs på rätt sätt, kan det bidra till att skapa ett starkt bunden relation med din hund tillsammans med att göra honom lättare att hantera och ta hand om.

Fördelar med anta en katt
Hur spelar regelbundet med din katt hjälper till att utveckla en självsäker, friska Kitty
Umgås din valp med andra husdjur och människor
Hur Inkubera och Hatch dina egna kycklingar
Bästa Inomhus Hundraser
Gör en Goldfish Live i årtionden
Hur gå din hund ordentligt
Nackdelar med att ta din hund att arbeta
Giftiga ormar i Texas
Super Pet Mega Run-Om boll: ett säkert sätt för dina små husdjur att utforska
Återvunnet Bottle Cap Pet Tag för din hund eller katt

Leave a Reply