Tips för Skötsel av din äldre hund

Tack vare vår kärlek till djur, våra husdjur lever längre än naturen någonsin avsett. I naturen skulle våra hundar måste kämpa varje dag för mat, husrum, och för att undvika skador. I de flesta fall lever de flesta av de vilda hundar inte långt efter att ålderdomen. Men skyddsrummet och omsorg som vi ger våra husdjur gör det möjligt för dem att nå ålderdomen. Med denna nya horisont, men kommer en mängd hälsoproblem och potentiella problem. Om du vårdar en äldre hund, här är några enkla saker som du kan göra för att se till att de fortsätter att leva ett hälsosamt och roligt liv.
Tips 1 besöka veterinären regelbundet
Till skillnad från människor, som kan ibland dö plötsligt, de flesta av de sjukdomar som hävdar att livet för våra hundar är oftast de som utvecklas över tiden. Problem som svälla, artrit, allergier, och även cancer inte komma plötsligt, så regelbundna besök till veterinären kan ofta upptäcka dem innan de blir ohanterliga.
Tips # 2 ändra sin kost och hur de äter
Som din hund åldrar, kommer deras kostbehov förändras också. Deras behov av proteinrik hundmat minskar, och deras blir ett större behov av lever och njure stöd. Dessutom, är chansen din hunds tänder och mun är inte lika stark som de var när han var yngre. Alla dessa faktorer tillsammans med en långsammare ämnesomsättning bidrar till en minskad aptit och förändringar i matvanor.
Så det första steget är att se till att din hund äter mat som är bra för honom. Många märken idag erbjuda hundmat som är speciellt utformad för matsmältningssystemet av en äldre hund. Kontrollera med din veterinär, han eller hon ska kunna hänvisa dig till ett kvalitetsmärke. När du hittat något som är bra för din hund, göra det mer tilltalande genom att värma upp det till kroppstemperatur eller har konserver för att underlätta belastningen på sina tänder.
När du har hittat rätt hundmat, är det en bra idé att ändra hur de äter också. Om du är van att lämna mat tillgänglig hela dagen, är det en bra idé att få dem på en specifik matdags. Detta lilla steg är viktigt för ett par skäl. En, som en hund åldrar, hans eller hennes kontroll av deras tarm eller urin rörelser, så har mat tillgänglig hela dagen kan potentiellt leda till olyckor. Dessutom kan din hunds leder gör det svårt att nå en matskål placeras på marken. Ett sätt att göra det lättare för dem medan man äter är att höja sin matskål till axelhöjd.
Tips # 3 Få regelbundna övningar
På ett sätt hundar och deras fogar agera mycket på samma sätt som din gör. Om din hund har artrit leder, kan regelbunden motion och rörelse bidrar till att säkerställa att lederna förblir smorda och flexibel. Dessutom kommer övningen att hjälpa dem gå ner i vikt, och lindra en del av deras obehag. Det kommer också att hjälpa er båda ut ur huset och tillbringa tid tillsammans. Den viftande svans av din hund ska berätta hur mycket han åtnjuter det.
Liksom alla nya träningsprogram är det viktigt att börja långsamt. Kort, långsam och ofta promenader är förmodligen det bästa sättet att gå. Ett annat alternativ är att ta din hund för ett dopp i den lokala dammen om de gillar vatten. Simning är en bra liten eller ingen inverkan aerob träning för ditt husdjur.
Tips # 5 Erkänn mentala förändringar
De fysiska tecken på åldrande är lätta att se. Din hunds nos kommer sannolikt grå, kommer deras promenad blir lite långsammare, och de förmodligen inte kommer att hoppa och spela så mycket som tidigare. Det finns mentala och fysiska förändringar också. Med tiden kommer din hunds förmåga att tänka och agera snabbt förändras. Han eller hon kan få lätt förvirrad, och de kommer ofta att försöka bo nära din sida. Dessutom kommer äldre hundar reagerar ofta okända stimuli genom skall eller morrningar. De kommer också att ha en långsammare reaktionstid och ofta blir lätt irriterad när första vaknat eller om ändringar införs i deras miljö.
Det bästa du kan göra för att göra din hund mer bekväm är att se till att de har en uppsättning och igenkännbar rutin. Försök att mata dem på samma tidpunkt varje dag, ge dem regelbunden motion gånger och se till att de har bekväma platser att vila. Också begränsa antalet nya stimuli som införts i hundens omgivning. Mycket få äldre hundar kan hantera sådana saker som små barn eller en ny valp om de inte används till dem på regelbunden basis.
Ta hand om en äldre hund är en realitet för många djurägare. Genom att följa dessa några enkla tips och lyssna på din veterinär och din hund, kan du vara säker på att ge din hund med ett underbart och bekvämt liv i sina senare år.

En kort historia av den inhemska katten
Sju tips du måste veta innan träna din Chihuahua
Virka Mönster: Dog Tröjor
Skramlande Beteende hos fåglar: vad som orsakar det, hur man undviker det
Topp 10 Puppy Potträning tips
Trötthet och värmeslag när du tränar din hund
Guide till bästa hund livsmedel för små raser
Fem goda skäl att lämna din hund hemma eller på dagis, medan du arbetar
Life Lessons Min katt har lärt mig
Ormar som husdjur
Hund lydnad utbildning tips

Leave a Reply