Tips för Intermediate hästtränare

Ok, väl här det går. Jag har aldrig riktigt påstås vara en professionell tränare men mellan min man och jag, vi har utbildat och ridit otaliga unga hingstar för människor. Mestadels lokala, men vi har tagit flera hingstar från marken upp till en World Grand Champion fäste. För att bryta en häst, har du verkligen använda bara vanliga gamla sunt förnuft. Vi har anställt unga killar här för att montera dem upp först som ville hästen att buck. Du vill aldrig att de Buck. Det är en vana som vi aldrig ens velat komma in i deras sinnen. Av denna anledning väljer vi att gå riktigt långsamt när första ridning ett hingstföl. Det finns flera dagars bara gnugga, petting, och borstning. Bara grundläggande hantering av hästen. Jag menar låt oss inse det, har de flesta just kommit ut ur hagen och inte har aning om vad som händer med dem. Det skulle vara ganska skrämmande för mig, så jag kan föreställa mig hur de mår. För att skapa ryggen spårning, får jag inte in en hel del av detta nybörjare grejer men det finns en sak värt att nämna. Alltid har den nya colt tänder kontrolleras. Jag bryr mig inte vad någon annan säger åt dig, få dessa dang varg tänder bort! Du kommer att spara dig och hästen mycket smärta och sorg. Jag kan garantera, det är roten till 99,9% av alla huvud problem är något att göra med en dålig tand. För att inte tala om hur det påverkar deras matvanor.
Så du har klappad din häst, borstat din häst, och hanterat det i flera dagar. Under denna tid, om Colt gör riktigt bra, vi gillar att bara sätta dem i crossties & låt dem stå med filten på ryggen. Skjut den på mycket noga att inte skrämma Colt & bara pet & pensel som vanligt. Om det går över, sedan gå vidare och göra samma sak med sadeln. Dra inte åt cinch direkt men bara lätt sätta sadeln på efter filten så att fölet kan få användning för den processen. Jag vet att några av er säger, BULL! Sadel som suga upp och rida! Även om det kan fungera för vissa, vi bara aldrig haft för mycket tur och tro mig, får denna grund en hel del svårare ju äldre man blir. Du lär dig tålamod ju mer rumpa flyger genom luften! Hur som helst, ta det långsamt! Om hästen inte någonsin Buck, det är en mindre hinder att komma över.
Nästa, naturligtvis, är tygeln. Vi har tagit upp tänderna frågan, så förhoppningsvis har du tagit det rådet och bort problemet innan det verkligen någonsin är ett problem. Du vill att tygeln till knappt producera ett leende på hästarnas mun. Vi gillar att använda en trasig bit, men det är beroende på dig och dina önskemål. Det beror också på hästen. Var och en av dem är olika. Jag brukade ha ett sto som hade en specifik inställning för hennes hakrem. Om det var en länk av, kompis, du hade en fan av en åktur. Min man trodde att jag var helt galen tills han såg det med egna ögon! Från denna punkt på, vi hade hennes betsel med krokarna böjda på hakan bandet så att det inte skulle gå. Jag vann den statliga mästerskapet ett år på den sto och du kan räkna med att hakrem var på rätt inställning. Nu är dessa saker som du bara kommer att få några försök och misstag med så du börjar rida hingsten. Jag menar, jag kan inte berätta, använd denna, detta och detta och det kommer att fungera. Återigen, hästar är så mycket som människor i det att de har sina egna preferenser som gör dem bekväma. Det enda sättet att lära sig är att rida!
Vi brukade ha en vän som var en ganska duktig ryttare. När som helst du skulle gå till honom med ett problem du hade med en häst, var hans svar att rida! Allt eftersom åren gick, kom vi att veta att han var precis rätt. Ingenting är bättre tränare för hästen och ryttaren än våta filtar. Du får lära dig hästen och hästen lär dig. Men några av de saker igen, är bara vanliga gamla sunt förnuft. De första veckorna av ridning är gonna vara att lära sig att gå och stoppa, sväng höger, sedan vänster, tillbaka upp om så behövs. Sedan som du flyttar på, du vill bara förbättra dina olika gångarter och vad det är du vill att hästen ska göra. Om du vill ha ett spår häst, rida på stigar, träffa baksidan 40. Om du vill ha en show häst, har du naturligtvis träffa arenan. Detsamma gäller för tunnor, stavar, hastighet, oavsett. Det gamla talesättet Övning ger färdighet är nyckeln till utbildning din häst, oavsett vad du vill att det ska göra. Så, ta det från någon som har varit där, gjort det och ridit två World Grand Champions till seger, är den bästa läraren upplevelsen. Och det bästa sättet att få den erfarenheten är att träna!

Ska jag Anta en katt?
Välja och Rengöring Gerbiler Cage
Sätt att innehålla din hund
Tio enkla tips till Camping med din hund
Med bra husdjur Foton
Så att tala om tid genom att titta på en hunds beteende
Hodgkins sjukdom hos hundar
Är ren en hundens mun?
Hur man skär ner på kattallergener genom att ge din katt eller kattunge ett bad
Lugna hundraser
Avlidne Pet Care, The Premiere Pet Cemetery i Atlanta

Leave a Reply