Tips för hur man Groom en katt

Tvätta honom
Det första steget att borsta en katt, speciellt om han är ny, är att ge honom ett bad. Det finns mycket debatt om huruvida katter någonsin behöver bad alls. Enligt min mening måste de bad en gång i en blå måne. Ta honom i badrummet och låser dörren. Din katt kommer förmodligen att börja titta på dig ur hörnet av ögonen på denna punkt, så du måste agera snabbt. Lägg en flaska katt schampo på badkaret och slå på vattnet. Sätt kitty i badkaret och sakta våt honom med din dusch munstycke. Om han inte gillar det, bara sätta en liten skål med vatten bredvid honom i badkaret och kopp vatten över honom. Tvål upp honom, skölj honom, och sedan svepa honom i en snuggly varm handduk (de älskar den här delen).
Lyckligtvis behöver kattens inte bad så ofta som hundar gör, eftersom de själva brudgummen, men då och då av någon anledning din katt kan börja lukta lite för mycket som kattlådan. Så i det här fallet, innan du fortsätter att borsta din katt, tvätta honom.
Kamma honom
Det finns flera katt kammar på marknaden som är perfekt för att ansa din katt, som FURminator Kam (mycket bra för att få ut överflödigt hår). Ta en plastpåse för att hålla håret som du kommer att dra ur rocken. Dra kammen med korn av din katts päls. Katten inte alltid gillar det när du går mot strömmen, eftersom kammen drar på hårstråna för ungefär. Tillbringa minst 5-10 minuter grooming din katt med kammen, dra ut klumpar av hår. Använd sedan fingrarna för att dra bort överskottet strängarna.
Borsta honom för att göra pälsen Shiny
När du är klar kamma din katt, gå över honom ett par gånger med en katt borste. Detta kommer att bidra till att jämna rocken till en vacker glans. Använd en mjuk borste för katter för detta ändamål.
Ibland när du borstar en katt, kommer du att märka att han har tovigt ned håret. I detta fall, köpa en hård borst katt borste och använda den för att innan katten kammen.

De 6 barnvänliga hundar
Gerbil Avel tips
Hur man tränar Guinea Fowl att komma när kallas
Den bästa stora inhemska kattrasen för dig
My Dog Jack
Vård av en Wild Baby Bird
Hur man väljer Korrekt Sängkläder för din Golden Retriever
Min ständiga följeslagare
Testa dina kunskaper om myter Dog Training
Grooming en häst
Hur man matar och tar hand om din sköldpadda

Leave a Reply