Tips för att välja rätt hund

Först måste du vara säker på att detta är rätt tid för dig att få en hund. Hundar kan vara precis som att ha en baby, de är dyra och mycket tidskrävande. Var får du din hund? Du kan få en från djurhemmet, räddningsorganisationer eller en seriös uppfödare. Köp inte din hund från en djuraffär.
Viktigast om du har barn eller andra djur, måste du se till att du bestämmer dig för att få en hund som kommer att interagera med dem och inte vara aggressiv mot dem. Vissa hundar är inte snälla barn hundar och andra hundar är inte bra med andra djur. Du bör vara säker på att ha en hund som fungerar med din familj. Då måste du bestämma om du kommer att få en renrasig eller blandras. En renrasig kommer att kosta mer, men antingen är ett bra val. En blandad ras hund kan visa sig vara den bästa hunden. Det finns inget rätt eller fel beslut med det.
Storlek är en viktig faktor. Du måste veta om du kommer att hålla denna hund i huset eller på gården. Behöver du ett staket? Du måste komma ihåg när man väljer en liten hund, de är mycket känsliga och sårbara. De kan trampas på och misskötts av små barn, vilket kan resultera i skador. Små hundar får också kalla mycket enkelt, så du kan inte ha dem utomhus under kallt väder under långa tidsperioder. De kan också få små hund attityder så de behöver lydnadsträning lika mycket som en större hund. Större hundar behöver mer utrymme att röra sig eller man måste kunna gå dem och ge dem rätt mängd av fysisk aktivitet. Även större hundar kostar mer än mindre hundar. Större hundar äter mer och medicinska räkningar är dyrare eftersom de flesta behandlingen går med vikten.
En annan viktig faktor är aktivitetsnivån hos hunden. Du kan oftast avgöra hur aktiv en hund kommer att vara med sin ras, men det är inte alltid sant. Om du bara kan ta promenader behöver du en lägre energi hund. Om du letade efter en joggingtur partner sedan en högre energi hund skulle vara bra. De flesta beteendeproblem är resultatet av överskottsenergin och de är uttråkade. De behöver fler aktiviteter och uppmärksamhet från dig. Så du måste veta hur mycket tid du har för en hund innan du väljer vilken du kommer att få. Och då måste man titta på ålder faktor. Veta om du vill ha en valp eller en äldre hund.
När du tror att du har hittat rätt hund för din familj, se till att han verkar frisk och lycklig. Han borde ha ljusa ögon och en glänsande päls och god aptit. Och se till att ditt hem är redo för en ny hund före du tar en hem. Och sedan se till att du tar din hund till en veterinär direkt.

Frostskyddsvätska Förgiftning: Deadly för ditt husdjur
Skötsel av dina valpar ögon och öron
Hemlagad kattmat Upptäck fördelarna med Homemade kattmat
Pet Care för Geckoödlor
Marsvin som husdjur
Hur man fiskar bete för öring
Dog Breed-Faraohund
Stoppa Puppy Tugga
Allt om rasen: Österrikiskt Pinscher
Ska jag Anta en katt?
Hur du lär din hund att komma när kallas

Leave a Reply