Tips för att välja och ta hand om ditt husdjur råtta

Det finns två huvudtyper av råttor som du kan hålla som husdjur, den gemensamma råtta och Dumbo råtta. Dumbo råttor är en speciell variant av råtta och har större och annorlunda placerade öron, de kommer i en mängd olika färger. Råttor kräver mycket motion och kan växa ganska stora. De behöver antingen hållas i en stor bur akvarium. De är rena djur och kan leva 2 till 2 och ett halvt år. De är inte helt nattaktiva men ofta sover under dagtid.
När du väljer lämpligt boende för dig råtta är det viktigt att välja den största buren eller akvarium möjligt eftersom de kräver en hel del stimulans. Burar är bättre som råttan kan använda staplarna för klättring. En multi level bur skulle vara perfekt eftersom det skulle ge en särskild sovkupé som är privat. Om du använder ett akvarium behöver du en säker lock som har god ventilation. Du måste välja lämpligt bäddmaterial och något att sätta på botten av buren som inte har skarpa kanter. Halm och kutterspån är inte lämpliga eftersom de kan skada ögonen.
Vid hantering din råtta bör du använda båda händerna och aldrig plocka upp med sin svans. Det är viktigt att låta det vänja sig lukten av dig och dess omgivningar innan du försöker hantera det. En dag bör räcka.
Vid rengöring av ditt husdjur bör du använda ett rengöringsmedel på buren som är pet-säker och varmvatten Om råttan endast använder en del av buren som en toalett ska du rengöra det här avsnittet dagligen eller använda en kattlåda som du placerar inuti bur för lätthet.
Vid utövandet av din råtta du ska köpa massor av leksaker som rep och tunnlar för att spela med. Du bör alltid kontrollera din råtta som de vill att knapra saker som sladdar. En stor boll skulle vara en bra idé om de leksaker som behagade för illrar eller fåglar. Gnagande leksaker är viktigt eftersom de hjälpa till att förhindra övervuxna tänder.
Du behöver en keramisk eller metall skål att mata ditt husdjur. Råttor i det vilda äter en hel mängd olika livsmedel som de är naturliga asätare. Du kan mata dig råtta på frukt, kokta ägg, kokt kyckling och grönsaker. Om du matar dem livsmedel som spannmål och spannmål bör du se till att råttan inte vara selektiv över vad han eller hon äter, kan detta orsaka näringsbrister. Istället bör du se upp för nuggets som du kan köpa från en djuraffär som innehåller alla de näringsämnen som din råtta behöver.

Fördelarna med kastrering ditt husdjur kanin
Utomhusaktiviteter med hunden
Negativa känslor är mycket viktigt!
En Maine Coon är ingen vanlig katt
Happy kyckling
Hur du håller din hund säker från risker Sommar Hälsa
10 åtgärder för att hålla Aquatic fisk Alive
Tips för att köpa din första hund eller valp
Fyra Hårlösa allergivänliga hundar
Cat Adoptioner i Colorado Springs, CO
Vad irriterar dig mest om din granne är husdjur?

Leave a Reply