Tips för att säkerställa framgång med ditt nya akvarium

Skapandet och upprätthållandet av en helt fantastisk, levande, underhållande och hälsosam akvarium värd en uppsjö av färger, är mångfald och personlighet av största vikt för akvaristen redan innan denna pärs utför. Fastställa riktlinjer, planer och garantier medan forska och läsa antingen online artiklar, umgås på någon av de otaliga platser akvarium forum finns eller genom köp av en eller flera utmärkta böcker på marknaden om hobbyn kommer att öka dina chanser att lyckas. En av de viktigaste orsakerna till nedläggningen av en fisk, ryggradsdjur och korall tillskrivs vårt dåliga val av en hälsosam prov.
Så vad innebär det här? Vi, som samvetsgranna akvarister aldrig kan vara nog försiktig när det gäller att göra rätt val för att säkerställa att det vi köper har en chans i livet i ett slutet system i vår akvarium. Denna hela konceptet med om, har vi gjort rätt val, kan separeras i olika kategorier som i slutändan kommer att kopplas till varandra och utbytbara också. Kommer denna nya boskap vara förenligt med djuren jag har hemma? Har jag inspekterade djuren för att minska risken för att det dör på kort tid, eller överföra en sjukdom eller parasit på min friska djur. Vidare har jag kontrolleras för att säkerställa att risken för att införa oönskade liftare i mitt akvarium har minimerats. Hur är det med andra djur som finns i samma tank som den som jag vill köpa … är deras några tecken på ångest eller andra sjuka gynnade egenskaper som kan utgöra ett problem för boskapen jag vill köpa? Det bör också nämnas att rätt utrustning också bör läggas till mixen (tank storlek, belysning och filtrering) tillsammans med din erfarenhet nivå och mognad av tanken.
Som ni ser, deras finns många detaljer som ska vara först och främst upp innan du ens få boskapen hem för att lägga till ditt akvarium. Återigen vill jag upprepa att det främsta valet för en hälsosam prov är nyckeln till en gynnsam skärm från djuret du tänker köpa. Inte bara det men riskerna med att köpa ett djur i fråga antingen på grund av din känsla och hängivenhet till speciellt djur, sporre för tillfället inköp och / eller inköp utan grundligt tänka på inköp och observera och inspektera djuret. Underlåtenhet att följa dessa aspekter av att välja rätt djur samt en sund prov kan visa sig vara mer förödande än du tror, ​​särskilt på vägen.
Till exempel säger du väljer att köpa några levande sten för ett saltvattensakvarium. Utan rätt val och inspektera berget du snabbt besluta om bitarna och få dem hem och i din tank. Utan att inse det du sluta med en Mantis Shrimp i tanken utan att inse det, att ogilla högljudda klick eller död några av dina ryggradslösa djur och fisk till något annat än en obalans i ditt vatten parametrar. Vad sägs om det scenario där du ser en fin Angelfish och försummar att berätta tecken på att fisken är stressad och har ICH, köper du fisken ändå. Du får fisken hem och in i din tank bara att inse att i ett par dagar, din andra fiskar nu infekterad med ICH infektion, öppnar upp en annan burk maskar. Ett annat bra exempel är köpet av en fisk som visar tecken på förhöjd andning, slö beteende och visar små tecken på intresse för dig att titta på fisken, men du köper den ändå eftersom du gillar fisk, tycker synd om det eller de ISN ‘t mycket att välja på och du vill köpa något. En dag eller så senare du undrar om det är, bara för att upptäcka att det sedan har dött och kvar på botten av din tank gömd i berget och dekorationer, så får försämra din vattenkvalitet, genom ökad ammoniak och nitriter bland andra saker.
Resan börjar med den rätta vägen följs och det börjar med valet av friska djur, händer och ned! Den som anser att detta inte är relevant gör ett allvarligt misstag som kan leda till nedläggningen av all sin boskap, mycket som vad som händer utan utplåna från New Tank Syndrome eller död en sjögurka eller Sea Apple. Jag kan försäkra er icke troende att urvalet är en viktig faktor för att uppnå och få vad vi akvarister ut för att uppnå och det är en frisk, vacker och underhållande akvarium.
Ta dig tid att göra det rätt och gå långsamt och du kommer att skörda frukterna av att upprätthålla ett akvarium!

Hur man klär upp som figurer från Twilight-serien för Halloween
Miniatyr hästar som husdjur
Vård för Svarta Phantom Tetra
Doggy DNA-tester – Hur exakt är dessa?
Tips för hand om en äldre hund
Fira Great Outdoors månad på K-9 Fest!
Hur förstå dina fåglarnas beteende, del två: vocalizing och skrikande
Bästa Sängar för små Hundraser
Loppor och Tick Förebyggande för din katt
Everlast Tar den gamla skolan och New School med La Coka Nostra
Tuppfäktning: Hur avla en bra Broodcock

Leave a Reply