Tips för att läsa din hunds kroppsspråk

Jag hoppas kunna ge dig några tips om hur man läser din hunds kroppsspråk när du läser detta. Jag har haft hundar under större delen av mitt liv och jag arbetar också för FedEx. Jag ser nog fler hundar än de flesta gör varje dag. Tidigt i min FedEx dagar jag pratade med några hunduppfödare och utbildare om vad man ska leta efter i hundens beteende. Jag skrev då om spotting aggressiva hundar och förhindra att bli biten, som du kan läsa här.
Läsa en hund kroppsspråk via svansen
Hundens svans är nyckeln till mycket av hans kroppsspråk. Vi vet alla att en viftande svans är ett tecken på att han eller hon är lycklig. Enligt min erfarenhet desto snabbare WAG, desto gladare hunden är. En hund på mina FedEx rutten viftar i en cirkel och det ser ut som en riktigt snabb klocka, som jag tycker är hysterisk.
Om hunden viftar på svansen sakta han är ganska cool, men kan bli nervös eller arg lätt. En svans rakt upp i luften och inte flytta betyder att han mycket väl kan attackera. Svans hängande mellan benen betyder att han är kuvade eller rädd och visar underkastelse.
Läsa huvudet i en hunds kroppsspråk
Om öronen är rakt upp han i beredskap för något och kan visa aggressivt beteende. Öronen platt mot sidan av huvudet, är de som visar aggression. Om hunden håller huvudet högt han förmodligen känner i en bra trevlig stämning. En sänkt huvud är ofta ett tecken på förestående aggression om hunden körs eller morrande. Jag märker Boxers ofta sänka sina huvud när visar aggression. Men om hunden står stilla och sänker huvudet, han visar underkastelse. Om detta tillsammans med en gnäll, han visar så mycket nonaggression som han kan.
Kom ihåg hundar är bara domesticerade vargar som har fötts upp i vad de är nu. De kommer att visa egenskaper hos en vargflock som visar underkastelse till vad de tror är Alpha Male, eller flockledare.
Min Husky är närmare vargen än de flesta hundraser, och han visar massor av det i hans beteende. I själva verket hunden utanför tjuter just nu på 7:00 på morgonen. Jag bara jävlas med honom en dag och morrade åt honom. Han gick till magen och visade underkastelse till mig.
De flesta hundar som visar deras tänder vara aggressiv eller åtminstone säga Lämna mig ifred om detta tillsammans med en morrande från djupt i bröstet, ryggen sakta bort. Men jag har stött på ett par hundar som bara sortera av leende när de visar sina tänder.
Om hunden inte kommer att titta på dig, är han rädd eller nervös och du bör lämna honom ensam i några minuter eller försöka lugna honom. Diamondsintheruff har en utmärkt sida med bilder av hund kroppsspråk som jag rekommenderar.
Jag hoppas att dessa tips för att läsa din hunds kroppsspråk visade sig vara till hjälp. Tveka inte att lämna en kommentar nedan.

Vad gör du när din hund hatar tar Baths
Svart Neon Tetra Faktablad
Recension: Dogzilla Turbo Disc, Hållbar leksak för hundar
Hur du köper en hälsosam husdjur
Dog Paw Pad Sprickor: orsaker, behandling och förebyggande
Vanliga orsaker till hudproblem hos hundar
Är din hund mat Brand du lämnar Raw Dog känsla?
Höftledsdysplasi hos hundar: Vad är orsaken?
DIY hund lydnad utbildning Tips för överdrivet skällande
Cockatiels 101: mindre kända tips
Aubrey Organics Gör en Natural Organic Schampo för hundar

Leave a Reply