Tiger Barb Faktablad

Tiger Barb Faktablad
Tiger Barb, Puntius tetrazona, är en mycket populär liten fisk. En annan vanlig namn är Sumatra Barb. Andra vetenskapliga namn som har använts för denna fisk är: Barbus tetrazona

Capoeta sumatraus

Barbodes tetrazona och Capoeta tetrazona.
Tiger Barb växer till ca två och en halv inches lång (7cm). Det kommer från Sumatra, Borneo och malajiska halvön. Det kan ha varit hemma i några andra platser i Sydostasien inklusive Kambodja, men det har införts i platser och det är inte alltid klart vilka är infödda befolkningar och som är nya introduktioner.
Vattenförhållanden
Tiger Barbs kommer från tropiska områden. De är en tropisk fisk som har en något bättre tolerans mot lägre temperaturer än många tropiska fiskar. 24 ° C (75 ° F) är en lämplig temperatur.
Tiger Hullingar tolerera ett brett intervall av betingelser. Jag försöker att hålla pH omkring neutralt (&), men vissa människor föredrar att använda något surt vatten. De kommer från mjukt vatten, men verkar inte tänka lite hårdhet i vattnet.
Sorter
Det finns många färgvariation av Tiger Barb. Dessa inkluderar Mossgrön Tiger Barb, även kallad Green Tiger Barb, Gröna Tiger Barb och Moss-banded Barb. Denna vackra fisk är mycket melanistic, men visas inte helt svart. Spridningen av ljus till följd av Tindal effekt gör det verkar mörkt grön. Det är klart att olika människor ser färgen på denna fisk lite annorlunda. En variant av denna färgvariant är Platinum Mossgrön Tiger Barb.
En annan populär variation i Albino Tiger Barb, ofta kallad Golden Tiger Barb. Vissa människor anser att Albino Tiger Barb är mindre aggressiv än vildtypen. Jag har inte observerat någon skillnad.
Mat.
Tiger Barb är en allätare och är lätt att mata, äta alla normala fisk livsmedel. De gillar levande mat som Daphnia och mygglarver. I avsaknad av levande föda, dra de från enstaka utfodring av frysta livsmedel som blod Worms.
Fin nafsa
Tiger Barb har rykte om att vara den värsta av alla små fiskar nyper fenorna av annan fisk. Detta rykte är delvis förtjänade. I vissa fall kan de säkert vara ett problem. Men om du håller en skola (Minst 6) problemet reduceras. Jag har känt fall där människor har precis köpt en Tiger Barb i den felaktiga tron ​​att en kommer att vara mindre farligt än en grupp. I själva verket motsatsen är fallet, och en eller två Tiger Barbs är oftast mycket värre än en skola.
En gång i vår butik, såg jag att en enda hane Guppy hade hamnat i en tank med Tiger Bards. Det måste ha varit i flera timmar, men det var simning glatt och Tiger Barbs ignorerar det.
Följeslagare för en video Tiger Barbs med annan fisk, se: Tiger Barbs
Tiger Barbs bör hållas i en skola. De olika sorterna verkar alla i skolan tillsammans. Även med en skola av dessa vackra fiskar, undvika långsamma fisk med långa fenor som Siamesisk kampfisk, guppy och Endlers guppy.
Några lämpliga följeslagare är: Diamond Tetras, Rosy hullingar, Paraguay Tetras, PristellaTetras, Buenos Aires Tetras, colombianska Tetras, Rummy Tetras Näsa, Harlequin Rasboras, Scissortail Rasboras, citron Tetras, svarta Tetras änka, kejsare Tetras, huvud och svans Tetras Ljus, glas Bloodfin Tetras, svärdbärare, Platies, Mollies, Zebra Danios, Glowlight Tetras och White Cloud elritsa Mountain, liksom Corydoras havskatt som Peppered havskatt.
Undvik också större rovfiskar som kan äta Tiger hullingar.
Avel
Tiger Barb är en ganska enkel fisk att föda. Honorna tenderar att vara fylligare än hanarna. Hanen har en rödare näsa och har en röd linje ovanför den svarta delen av sin ryggfena.
Håll en skola av fisken och låt dem bilda sina egna par. De blivande föräldrarna måste vara väl matas med levande eller andra rika livsmedel.
Hobby föder normalt Tiger Barbs i en separat Avel Tank. Vattnet i denna tank bör vara mjuk och lätt sur. Tiger Barbs är ägg spridare ger ingen föräldrarnas omsorg och äter fiskrom, inklusive sina egna. De äter också småfisk så det är vanligt att ta bort föräldrarna efter leken.
Uppfödningen Tanken ska ha fina blad växter, antingen verkliga eller konstgjord. Vissa uppfödare använder tankar med något på botten, men andra föredrar att använda stora (kanske en halv tum i diameter) rund grus eller kulor att stoppa föräldrar få på sina ägg.
De vuxna kommer ofta leka tidigt på morgonen dagen efter att de har lagt ned Om de inte har lagt sina ägg efter några dagar, prova en partiell vattenbyte med vatten lite varmare än avel tanken.
Typiskt kommer honan lägger ca 200 ägg. Dessa bör kläcks i ungefär en och en halv dag, och barnen kommer att vara frisimmande efter fem dagar. De unga kan höjas på kommersiell steka mat, kompletterat när det är möjligt med lämplig storlek levande föda. Bebisarna behöver gott om plats att växa snabbt, och du måste titta på vattenkvaliteten medan utfodra dem ofta.
Ynglen växa snabbt och om de är väl utfodras, kan vara över en tum lång i åtta veckor. Dessa ungfisk är potentiellt stora nog att rasen.
Pest fisk
Tiger Barb har införts för att många länder, däribland Australien, Colombia, Singapore och Surinam samt asiatiska länder de inte hemma i. De har potential att orsaka betydande skador på akvatiska ekosystem. Försiktighet bör iakttas med Tiger Barbs liksom andra typer av fisken att inte tillåta dem att fly ut i naturen.
Källor
Jag är tacksam mot följande källor för information om Tiger Barbs: SG Forum, Badman s tropiska fiskar, Hem & Trädgård och Aquatic gemenskapen.

Tips för att köpa rätt hund säng
Välja en Avian Behavioral konsult
Midwest Tyst Time Naturlig Pet Bed recension
Bästa Guard Hundraser
Trader Joe Peanut Butter Soft hundgodis och Blue Dog Bakery Premium Low Fat hundgodis
Hem rättsmedel för din hunds torr kliande hud
Fem lina Varumärken
Illrar som husdjur
Olika typer av djur Rehabilitering
Dog Run Bully (aka Jerk)
Allt om tyska Shepherds

Leave a Reply