The Orange Tabbykatt

Att växa upp hade vi den perfekta katten. Hans namn var Schwabbles (uttalas Shwa Bulls) kallas så eftersom vi hade en vän till familjen med en tung accent som inte kunde uttala ordet vickar och vår katt, wobbled. Han var den mest otroliga katt. En Orange Tabby full av liv, energi och en stor personlighet.
Denna katt får mig som ett barn att klä honom i docka kläder och satte honom i en docka vagn och skjut den runt kvarteret. Han gjorde dock inte uppskattar min ge honom ett bad i toaletten!
Med en sådan söt disposition, är Orange Tabby blev snabbt min favorit typ av katt. Jag har aldrig någonsin träffat en Orange Tabby som jag inte gillar.
Med antingen en orange, grädde eller rödaktig bakgrund i deras päls hårstrån ofta tri färgad och varierad. Det kan framstå som om de har ränder som de flesta tiger katter eller de kan tyckas vara fast orange, röd eller kräm med mycket lätta markeringar. Färgintensiteten kan vara så varierande som vår människohår.
Vanliga tecken på någon tabby katt är tunna penna linjer i ansiktet och en klassisk M i pannan mellan ögonen och Schwabbles var inget undantag. Hans orangefärgade krämfärgade markeringar gjorde honom till en perfekt monter för Morris katten reklamfilmer och jag njöt av att låtsas att han var Morris och göra låtsas reklam.
Dessutom är en annan vanlig egenskap hos markeringar på Orange Tabby lilla svarta speckle fläckar på näsan, och läppar. Nej, detta är inte tumörer bildar eller födelsemärken eller en hudåkomma som kräver behandling av din veterinär, det är helt enkelt en Lentigo simplex eller vad vi som människor skulle överväga fräknar. Om du är osäker på om dessa fläckar är fräknar eller inte, alltid kontrollera med din veterinär. Om din katt inte har dessa fräknar kan du förvänta dig din katt att få fler fräknar med åldern.
De flesta, men inte alla, Orange Tabby katter är män. I allmänhet veterinärer överens om att det är ett förhållande av ca 80/20 till förmån för Orange Tabby katter är män.
Det finns inget ökat värde för en kvinnlig Orange Tabby katt. Det är helt enkelt en chans kromosomer. På baksidan, de flesta Calico och Tortoise katter skal, är kvinnor med bara en av varje 3000 är unga män. Tyvärr, de flesta manliga Calico s och Tortoise katter skal är sterila.
I allmänhet katter får sina personligheter från genetik. Om mamma och pappa är väl härdat, kan du förutse en ganska väl tempererat kattunge. Om man är bråkiga, kan du ha en ganska bråkig kattunge på din hand.
Naturligtvis vissa raser är bullrigare än andra men sedan igen, vissa människor barn bullrigare än andra. Oavsett vilken typ av katt du väljer, ta honom eller henne i för regelbundna kontroller och vaccinationer och du kan vara ganska säker på att du kommer att ha en frisk katt funnits under mycket lång tid.

Den ABC Stoppa en Jumping Dog
Njut Walking din bästa vän
Flea Allergy Dermatitis hos hundar
Behandling Ektoparasiter på kanin och illrar
Sätt att få Ferret Fun
Conan O’Brien Skadade i Tonight Show Missöde
Dog Agility Training Tips för nybörjare
Information Om Min Pin
Hemlagad Dog Treat Recept är bättre för din hund
Hedgehog Grunderna
Guld Barb Faktablad

Leave a Reply