The Joy att visa din hund

Ah, glädjen att visa en renrasig hund! De flesta av oss gillar att titta Westminster Kennel Visa på TV, medan några av oss drömmer om att faktiskt äga och visa dessa vackra hundar. Några av oss har haft nöjet (och studier) att visa renrasiga hundar på utställningar.
Det första steget är att hitta en renrasig hund. Inte en lätt uppgift eftersom de flesta av de renrasiga hundägare eller uppfödare, kommer att behandla sådana skönheter för sig själva. Sen om du hittar en godmodig ägare som är villig att delen med en bra valp måste du forskning stamtavla raden: föräldrar, mor-och farföräldrar, stora-farföräldrar etc.
Du måste också undersöka alla medfödda hälsoproblem som är förknippade med en specifik ras. Till exempel blev cocker spaniels alltför populär efter filmen Lady & Lufsen av Disney. Alla ville ha en Lady pryder sina hem. Uppfödare kunde inte hålla jämna steg med efterfrågan och en del av dem började inavel (avel med närbesläktade hundar som mor / son).
Problemet med inavel är att det kommer att föra fram de goda egenskaper och de dåliga drag en viss typ av hund har att erbjuda, och därför mättar marknaden med medfödd sjuka hundar. Ett exempel är att många cocker spaniels nu lider epileptiska anfall inbäddade i sina gener.
OK, du har forskat och funnit en stor valp med fantastiska mästare linjer och du har pengar att spendera på en sådan valp (vara beredda att punga ut en hel del pengar). Du tar ditt pris hem och vardagliga du börjar träna, ni två gå med en kabel (utställningskopplet).
För att inte tala det finns de veckovisa hantering utbildningar med många andra valpar (varje stjärna hund måste lära sig att mixa och mingla med andra hundar). Då måste du registrera sådan mästare med AKC (American Kennel Club). När du har fått sådana papper, vilket kommer att ta några månader att få, kan du registrera äntligen din vackra valp till någon nybörjare hundutställning nära dig.
Det rekommenderas om du aldrig har visat en valp förut, till att börja med informella hundutställningar, främst gjort utomhus eller i tält. Det är bäst att besöka sådana föreställningar innan du köper några hundar att noga se vad det handlar om. Vem vet, du kanske träffar den där speciella hunduppfödare med den speciella valp som du vill äga. Var inte blyg för att fråga alla typer av frågor, för ett välgrundat personen kommer att blomstra på detta område.
Nu dagen för din första utställning anländer. Du har tränat i månader, valpen har lärt sig att interagera med andra valpar, har lärt sig att gå linjen. Du har spenderat en mindre förmögenhet på utrustning, allt från en hundbur till godis. Nu är det dags att visa!
Som ditt hjärta hoppar i halsen, du och din pooch gå mer än ett halvt dussin andra vackra valpar med andra stolta föräldrar på den andra sidan av ledningen. Du och Champion ta din plats med nummer bundna med gummiband på vänster ärm, behandlar i höger ficka, förhoppningar, önskningar och en kam i den andra fickan.
Nu din tur kommer, ni två gå promenad mot domaren, sätter du mästare på bordet, satte honom på stativ, fötter rakt och tillsammans. Domaren kommer vid bordet, tittar på Champ, känns hans päls på baksidan av nacken och bröstet, kontrollerar saxbett, kör handen längs ryggen, tittar på svansen, kontrollerar familjen juveler, steg tillbaka och be att gå pooch.
Du sätter mästare på golvet, justera sin ledning och ta den längsta promenad någonsin. Alla månader av träning komma ner till detta en viktig promenad. Förhoppningsvis Champ kommer inte bli distraherad av någon av andra hundar. De jubel från publiken, gör du känna dig som en vinnare redan.
Slutligen är det den sista turnén runt ringen med alla valpar till det slutliga beslutet. Du vet att din valp är den bästa men som domaren ropar numret är din inte nämns. Nåja. Vi kommer träna mer och nästa utställning kommer vi att vara vinnare.
Visa mig! av D. Caroline Coile
Den enkel guide till Visar din hund av Richard G Beauchamp

Spara pengar genom att hålla din katt frisk
Vilda Boas och pytonormar: kommer snart till en Florida ligger nära du
Nationell Dog Day
Allt om Seeing Eye Dogs: Hur de är utbildade
Tips för Horse Training: avancerade steg
Var kan adoptera en katt i Ann Arbor
De bästa Allergivänliga Hundraser
Den dagen jag förlorade min hund: Vilse i huset
Bygga ett kaninbur
Fem unika och exotiska kattraser
Behandlingsalternativ för hundar med Hip och ledbesvär

Leave a Reply