Tennessee generalförsamling anser Bill att reglera Puppy Mills

I februari deltog vita län, Tenn sheriff avdelning och American Society for förhindrande av djurplågeri, i en utredning som förde 250 små hundar från en valp kvarn operation.
Enligt ASPCA s Senior Director of Veterinary Forensics, Dr Melinda Merck, var hundar som lider av har tillstånd som orsakas av att ha liten eller ingen mat och vatten, brist på ordentlig ventilation i slutna utrymmen, och bor i avföring kraftig beläggning pennor.
ASPCA rapporterade förhållanden såsom mattor, sår, skabb, dåliga tänder, bölder och en mängd andra medicinska tillstånd är vanliga.
Tyvärr är dessa påstådda valp kvarn drift inte den enda i sitt slag i Tennessee.
Valp fabriker är platser var hundar är massproducerade. De är ofta hålls i smutsiga, omänskliga förhållanden, där de inte får rätt kost, veterinärvård och socialisering.
De avel bestånd, som föräldrarna på valparna uppfödaren säljer kallas, tvingas återge kontinuerligt och mamman hunden är ofta gravid eller ammar sitt senaste kull med minimal föda.
Valparna som säljs i djuraffärer, över Internet och direkt till allmänheten på loppmarknader, genom sekretessbelagda reklam och andra försäljningsställen, ofta lider kroniska sjukdomar, parasiter och infektionssjukdomar.
Tennessee generalförsamling överväger för närvarande ett lagförslag som skulle reglera de som föder hundar för pengarna.
Senaten Bill 258/House Bill 386 skyddar konsumenterna från att köpa ohälsosamma sällskapsdjur genom att reglera kommersiella uppfödare och stiftar Commercial Uppfödare lagen, enligt Humane Society i USA.
Om passerade, skulle räkningen genomföra en Statewide inspektion och licensiering program för uppfödare. Uppfödare skulle krävas för att uppfylla miniminormer för vård för att få tillstånd.
Enligt HSUS, Dessa uppfödare är valp fabriker och fungera som vinstdrivande företag, de är inte hobby eller uppfödare show. Ansedda hobby uppfödare och uppfödare som upprätthåller 20 avelshundar eller färre “i syfte att sälja deras avkomma” är undantagna och fortfarande kunna verka under SB 258/HB 386. Genom att reglera de större anläggningarna kommer massa producenterna vara skyldiga att fungera som en legitim verksamhet, vara ansvarig för konsumenterna och ge humana levnadsvillkor för djuren i sin vård.
För närvarande har Tennessee ingen lag som reglerar uppfödare som säljer direkt till allmänheten.
I senaten har demokraten Doug Jackson sponsrar räkningen och i huset, är demokrat Janis Sontany sponsorn.
I senaten, var räkningen placeras på kommersiella, arbete och jordbruksutskottet kalender för April 21. I huset går räkningen till juridiska kommitté den 22 april.

Hund vård: Att handskas med brist på mjölk och trasiga naglar
Topp tre Dog Training Schools i Utah
Allt om rasen: Golden Retriever
Sex Katter med nio liv
En titt på pyometra och chock i hundar
Hur bör du reagera på Canine undergivet beteende?
Hur du håller din hund säkert, varm och torr på vintern
Allt om rasen: Grand Anglo-Francais Tricolore
Pet Emergency – Var beredd med en Pet First Aid Kit och HLR
Dog Paw Pad Sprickor: orsaker, behandling och förebyggande
Den Weird News Weekly Review, 27-31 Juli

Leave a Reply