Tarmparasiter och luftburna Skadedjur hos hundar och katter

Loppor och fästingar är bara en av de många olägenheter inte bara för husdjur, men för deras ägare också. Det finns också tarmparasiter som hjärtmask, som utgör en hälsorisk för husdjur. Myggor bär också en livshotande sjukdom för våra husdjur. Det finns många sätt att förebygga tarmparasiter och andra skadedjur på insidan och utsidan av ditt husdjur. De bästa produkterna att köpa för den övergripande välbefinnande ditt husdjur, är genom din lokala veterinär. Det finns billigare produkter som finns på stormarknader, men många av dem inte har samma inverkan som receptbelagda produkter gör. Här är en beskrivning av några av de intestinala och luftburna skadedjur och enkla sätt att förebygga dem. för dig
Loppor och Luftburna allergier: Loppis allergier orsaka allvarliga trauma på huden och vissa delar av huden blir torr och fjällig och ibland rodnad. Rodnad orsakas från alla tugga och konstant repor. Fläckvis håravfall kan också ses i flera fläckar på ditt husdjur kropp i ett visst område som har flest trauman. Om ditt husdjur har en allergi mot loppor, så kommer det bara ta en liten loppa att göra livet surt för ditt husdjur.
Även om loppor orsakar ingen dödlig hälsorisk för ditt husdjur de inte orsakar mycket lidande och elände för djuret. Om ditt husdjur lider av antingen loppor eller luftburna allergier din lokala veterinär kan ordinera orala antihistaminer i en tablett eller flytande form. Steroider såsom prednison kan också vara nödvändigt att ge muntligt om allergier blivit allvarliga och någon inflammation eller rodnad på huden är märkt. En injektion av kortison eller prednison kan vara nödvändig även.
En annan orsak husdjur repa kan vara från allergier. Damm, pollen, svamp och även damm kan orsaka allergiska symptom hos djur och sprätta är en av dem.
Ge ditt husdjur ett lugnande terapeutisk bad med speciella schampon och balsam som innehåller havregryn eller ett antihistamin är ett bra sätt att ge ditt husdjur viss lättnad. Det finns några balsam som kan lämnas på i flera minuter och det finns också några som inte behöver sköljas bort djuret alls.
Det finns en stor loppa produkt för sällskapsdjur som fungerar. Det kallas Frontline Plus. Lösningen appliceras lokalt på ditt husdjur päls och rockar varje follikel med sitt hår. Frontline plus är bra att använda för att bli av loppangrepp eftersom det dödar loppor, fästingar och ägg och larver.
Bandmask
Om du skulle upptäcka din hund eller katt tugga och repor, titta dem riktigt bra och kontrollera dem för eventuella loppor. Om det finns loppor närvarande, och om de äter loppa då bandmaskar uppstår. Djur kan också få bandmask från att äta syrsor och juni buggar också.
Bandmask är inget hot mot hälsan för djur alls. De ser bara icky och brutto. Om du någonsin märker något vitt och platt som liknar ett riskorn umgås runt ditt husdjur anus eller i deras bajs, är detta en del av en binnikemask. Det är så små bandmaskar är. Din lokala veterinär kan ge dig en tablett för att ge till ditt husdjur för bandmask som kallas Droncit. Det doseras i enlighet med djurets vikt. Om du inte befria ditt husdjur och ditt hem och bakgård av alla loppor, då ditt husdjur kommer tugga på sig själv och äta en annan loppa och fler bandmask kommer att dyka upp i ditt husdjur bajs. Till skillnad från loppor som kan återbefolka på din hund och i miljön vid släpp av en hatt, bandmaskar inte. När ett djur eliminerar och bandmask är i bajs, de bandmask eventuellt bara torka upp.
Myggor: Sommartid är här och med den kommer de där irriterande myggor zoomning runt överallt söker efter den perfekta platsen att landa och äta. Vi SWAT på dem vi squash och allt annat vi kan göra hålla dessa små sumrar bort. Myggor är vad sänder hjärtmaskar till hundar och katter, men det är oftast ses hos hundar.
En mygga biter en hund som är infekterad med hjärtmask och han biter en annan hund och om denna hund inte är skyddad mot hjärtmask då han kommer att kontakta hjärtmaskar också.
Symtom på möjliga hjärtmaskar i en hund är andningssvårigheter, en djup torr hacking hosta som låter som om det är något som fångats i hundens hals att han inte kan komma ut. Hjärtmaskar kvar obehandlad hos hundar kan vara dödlig.
Hjärtmaskar
Myggor orsakar hjärtmask. En mygga biter en hund som redan bär hjärtmask, som stannar i blodet i larvstadium, som är barn hjärtmask. Nu när myggan har förtärts larverna, då detta mygga går bita en annan hund och detta bett från en mygga sprutar in larver under huden. Baby hjärtmask, eller larver lever i blodet för cirka fyra månader sedan de flyttar sig upp i hundens hjärta och utvecklas till vuxna stadier av hjärtmask, och när de väl är där, stannar de runt hjärtat. Om hjärtmask lämnas obehandlade de kommer så småningom kväver hjärtat som kan orsaka andningssvårigheter och kommer så småningom att leda till döden.
En gång i månaden piller är allt som behövs för att hålla husdjur hjärtmask gratis. Det är ett piller som heter Sentinel som är en kombination av hjärtmask och loppor och Interceptor som är ett piller och Heartgard som ser ut precis som en bit av rejäl beef jerky.
Fästingar: Dessa otäcka critters trivs på blod. De fäster sig huvudet före ner i huden och stanna där och äta på hundens blod. Fästingar bär och överför Lymes sjukdom både hundar och människor. Symtom på Lymes sjukdom är hundar kan vara andningsproblem, letargi och aptitlöshet.
Det är ett varumärke av fästing halsband som kallas Advantix och de verkar fungera. Fästingen kragen behöver bytas ut varje 3 månader. Den Advantix krage har en doft till det på grund av fästingen dödande lösningen på det.
Om du inte märker några fästingar på ditt husdjur här är vad du kan göra. Bara spraya lite loppa spraya direkt på fästingen och låt det släppa ut hunden / katten på egen hand. Om fästingen inte släppa ut djuret efter det dör, kan du dra bort det själv. Om du inte har loppa spruta kan du njuta en bomullstuss i alkohol och pressa alkoholen på fästingen och sedan ta en pincett eller använda dig fingrar och se till att du har rätt bredvid huden genom chefen för kryssa för och dra sedan bocka av. Kontrollera området där fästingen togs bort och titta för någon rodnad eller svullnad och om någon är märkt detta kommer att säga att chefen för fästingen inte togs bort. Om du bara tag på kroppen av fästingen huvudet kommer inte att tas bort. Om du tror att chefen för en fästing inte togs bort på rätt sätt du kan ringa din lokala veterinär och be dem för instruktioner om vad du ska göra.
Ge ditt husdjur ett bad en gång i månaden med en bra loppor och fästingar schampo och detta kommer att hjälpa minska loppor och fästingar. Schampot måste innehålla pyretriner, vilka är det dödar loppor och / eller fästingar. Bara vara noga med att inte använda några hårda schampo och dips på alla djur som är yngre än åtta veckor. Fråga din lokala veterinär vad som är bäst för ditt husdjur behov. Johnson och Johnson baby schampo och balsam är bra att använda på barn och mammor också. Jag älskar att använda detta eftersom detta schampo är så mild och lämnar pälsen mjuk och glänsande.

Los Angeles Pet Memorial Park
Hemlagad Dog Treat Recept är bättre för din hund
Tips för Dog lydnadsträning
Prostata Bölder hos hundar
Hur berätta om din hund har ett sår?
C Tryck båda kalvar i sina sidor lite och pressa tillbaka på tyglarna.
Varför ska du Adoptera din nästa husdjur från ett härbärge
Häst Skötsel Fel
Hur bör du reagera på Canine undergivet beteende?
Molly Faktablad
Livsmedel och ämnen du aldrig ska mata din hund

Leave a Reply