Tandvård Tips för katter

Katt tandhälsa är en ofta förbisedd ämne. Vår katt vänner har så små tänder jämfört med dem i hundar som många kattägare antar att katten tandvård är onödigt.
Tänder, vare sig i en människa eller en katt, kan bli täckt plack och Tarter. Katter har en fördel framför människan, eftersom de kommer sällan karies, eftersom en katts kost är oftast låg i socker som bidrar till att skapa håligheter i människor. Plack och Tarter, kommer dock att resultera i tandköttet sjukdom hos katter precis som det gör hos människor.
Den typ av mat som en katt äter kommer att ha en effekt på dess tandhälsa. Matpreferenser bildas som en kattunge så starta din katt tidigt med dental-vänlig mat är viktigt. Hård mat eller torrfoder är att föredra. Det finns många sorter av mat och behandlar syftar till att främja god katt tandhälsa.
Ett annat bra sätt att främja god tandhälsa i din katt från en tidig ålder är att borsta tänderna. Äldre katter kan inte vara så positiva till detta som kattungar så börjar denna åtgärd tand vård i tidig ålder är viktigt.
Börja med att använda en kompress att gnugga tänderna. Behandla processen som spelar och inte begränsa din katt. Ditt mål är att få katten att se tandrengöring som en kul grej att göra.
Det finns speciellt utformade tandborstar för katter som säljs i djuraffärer. Det finns ett antal tandkrämer finns också. De tandkrämer är smaksatt så att din katt kan se det som en behandling.
Forskningen har utvecklat tandkräm för katter som har en enzymatisk verkan på Tarter. Dessa nya tandbehandlingar använder enzymer för att skapa en naturlig antibiotisk verkan som dödar de bakterier som orsakar dålig andedräkt och Tarter.
När du spelar med din katt, kolla in tandköttet vid tanden raden. Om de verkar röd eller irriterad, kan din katt ha början på gingivit eller tandköttsinflammation. Detta kan vara en allt allvarligare tillstånd som kan orsaka infektioner eller tandlossning i din katt.
Du kanske också märker att din katt ändrar sina matvanor. Det kan börja tugga på ena sidan av munnen. Det kan verka som om handlingen att tugga gör ont. Eller kan det undvikas bara äta. Dessa är alla tecken på att något allvarligt kan gå vidare med dina katter tänder och tandkött.
Som en del av din katts årliga checkup på veterinären, kommer veterinären kontrollera kattens tandhälsa. Din veterinär kan ha förslag på kost förändringar eller förändringar i tandborstning tekniker. Han eller hon kan också föreslå en professionell rengöring.
En veterinär kan rengöra din katts tänder mycket på samma sätt som en tandhygienist skulle rengöra en persons tänder. Katter är dock behöva lugnande preparat för detta förfarande. Det kan oftast göras utan en övernattning. Sedering bär alltid en liten risk för katten och mer så för äldre katter men bara en veterinär kan rengöra över och under tandköttskanten där bakterier dölja och skador kattens tänder.
Katt tandvårdsförsäkringen är tillgänglig men kattägare bör titta innan de köper försäkring. Många sällskapsdjur vård politik omfattar inte tandvård så leta speciellt för det de politiska material.
University of California har en fin hemsida om tandvård för husdjur. Husdjur 911 har en webbplats som ägnas åt katt tandvård. Din veterinär är din bästa källa till information om katt tandhälsa så kalla honom eller henne om du har en fråga.

C Så snart hästar huvudet är i rätt läge använda din vänstra ben till kö hästen att röra sig.
Anledningar varför du inte ska få din hund att arbeta
Produkt granskning: Wolfgang uttryck genom anpassad Saddlery
Djurmisshandel går på över hela Amerika
Sokoke katt egenskaper och Ras information
Dog Training Schools i Kalifornien
Halloween Tips för hundägare
Avelshundar och svårigheter Eye
Marsvin: lättskött och stor underhållning
Breaking Bad Cat vanor innan de får ut av Hand
Hur du håller din katt från repor dina möbler

Leave a Reply